Jump to content

Recommended Posts

  • Atsakymai 489
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbtos nuotraukos

  • po 2 savaičių...
Paskelbta
O kas gamina be genetiškai modifikuotų žaliavų?

Unipasz atrodo be GMO gamina, bet nemanau kad is to turesi daugiau naudos, nei triusiui nei tau trecia ausis neuzaugs :) bet kokiu atveju biotechnologija yra musu ateitis.

  • po 2 savaičių...
Paskelbta

Parašytas: Kv. 20-05-2010 14:24:34 Rašyti temą:

--------------------------------------------------------------------------------

susimaisyti pasarus dar galima, alia is kur garantuotai gaut grudu be GMO, pasiziurekit filmus kas rusiskai suprantat, baisu biski daros :)sypsena

Pirma dalis

rutube.ru/tracks/479803.html?v= fd038ffe09bae3d0fa7979408a8cd8ab

Antra dalis

rutube.ru/tracks/480445.html?v= 08b66db6a1b4e6d2377fcdc9dec83e45

Trečia dalis

rutube.ru/tracks/480602.html?v= 74041a3d1ab0ceb282ecc0fd3a949deb

Paskelbta
Na ar bandet kas perzioureti apie tuos visus gmo pasiklausius tikrai nemalonu,ka jie ten isdarineja.

Nemanau, kad viskas ten taip baisu kaip pasakoja, cia yra verslas ir kova del rinkos tarp suinteresuotu grupiu (pvz. trasu, pesticidu gamintoju, biotechnologijos imoniu ir kt.) Turejau paskaita apie biotechnologija, tai profesorius, kuris nesuinteresuotas nei viena puse, akcentavo, kad cia grynai verslas, aisku kazkokia rizika yra, bet nuo GMO sukurimo iki paleidimo i rinka yra daug barjeru, uztikrinanciu tik saugius produktus. Cia kaip ir kiauliu gripas ar galviju kazkokios ligos paprasciausiai augintoju kova del rinkos. Pvz. amerikoje tam tikru GMO augalu (soja, kukuruzai, medvilne) paseliai siekia iki 60proc, o pas mus 1-3proc., tai negi jie tokie kvaili ir taip rizikuoja. Paprasciausiai biotechnologija yra musu ateitis, ir salys, kurios spes greiciau ja pritaikyti, tures konkurencini pranasuma. Aisku dar daug klausimu yra neatsakyta, bet jau daug metu zinom, kad pesticidai kenkia, bet vistiek naudojam dideliais kiekiais. Beje kai kuriu mokslininku nuomonemis, ekologinis ukininkavimas irgi neturi ateities, nes neefektyviai isnaudojami resursai, o zmoniu planetoje smarkiai daugeja, vartojimas auga, ir tai gali sukelti bada, karus ir kitas blogybes, ir tai gali ivykti labai greitai.

Paskelbta

Nu nenoriu būti blogas pranašas, bet. .... jūs visi mirsit :icon-cry: Buvau neseniai kapinėse, žinokit žmonės jau ten nebetelpa .... o ka tai sako ???? kad padidėjęs mirštamumas.... O vat ankčiau tai visi tilpo į vienas ir viskas buvo tvarkoj :eusa-dance: vat ką su mumis mokslas padarė, kur tik pažiūri vien nekompetencija :icon-evil: anksčiau knygų nebuvo ir kaip laimingai žmonės gyveno, o dabar.... ???? Žiūrėkite ir toliau mūsų laidą ir mes jum atversime baimės ir nepasitikėjimo akis, paaiškinsim kokie jūs nekompetetingi ir nemokšos esat .... kuo daugiau jūsų žiūri mūsų laidą, tuo daugiau mes uždirbam iš reklamos :lol:

Ištiesų tą GMO valgom nuo tų dienų kai žmogus pradėjo pats auginti laukinius augalus norėdamas užsitikrinti stabilų maisto šaltinį. Nors turbūt jai ir nebūtų pradėjęs to dalyti visvien reiktų turbūt teigti , kad ir natūraliai gamtoje genetika tvarkosi pati prisitaikydama prie aplinkos sąlygų arba priversta išnykti nuo žemės paviršiaus, o tai jau GMO :)

Tai ką selekcininkai atlikdavo per dešimtmečius ar net šimtmečius, dabartinis mokslas daro per kelis metus ir žymiai aukštesniame lygyje. Pagrindinė diskusija vyksta tame, kad genetiškai modifikuoti augalai yra tvirtesni, atsparesni aplinkai ir besikryžmindami su jau esamais augalais pakeis jų genomą ir neaišku kaip tiksliai tai pakeis mūsų aplinką.

Nu tema plati - Būti ar nebūti, štai klausimas koksai :)

Paskelbta
..... Pvz. amerikoje tam tikru GMO augalu (soja, kukuruzai, medvilne) paseliai siekia iki 60proc, o pas mus 1-3proc., tai negi jie tokie kvaili ir taip rizikuoja......

Vien procentai, kad Amerikoje kažko yra daugiau mano nuomone nėra tvirtas argumentas sekti jų pavyzdžiu. Storulių pas juos irgi daugiau :icon-mrgreen: Kažkada ir E 621 buvo nekaltas priedas.Šiandien jį vartoti draudžiama viešojo maitinimo įmonėse, įsikūrusiose mokyklose, vaikų darželiuose, ligoninėse ar socialinės globos įstaigose :( . Betkokiu atveju aš už mokslo ir technologijų pažangą. :eusa-clap:

Paskelbta
..... Pvz. amerikoje tam tikru GMO augalu (soja, kukuruzai, medvilne) paseliai siekia iki 60proc, o pas mus 1-3proc., tai negi jie tokie kvaili ir taip rizikuoja......

Vien procentai, kad Amerikoje kažko yra daugiau mano nuomone nėra tvirtas argumentas sekti jų pavyzdžiu. Storulių pas juos irgi daugiau :icon-mrgreen: Kažkada ir E 621 buvo nekaltas priedas.Šiandien jį vartoti draudžiama viešojo maitinimo įmonėse, įsikūrusiose mokyklose, vaikų darželiuose, ligoninėse ar socialinės globos įstaigose :( . Betkokiu atveju aš už mokslo ir technologijų pažangą. :eusa-clap:

Kažkaip nemačiau, kad būtų kažkur draudžiama naudoti E- 621 :eusa-doh:

Svarbu ne E, o kiekis ir kaip tai naudojama. Visuose produktuose rasit E kažkokį rinkinį, dėję jo būsit ar ne, nes jis yra ir natūraliai gamtoje :lol:

Dažnai jau sunku atskirti kur reklama, o kur teisybė :icon-cry: Nesu aš šalininkas dirbtinių produktų, bet ir bijoti nesiruošiu :) Lietuva labai maža šalis ir žmonės kuriuos pažystu nesistengia kažko marinti ar specialiai daryti blogą, taip kad lietuviška produkcija manu yra tikrai labai gera ir nereikia čia ieškot kažko ko nepametei :)

Visiem dideliem ekologistam pirma užduotis būtų nusiraminti ir susigyventi su gamta :) 50 proc besikreipiančių ligonių yra dvasiniai ligoniai, o ne fiziniai, tik jiem ta negalia pasireiškia ir fiziniu skausmu :) O tas rėkavimas kaip viskas blogai, tai tik nemokšų bandymas lengvai užsidirbti pinigėlį :lol:

Paskelbta

Glutamo rūgštis maisto pramonėje

Glutamo rūgštis (E620) ir jos druskos naudojamos konservuoti produktams ir maisto koncentratuose kaip skonio stiprikliai, suteikiantis umaminį skonį.

Etiketėse glutamo rūgštis ir jos druskos žymimos E raide nuo 620 iki 633. Keletas jų - tai natrio glutamatas (E621), kalio glutamatas (E622), kalcio glutamatas (E623), amonio glutamatas (E624), magnio glutamatas (E625).

Dažniausiai maisto pramonėje yra naudojamas natrio glutamatas (E621), kuris sustiprina maisto skonį.

Lietuvoje viešojo maitinimo įmonėse, įsikūrusiose mokyklose, vaikų darželiuose, ligoninėse ar socialinės globos įstaigose, patiekalų gamybai natrio glutamatą vartoti draudžiama. Restoranai ir kavinės natrio glutamatą į patiekalus gali dėti, tačiau valgiaraštyje to nurodyti neprivalo.

Natrio glutamato naudojimas taip pat draudžiamas kūdikių ir vaikų iki trejų metų maisto produktuose.

  • po 2 savaičių...
Paskelbta
Ajus cia manot kad visi gaminasi kombikorma,kad kas nors turetu toki daikta parduot,pazystu viena triusininka kuris pats sau gaminasi kombikorma,kiti visi perka gatava kombikorma ar seria tradiciniu ukisku budu. tiesa skaiciuau skelbiu.lt kad kazkur panevezi kazka panasaus turi parduot arba parveza pagal uzsakyma.

Aciu- as pats galiu parsivest nauja ,is lenku,,as ieskau deveta,,bet patikima ne lenkiska ..

geriau ieskok patikimu pasaru, vistiek pigiau pats nepagaminsi, buvo cia ne vienas, bet galu gale gaunasi pravalas, nes reikia gerai ismanyti recepturas, gauti zaliavas ir visa kita, ir iseina brangiau, bei prastesni pasarai :) be to jei gaminsi pasarus, kada triusius auginsi?

Paskelbta
laiko turiu, zmogu samdau ,kad triusius pasertu, o komokorma ,kitos firmos daro is siuksiu,is atlieku.tik chemijos prideda.o man reikia eko logisku.

karstą eko logišką prietelių neužmiršk išsireikalauti ir kai kojas užversi, kad į drobulę suvyniotų :lol:

Geriau pagalvojus, kam tuos triušius auginti ??? reik eiti medžioti iš sumedžiotų žvėriukų kailį pasisiūtumėt, jurtą užsidengtumėt ir paėst būtų :) ir širdis neskaudėtų ką tas žvėrelis, kokį cheminį elementą sugraužė :lol:

Paskelbta
laiko turiu, zmogu samdau ,kad triusius pasertu, o komokorma ,kitos firmos daro is siuksiu,is atlieku.tik chemijos prideda.o man reikia eko logisku.

jei is siuksliu darytu tai ir kaina butu kaip siuksliu, ir rezultatai butu prasti, o jei manai kad pasidarysi gerus ir pigius pasarus, ir triusiai uzaugs dvigubai greiciau, tai cia tik rozines svajones :) o kad samdai zmogu serti triusius, tai tas laiko daug nesutaupo, nes serimas uzima gal 10proc viso darbo laiko, nebent pas tave labai primityvus serimas, o tuo atveju geriau investuoti i technologija, o ne i etatus. investicija i gera pasaru gamybos linija bus didele, o kur dar recepturos, be specialistu neissiversi, arba pasigaminsi suda, ir vietoj to kad sutaupytum, turesi nuostoliu.

Paskelbta
laiko turiu, zmogu samdau ,kad triusius pasertu, o komokorma ,kitos firmos daro is siuksiu,is atlieku.tik chemijos prideda.o man reikia eko logisku.

nieko gero cia nebus su tuo darymu tawo kormo,pas mane ir tokios swajones buvo.bet nustojau swajot ir perku lenkiska korma ir lb gerai.nes jei gamintums tai pirmiausia reik sudeti zinit ka ir ko kiek det antra zoles miltu nera lietuvoj.tipo buvo ukmergej biofabrike bet kazkokia pilka korma,kur su zoles miltais turi but zalia zalia

Paskelbta
laiko turiu, zmogu samdau ,kad triusius pasertu, o komokorma ,kitos firmos daro is siuksiu,is atlieku.tik chemijos prideda.o man reikia eko logisku.

nieko gero cia nebus su tuo darymu tawo kormo,pas mane ir tokios swajones buvo.bet nustojau swajot ir perku lenkiska korma ir lb gerai.nes jei gamintums tai pirmiausia reik sudeti zinit ka ir ko kiek det antra zoles miltu nera lietuvoj.tipo buvo ukmergej biofabrike bet kazkokia pilka korma,kur su zoles miltais turi but zalia zalia

iš kitos pusės, žmogus kelia kainą produkcijos, mažindamas savo našumą tuo palaiko rinkoje didesnę kainą ir užimtumą :eusa-dance:

Paskelbta

laiko turiu, zmogu samdau ,kad triusius pasertu, o komokorma ,kitos firmos daro is siuksiu,is atlieku.tik chemijos prideda.o man reikia eko logisku.

Buvo tokiu sustriaku kurie samde visa pulka ir kad sertu ir kad kergtu ir tt, bet greit ir neliko,,sikarnai gyveni,,,,, :icon-mrgreen:

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...