Kowboy Paskelbta Sausio 24, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 24, 2009 Kas ir kokias naudojate šienainio gamybai? Idomu kokie rezultatai? Gal kas pirkote naują?
padsosas Paskelbta Sausio 24, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 24, 2009 1. Jos yra pigiausias dalykas ruosti zaliai masei. 2. Lietuvoje niekad nebus tokios populiarios kaip pvz estijoje. Nes Lietuvoje kukuruzai uzsauga. Estijoje ne. O pagal zalios mases kieki 1 m kvadratiniam kukuruzai yra nr.1. Siaip visos jos geros apart gal lenkiskas. Zinomiausios ko gero potinger.
Kowboy Paskelbta Sausio 24, 2009 Temos autorius Pranešti Paskelbta Sausio 24, 2009 Galvoju gal tokios priekbos tinka ir kukuruzų masei vežti?
bielka Paskelbta Sausio 25, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 25, 2009 tu matei pieno kainas?? ar beverta ten su tom karves dirbti??
unia Paskelbta Sausio 25, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 25, 2009 as siemet sekmingai su meslo kratytuvu kukuruza veziau , biterius nuimi ir pirmyn
unia Paskelbta Sausio 25, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 25, 2009 tu matei pieno kainas?? ar beverta ten su tom karves dirbti?? as tapati pasakyciau ir apie grudus,bet kazkodel visi irgi seja,jau taip isejo kad isliks turbut kantriausi.
Kowboy Paskelbta Sausio 25, 2009 Temos autorius Pranešti Paskelbta Sausio 25, 2009 tu matei pieno kainas?? ar beverta ten su tom karves dirbti?? as tapati pasakyciau ir apie grudus,bet kazkodel visi irgi seja,jau taip isejo kad isliks turbut kantriausi. manau išliks tik tie, kas nenuleis rankų, nesiblaškis, ir ieškos optimaliausių sprendimų, o kad daugumas moka tik verkti, dejuoti ir kitus kritikuoti, tai faktas, nes jei dabar ekonomikos krizė, tai ji nieko nesiskiria nuo ekonomikos klestėjimo metų, nes ir tada daugumai buvo sunku, ir beveit visi verkė tikėdamiesi išverkti geresnes kainas, bet patys ta linkme nedarydami nieko...
bielka Paskelbta Sausio 25, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 25, 2009 na grudai gal pakils nes nebebus kas juos augina nes dauuk ukininku bankrotuoja
Robertas Paskelbta Sausio 27, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 As tokia savikrove priekaba ziureciaus su isdalinimo transporteriu, kad galeciau vasara zole vezti i ferma . Teko kalbetis su ukininku is Anyksciu. Tai jis naudoja tam reikalui jumbo priekaba ir alfa motion sienapjove, sako toks budas geriausias nasumo atzvilgiu.
deimantelis Paskelbta Sausio 27, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 nu zinai, uz tokia reklama ranka tau galiu paspaust nu taip ir yra, kabini ant priekio zoliapjove, ir renki is paskos. o del transporterio, tai reik pamastyt siais laikais viskas galima
fendj Paskelbta Sausio 27, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 mono rinktuvei ir yra transtorteris bet as jo nenaudoju nes persiauras takas 3,20m nu kas kas bet pottinger navarotu tai turi
Kowboy Paskelbta Sausio 27, 2009 Temos autorius Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 nesižaviu šviežios žolės dalinimu gyvuliams, tai jau esu išmėgines, ir ir yra rimtų minusu bei pavojų.... Pirmenybe teikiu silosuotiems pašarams ir vasaros metu.....
ricardaas Paskelbta Sausio 27, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 nesižaviu šviežios žolės dalinimu gyvuliams, tai jau esu išmėgines, ir ir yra rimtų minusu bei pavojų.... Pirmenybe teikiu silosuotiems pašarams ir vasaros metu..... Būtų įdomu kad pagrįstum savo nuomonę faktais.
Kowboy Paskelbta Sausio 27, 2009 Temos autorius Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 Vienas faktas, kad reikia kasdien pjauti žolę, kai čia jau minėta vienas gariausių variantų yra frontalinė šienapjovė ir rinktuvinė priekaba, bet niekam nepaslaptis, kad žalia žolė labai greitai kaista, o pakaitusi bent jau piendavėms yra pirma problėmų preižastis nuo tokių kaip mastitai, iki virškinimo sutrikimų, o pagrindinis dalykas, kad kasdien pjaunant yra gana sudėtinga taip pasiekti, kad kiekvieną diena žolė butu vienodai tinkamoje fazėje ir neperaugtu, karvės labai jautriai reaguoja i virškinamumo, baltymų ir energijos pakitimus, ir pjaunant visą mėnesi tai jau virtuoziškai turi laviruoti, juk gerokai lengviau yra per dieną 10 ha kai tas laukas pasiekia optimalią brandą, ir susilosuojamas, na ir dar nevienas fkatas, kuris tikrai yra reikšmingas, beto kiekviens pienininkas žino kiek ir kuriam laikui nukrinta pienas perėjus nuo silosuoto pašaro prie žalios žolės, ir lygiai taipat nuo žolės prie silosuotų, tad pereinamu laikotarpiu patiriamas nuostolis,jo nėra nebent tuo atveju, kai žiemą gyvuliai būna šiaremi prastos kokybės šienainiu ir išvaromos ant žolės, tada gal tik paviduriuja ir pienas pakyla, bet turin gerus pašarus pieno žiemos metu melžiama neikiek nemažiau nei vasarą ant žolės, kas bent kiek yra susipažines su atrajotojo virškinimo sistema, tam yra žinoma, kaip neigemai yra veikemas organizmas kai pasikeičia pašaras, tad aš (kaip ir nevienas olandijos ir kitų šalių kur išvystitas pienininkystės sektorius) visada už pastovų šėrimą silosuotais pašarais.... Nebent ūkis turi galimybe visa vasara pilnai ganyti karves pievoje ir ištisą vasarą nepristinga plotu, o taip pas mane nėra, nes pradėjes ankstyvą ganevą, velaiu pritruksiu ploto ir teks vėl pereiti prie papildomo ir nepastovaus šėrimo
fendj Paskelbta Sausio 27, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 nesižaviu šviežios žolės dalinimu gyvuliams, tai jau esu išmėgines, ir ir yra rimtų minusu bei pavojų.... Pirmenybe teikiu silosuotiems pašarams ir vasaros metu..... Būtų įdomu kad pagrįstum savo nuomonę faktais. nu ir man butu idomu kodel taip manai as jau vezu 4 metus ir nieko karvems daduodu nes pievoje zoles maza kas antra diena po rinktuve atsivezu
Kowboy Paskelbta Sausio 27, 2009 Temos autorius Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 Daduodant tik papildomai ir toliau ganant pievoje yra kaip ir tinkamas dalykas, bet aš kai jau pritrunku ganimui ploto, tai tada visai pavojinga buna ganyti, nes pradedi bijoti kaimynu kai tarkim nakti karvės išsiveržia ir pasimedžioja po kaimynu žalias vejas.... Jaučiuasi saugus šerdamas silosuotą liucerną ir visa kitą, ir nebijau net išputimo.....
ricardaas Paskelbta Sausio 27, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 Nebent ūkis turi galimybe visa vasara pilnai ganyti karves pievoje ir ištisą vasarą nepristinga plotu, o taip pas mane nėra, nes pradėjes ankstyvą ganevą, velaiu pritruksiu ploto ir teks vėl pereiti prie papildomo ir nepastovaus šėrimo Kiek suprantu pas tave visus metus karvės laikomo fermoje ir šeriama vienodais silosuotais pašarais
Kowboy Paskelbta Sausio 27, 2009 Temos autorius Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 pas mane kai persikrausčiau į naują fermą, piendavės visus metus šeremos fermoje ir turi 4 ha pievos pasivaiščiojimui, kurie būnas praktiškai juoda žemė.....
varstelis Paskelbta Sausio 27, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 pas mane kai persikrausčiau į naują fermą, piendavės visus metus šeremos fermoje ir turi 4 ha pievos pasivaiščiojimui, kurie būnas praktiškai juoda žemė..... Turi set stadionine veja
Kowboy Paskelbta Sausio 27, 2009 Temos autorius Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 tai kad blyn stadione jos niekas neėda.... o čia kaip jau išauklėsi jas visas.....
varstelis Paskelbta Sausio 27, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 tai kad blyn stadione jos niekas neėda.... o čia kaip jau išauklėsi jas visas..... O seri tvarte ar lauke vasara?
Kowboy Paskelbta Sausio 27, 2009 Temos autorius Pranešti Paskelbta Sausio 27, 2009 šeriu fermoje, lauke karvės negauna nei ėsti nei gerti....
Robertas Paskelbta Sausio 28, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 28, 2009 Mano serimo takas butu apie 3,5metro, tai man yra ar istektu plocio panaudoti savikrove su transporteriu darbui. Kiek zinau transporterio greiti galima reguliuoti. Dar vienas dalykas, kad sienapjovei ir savikrovei reikia reikia galingo traktoriaus, o tokia kombinacija tenka pripazinti, kad yra nepigi investicija. Sutinku su cowboy, kad tavo taikoma technologija yra gera, silosuodamas jauna zole gauni optimalu varianta, nors as vietoj rulonavimo, silosuociau i kaupa, mazesne savikaina gautusi, panaudociau dvieju sluoksniu plevele,kad garantuociau butu ir dar kitam kartui uztektu uzdengti. Del zoles kaitimo, jei zole nera peraugusi ir yra isdaloma iskarto susmulkinta, tai neturetu buti problemu del to.
fendj Paskelbta Sausio 28, 2009 Pranešti Paskelbta Sausio 28, 2009 as pradedu vezti nuo liepos jau ira ir atolas po valandos jau rinktuveja zole silta reikia uz kart isklaiditi mano traktorius fendt 116ag kabinu prieki senapjove 2.20 o gale rinktuvas 8t galios tikrai uztenka ir pas man kalnuotos vietoves pjaunu 8kmval truputi senapjove prieki siaura karves nakciai fermoj ir rija zole atvezta o diena laukia
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti