Jump to content

Miško ekonominės vertės didinimas


Mariush

Recommended Posts

Tarkim vienas miško savininkas per mažas įsigyti techniką per Miško ekonominės vertės didinimą. Yra galimybė 5 savininkam mestis į krūvą.

Kaip patogiau tą padaryt?

"20. Paramos gali kreiptis privačių miškų savininkai ir jų asociacijos, taip pat savivaldybės ir jų asociacijos."

Kokiu būdu patogiau kooperuotis, gal TŪB? Ar kurti privačių miško savininkų asociaciją ir jos vardu prašyti paramos? Tada bent 1 ha tektų perrašyt jos vardu ir ji turėtų atitikti ekonominio gyvybingumo kriterijus...

Patarkit kaip patogiau tą padaryt ir mokestine prasme.

"25.10. miško valda, į kurią investuojama, turi priklausyti pareiškėjui nuosavybės teise;"

"25.12. investicijos daromos į ne mažesnę kaip 1 ha miško valdą."

"27.2. pateiktame verslo plane, kuris yra nustatytos paramos paraiškos formos sudėtinė dalis, pareiškėjas turi įrodyti, kad ūkio subjektas atitinka ekonominio tinkamumo kriterijus..."

"27.3. verslo plane numatytos pajamos iš miško kirtimo, apvaliosios medienos ar biokuro ruošos paslaugų teikimo kitiems privačių miškų savininkams sudaro ne daugiau kaip 50 proc. visų pajamų, gaunamų iš miško kirtimo..."

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Planuoti galima tiek , kiek išeina ant popieriaus parodyti ekonominį gyvybingumą. Miškas miškui nelygu... be to iki 50 proc pajamų galima rodyt iš privatiems miško savininkams teikiamų paslaugų. Girdėjau, kad daug kas prašo paramos ir teikiantys paslaugas valstybiniams miškams, o paskui su ta pačia technika gautas pajamas protingai paskirsto į 2 dalis, kad atitiktų ekonominį gyvybingumą ir kitus reikalavimus.

Aš mąstau suburt apie 60 ha per 5 savininkus, plius dar 10 ha numatoma pasodint.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet subūrus į krūvą ir technika bei pinigai bus bendri,o tas kuris turi miško ir žiūri kaip projektus rašysi,viską organizuosi negailėdamas savo laiko ir jėgų,galiausiai pasakys,kad jam tiek pat priklauso ir vis mažai bus pelno.Bet šeip dauguma įtariai žiūrės į projektą kai eis kalba apie jų nuosavą mišką.

ŽŪKT konsultantė man negalėjo pasakyti kokią sumą galima investuoti į 8ha miško jeigu pagrinde gaminčiau biokurą.Sako nežino metodikos kaip paskaičiuoti.Turbūt reikia kreiptis pas tuos kas su miškininkyste dirba :eusa-think:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...