Jump to content

Daržų laistymo įranga


Donatas

Recommended Posts

Sveiki darzininkai kokius siurblius naudojate savo darzu laistymui. Pas mus tvenkinys gan tolokai nuo darzo ~50m ir dar vandeniui reikia pakilti i nemaza kalniuka. Turim ta rusiska metalini siurbliuka kuris ten apie 100lt kainuoja bet jis vandeni tiekia gan letai. Si savaitgali paemiau ir nupirkau drenazini siurbliuka 100l/min sakau jau kaip duos pumpuoti vandeni.... Bet deja nusivyliau. Kai pajungi 25metru zarna taip 1sekunde 1 litras, bet kai pajungi dar ~25m zarnos ir dar pakyli auksciau i kalna viskas siurblys nebeisstena vandens, tas rusiskas ir tai palyginus geriau varo vandeni. Tikiu kad nemazai kas turit gan didelius darzus ypac cesnaku ir t.t. juk netikiu kad visai nelaistote.

Taigi butu idomu isgirsti kitu naudojamus metodus ir iranga.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Donatai, pas mus panasiai su tvenkinuku, kaip pas tave. I kudra imetes "Stern", rucejoko tipo siurbliuka, kuri pirkau turguje uz 120 lietuvisku. Pajunges 50 metru 3/4 colio skersmens zarna, pasilaistom ir darzus ir siltnamius. Tiesa, prie darzu pastateme pora 200 litru statiniu, jas pripildome, poto imetame siurbliuka i jas ir laistome is backu ten kur nepasiekia zarna nuo prudelio, bet siemet dregmes pakako sociai, tai taip nezaideme. Galvoju apie plastmasine kubine talpa ant kokio tilto su remu, per lenkus vaziuojant maciau tokiu daug.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...

Sveikas Donatai.Aš turi Cisterną 2,8m3 nuo beržo,ant ratų.Prie rėmo pritvirtinau 2k.greitinantį reduktorių nuo baltarusiškos bulvių kasamosios ir vandens siurblį nuo zilo vandenvežio kur gatves plaudavo.Uždėjau 2diržų skrėmulius .Ant reduktoriaus didesnį ,o ant siurblio mažesnį.Gaunasi apie 1000 ar truputį daugiau apsisukimų.Naudodavau 51mm gaisrines žarnas.Galima atsivežti vandenį arba pumpuoti per žarnas.Gale naudodavau išpurslintoją .Tai gaisrinis A švirkštas su vėjeriu.Bet tai nepatogu ir sunku tampyti žarnas.Dabar turiu nusipirkęs Rietavo turguje už 300lt. dvitaktį benzininį siurbliuką.Su20mm skersmens žarna 50 metrų atstumą drasiai pasiekiu su nepilnu gazu.Visos dirvos nelaistau tik apie daigus.Naudoju jau 3 metus.Kūbinę talpą pastatytą prie griovio užpildau vandeniu maždaug per 15min.ir išpumpuoju beveik visą su 1 baku benzino.Bakelio talpa 600ar 800 ml.Žarnos plonos malonu dirbti.Jei1 permažai statyk dar 1 už 50m .Otas didesnis kainuoja 400ar 500lt.Gerai nepamenu.Tokį turėjom darbe.Jei teisingai atsimenu jungiasi 2 rankovės 51mm skersmens,o ir to slėgio neperdaugiausiai.Rankovės storos sunkios išguldysi visas daržoves.Tą siurblį naudodavom miškams gesinti kur yra arti vandens.Jei kas neaišku rašyk arba skambink 861600923.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...