Jump to content

Aviu prijaukinimas


ukininkaiti

Recommended Posts

Arba su duona. Eik jų pasižiūrėti bent kartą dienoj ir duok duonos, tik neperšerk, nes duona joms nesveika. Jeigu jos nė karto neragavusios duonos, iškart nepuls, tada pamėtyk gabaliukus. Jeigu laikai taip, kad gali pagauti (pvz tvarte, tai jau būtų tvartiniu laikotarpiu, aš pasigaunu ir jėga įkišu, kitą kartą ateina pati). Ir taip kasdien.

Jei eisi su grūdais (pradėk nuo kokių 100 g vienai aviai, po to didink iki 200 g aviai, daugiau neverta, jei tik prisijaukinimui), kai jos įpras, lėks vien išgirdusios skambant skardinę blėką ar kibirą, iš kurios paduoti, ar pamačiusios plastmasinį kibirą (juo nepaskambinsi, jei avys bus toliau).

Tarpežere, kur pirkai skambalį?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na, su tom "naminėm" avim irgi būna vargo, ypač žiemą - neapsakomas bliovimas, lipimas į tvorą, išvydus žmogų. :D Šieno beveik neėdė, laukė grūdų, teko nepasiduoti jų spaudimui. Vieną įsigijom labai jaukią, pati lįsdavo, kad ją glostytume, uodegą tik vizgindavo. Kai ėringa buvo, laisvai prisileisdavo tešmenį pačiupinėti. Na, manėm, jau šita tai tikrai leisis žindoma. Ir ką - pati prasčiausia ėriavedė, visiškai ėriukų neprisileido, teko kiekvieną kartą ją laikyti ir pan. Ir šiaip pastebėjome, kad geriausios motinos būna baukščiausios. Ir aviną tokį pasilikom - nors nelenda įkyriai "draugauti" :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...