Jump to content

PATARKITE


ausra

Recommended Posts

NORECIAU PATARIMU AR ISVIS APSIMOKA PRADETI UKININKAUTI TECHNIKA MANO SILPNA TURIU TIK T-25,PRIE JO KULTIVATORIU,PLUGA,IR DALGINE SIENAPJOVE NORECIAU PLESTI UKY TURETI KELIS DESETKUS MELZEMU KARVIU AS TU TIKIU KAD SU LAIKU BUS SVIESA TUNELIO GALE BET AR AS NEAKLAI VARGSTU BE REIKALO?KOKIA JUSU NUOMONE AR MANO ATVEJU NETURINT JOKIOS GALIMA SAKYTI NORMALIOS TECHNIKOS IR TVARTO NORMALAUS GALIMA KAZKA PRADETI DAUGIAU?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

NA O KOKY TRAKTORIU PATARTUMETE PIRKTI KAD PILNAI UŽTEKTU KOKIOM 30 KARVEMS APRUPINTI PASARAIS ?KOKIU MAZDAUG METU UŽ KOKIA KAINA LABAI NEYSIJAUCIANT IR KAD BUTU PAKANKAMAI TVARKINGAS NES JEI BUTU GEDIMU NEBUTU KAM REMONTUOTI :(:( IR KOKIA MINIMALIA TVARTU YRANGA REIKTU TURETI?

na placiai cia uzsimojote - 30 karviu didelis ukis jau ir vienam praktiskai prazutis, o jei dar nebutu kam technikos remontuoja tai isvis graudus vaizdas.

Galim paskaiciuoti 30 karviu x2000lt = 60 000lt, traktorius kazkoks daleiskim kuris sugebetu susitvarkyti 20000-50000 , presas jei ruloninis ~15000-25000, jei kitkinis 10000, melzimo aparatas min 5000lt, saldytuvas manau dar tiek pat. Jei pasarai rulonuose dar reiks platformos jiems gabenti ir dar krautuvo ar kazko panasaus kad juos ikelti ir t.t.

p.s. GAL GALITE RASYTI NORMALIAI ,T.Y. mazosiomis raidemis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šeriant tik šienu,viską atlekant rankomis vargu iš keturių karvučių ar per gyvenimėlį pavyks užsiauginti bandą ir susipirkti techniką.O kaip su žeme?Ar jos jau yra pakankamai 30 karvių bandai?Ar irgi galvojateė su laiku susipirkti.O pieno kvota,pastatai,euromėšlidės?O gaspadorius kokios specialybės,kad gaspadinė traktoriais rūpinasi?

Tai va,gerb.Aušra.Klaustukų daugiau kaip atsakymų.Be rimtos finansinės injekcijos apie plėtrą vargu ar verta galvoti,nes turimos karvutės pinigų tik ant duonos uždirbs,ant sviesto vargu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tai vat sutinku pilnai su paskutinia issakyta mintimi. Galima issiplesti nebent gyvenant netoli miesto ir dar papildomai dirbant ir is to gaunant pajamu pragyvenimui ir siektiek investuojant i ukio einamas islaidas (degalai, detales ir pan...). O jau kas is ukio gauta bus investuoti i technika, pastatus ir pan... Ir tai manau prireiks ne poros meteliu.

Siaip as irgi buvau uzsideges labai sokti iskart bet per kiek laiko protas prasviesejo. Tai dabar pradejau laikytis sios strategijos. Pvz planuoju statytis tvartuka, kadangi traktoriu sioki toki turim, rotacine sienapjove turim. Beliks tik presa isigyti kazkada ateityje, o kol kas svarbiausia bus tvartas.

Zemes gaunam nemokamai nusisienauti is kaimynu nes jie tik zeme atsieme bet nieko joje nedaro. Ateityje jei viskas bus gerai ir jei matysiu perspektyva siokia tokia, tai bandysiu ir nupirkti is ju. O kol zeme jie laiko ir neplanuoja nei parduoti nei dirbti, tai pats ir nesiverziu uzsaldyti pinigu kuriu ir taip siam momentui truksta.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na Ausra sekmes tau ir optimizmo as peremiau is mamos uki ji irgi viena beveik tvarkesi, nes tevas pas padare tai ji po truputi pletesi irgi nuo keturiu karviu tuo tarpu sere tik sienu ir nieko tik produkcijos maziau zinoma gaudavo maziau. Musu rajone smulkiems ukininkams paramas siemet dalijo pasiteirauk zemes ukio skyriuje savo rajone.Patarciau tau savo telycaiciu prisiauginti gal koks kaimynas geros karves telycaite parduos. Zodziu po truputi didink savo banda nes greitai isiplesti reikia tureti daug pinigeliu nes dabar gera karvute netoli triju tukstanciu kainuoja o ir sunku nupirkti nes labai jau jas perka ukininkai kai pieno kainos kyla. Zinoma jei turi kur jas laikyti, statybos tai labai brangios dabar. Melzimo aparato keturiom karvem tai manau dar nereikia, mano mama desimt rankomis milzo, sunku, bet kai turi vizija gali truputi pavargti. Pas mus jau daug kas turi visa pasaru ruosimo technika tai kainos nukrito turint draugu geru galima nebrangiai vienas kitam padedant pasiruosti ir pasaru as turiu presa kaimynas vyniotuva, kitas kratytuva taip ir padedam vienas kitam. Kreipkis i zemes ukio konsultavimo tarnyba gal esi jaunoji ukininke dabar greit prades paraiskas rinkti gal tau ten ka patars gausi parama bet reikia turreti 12,5 nuosavos zemes. Zodziu eik belskis i visu valdininku duris gal rasi gera zmogu kuris tau pades. Mums dar padeda pienine kuriai pristatome piena galima gauti paskola, padeda susisienauti, atsiskaityti galima is parduodamos produkcijos. Nesedek namie pabandyk laime.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kiek Ha savo turi ?

siulau jei gyveni tame ūkyje 1-4karvėsss(turgelyje su sūriais ir sviestu kas savaitę) +13avių...užteks ir to tavo T25.......nu ir pamažu sužinosi kurion pusėn suktiiiiii...................o pinigų niekada neužteks o bankams dirbti ne vidutiniams protams...........(eiliniam ubagėliuj dydmiestyje turguje bobutę reikia turėt piniguops maudysies :D )

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 4 savaičių...

nenuliudykinte smarkiai su savo kalbomis.pradziai uzteks ir t-25 ,rinktuva prie jo dar nusipirk,dabar vienoje voetoje maciau ir presa t-25 turetu pavezti labai jau juokingai mazas ir toliau sekmes plesis karviu banda geres ir technika.svarbiausia tureti nora ir tiksla daugiau viskas imanoma.na jai imanoma tai nusipirk rusiska traktoriu mtz 50 ar 80 nemazai ukio jie ilgus metus patems .tai sugedus meistra uz buteli bet kuriame kaime surasi ir daliu visur pilna ir nelabai jie jau genda praktiskai reikia ideti pastangu kad uzmustum.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...