Jump to content

Salyklinių miežių auginimas


kacyz

Recommended Posts

Gla kas galetu is savo patirties pasidalinti apie salyklui skirtu mieziu auginima, ypatumas, apsimoka ar ne? kokias kainas siulo supirkejai?

kiek domejaus min. parduodamas kiekis 100t, kaip pirmai pradziai tiketis derlingumo daugiau nei 3t/ha is iprastu veisliu (barke) nelabai tiketina, tad bent 35ha reiketu apset. Reikalauja kad butu naudojama tik sertifikuota sekla, o toki plota apset jau ir kainuoja.... Kelinti metai sunkoka su kulimu - reikia kad nebutu islije (del to kad grybu kenksmingu prisiveisia).

Pardavimo kaina viliojanti:)\Beje, scandagra siulo kazkokia veisle kuria azotu papildomai trest galima, ir sutartis sudarineja, tik nzn kaip ir kas :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 6 mėnesių...

Priešsėliai ir sėkla

Agronominiu požiūriu salyklinius mie­­žius geriausia būtų auginti nuolatinėje sėjomainoje po tinkamų priešsėlių. Tinkamiausias salyklinių miežių priešsėlis yra kaupiamieji augalai, jeigu jie nebuvo gausiai patręšti mėšlu ar sunkia technika nuimti lietingą rudenį. Geras salyklinių miežių priešsėlis yra rapsai. Miežius salyklui galima auginti po žieminių kviečių (ypač kai žiemkenčiai augo po gerų daugiamečių ankštinių žolių arba buvo patręšti mėšlu), daugiamečių žolių (vengiant vešlių dobilų). Prasčiausiai miežiai dera juos atsėliuojant, auginant po vasarinių kviečių ar avižų.

Sveika sėkla, geras sėklos guolio paruošimas ir ankstyva sėja yra svarbiausi faktoriai, formuojant optimalaus tankumo pasėlį. Ypatingas dėmesys turi būti skiriamas sėklos kokybei ir veislės grynumui. Salyklui turėtų būti sėjamos C1 ar C2 kategorijų sėklos.

Sėklų fabrikuose ar sėklininkystės ūkiuo­­se paruošta sėkla jau būna beicuota. Pasėjus beicuotą sėklą, daigai ir jauni augalai apsaugomi nuo su sėkla ir per dirvą plintančių ligų sukėlėjų, kurie pažeidžia daigų pašaknius, augalų lapus ankstyvaisiais vystymosi tarpsniais, sukelia dulkančiąsias kūles. Sėklos beicavimas yra vienas iš esminių veiksnių, lemiančių pasėlio tolygumą. Dauginant sėklą savame ūkyje, neišvengiamai didėja veislės priemaišų kiekis, prastėja sėklos kokybė, ne visuomet turimos priemonės užtikrina sėklos beicavimo kokybę.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...