Jump to content

ricardasd

Nariai
  • Pranešimai

    296
  • Prisijungė

  • Laimėta kartų

    2

Atsakymai kurių autorius ricardasd

  1. Sveikas Gromas. Aš tabaka per armavimo tinkleli pertriniau, labai greitai ir gislos lieka ant tinklelio . 10 litru kibira pritriniau maždaug per 30-40 minučiu.

    Fermentavau taip pat pertrinta 15 dienų , gan geras gavosi bet truputi kerta i liezuvi bet kiek žinau jis po fermentacijos turi pora menesiu išgulėti. Tabako Virginia gold kvapas labai malonus ir labai lengvas .

    Nuotraukose mano fermentatorius .

  2. Vyručiai, logiškai pasvarstikim.

    Jeigu tabakas nesuspaustas lieka tuščiu oro tarpu ir tabakas negaudamas oro judejimo pradeda tiesiog peliti, žinoma, jeigu temperatura aukšta tada pelėsis nesiveisia bet prie aukštos temperaturos ty fermentacijos ir tabako dregmes tabakas nesifermentuoja o tiesiog iššusta o tai du skirtingi dalikai.

    Labai svarbu atitaikiti tabako dregni , temperatura ir suslėgimą tabako . 

    Be to, kiekviena tabako rušis reikalauja kitokios fermentacijos . 

    Dėl jotube, kiek bandžiau pagal ju video dariti , nieko gero nesigauna , nebent , kaip jau rašiau, viskas priklauso nuo tabako rušies .

  3. Kiek metu auginu ir dziovinu bet tik praitais metais nesubrendes tabakas papelijo bet idomiausia tai kad tuo pačiu metu rišau su visais kotais po 5-6 kotus ir jie graziai išdžiuvo, subrendo ir nepapelijo. Mano nuomonė, tie kurie lapai nuskinti nesubrende jie linke peliti o kotais su lapais brandinosi ir greičiausiai nepasidavė pelesiui.

    Rudeni geriau kad butu oro judejimas ir tarpai tarp lapu didesni , tada ir džiusta greičiau ir pelesis nepuola.

  4. On 2020-09-27 at 20:36, Gromas pranešimas:

    Sveikas,aš dar nenuroviau ,nes laukiu kol vyriokas iš kaimo nusiskins lapelius.Tavo minėtos rūšys rūkosi skaniai,jas galima netgi nemaišyti su kitomis.Bet aš eksperimentuoju-čia tarsi gaminant maistą-procesas labai įdomus.Man dar labai imponuoja Mryland catterton,geras cigarinis aromatas.Ir nors nelabai tikėjausi-Americian man visai smagiai rūkosi.Ir B 46 labai puikus tabakas,gerai augo ,neligotas,išnoko ir iš gelsvėjo puikiai.Nors Hercegovina buvo šiek tiek ligota,bet uzaugino gana daug ir didelių lapų.Ir skonis jos gana įdomus .Apibendrinant šių metų derlių,aš auginčiau dešimt tavo dovanotų rūšių,išskyrus Yenidje ir Walkers broad leaf.Reikia ir nors trupučio Havan gold ir šiek tiek Havana 608.Na ir tada sėkmės darant įvairius miksus.Linkiu gero derliaus ir skaniai jį rūkyti.

     

     

    Sveiki vyručiai. Kadangi mano tabakas nenoriai brendo tai nuskines sudėjau į dėžes ir suspaudžiau, po kelių dienų beveik visi lapai pagelto . Šiuometinio dar nerukiau , nes turiu dar praitų metų tabako.

     

  5. On 2020-09-01 at 21:28, Gromas pranešimas:

    Labas Ričardai,nors nesu didelis specialistas tabako auginime,bet man atrodo,kad derlių subrandinti gali tik gamta.Virginia gold išnoko puikiai tik viršūnėse liko zalsvų lapų.Jų gyslos buvo baltos,lapai pakabinti ant šniūro išgeltonijo.[Tiesa,keleta dienų palaikiau juos standziai suspaustus].Tai jau buvo koks ketvirtas skynimas,gal ir skonis bus geras-ateitis parodys.Jau ruduo,orai blogėja ir ilgai laukti nebėra kada,lapai gali ir nebeišdziūti tinkamai.Tai tiek mano pamąstymų.Linkiu skinti,dziovinti ir skaniai rūkyti.Sėkmės.

    Sveiki Gromai. Mad baltom gislom skinti ta tai zinau bet nevisi lapai pakabinti pagelsta , kiti lieka zali arba zaliai taškuoti . Bandisiu baltom gislom suslegti , gal pašute i brendima pasigaus. 

    Be to, Jūsų krašte pavasaris daug anksčiau ateina nei mano krašte , tai manau tas daug reiškia .pvz, rožes Kauno vietovej prazysta kokiom 2-3 savaitem anksciau.

  6. On 2020-09-04 at 19:38, dūmialis pranešimas:

    Sveiki. Galiu tik pasiūlyti kitiems metams ankstyvų veislių sėklų, ternopolskij 14, wirginija gold - vokietija, spektr, burley 46, Visus praktiškai galima rūkyti tik išdžiovinus. Jei leis orai, kitą sąvaitę nuimsiu žiedynus, o paskui galvosim, kaip tau atsiūsti....

    Sveikas Dumiali. Virginijos tai turiu ir ji yra pasodinta tik nesuprantu koďel negelsta, nes ankstesniais metais gelto kuo puikiausiai.

    Dėl seklu, kokio jos stiprumo ? Liginant su Virginia ? 

    Butu gerai atnaujinti seklas .

    Noriu ispeti, nesodinkit skirtingas rusis salia vieno kito, jie lengvai krizminas apdulkinimu ir idomiąusia tai kad gautos seklos nesiškarto visos buna hibridais , pasejus toi pacioi vietoi daigai uzauga skirtingu spalvu, lapu brendimas taip pat skirtingai bresta.

  7. Jooo šiemet pavasaris išdikauja . Aš śiltnami pasejau , tai sunkiai auga , naktys vesios dienos šiltos o tokie svyravimai tabakui nepatinka .

    Tikėkimės orai nusistovės ir vasara palanki tabakui bus . Be to, mano pastebėjimai, jeigu vasara vesios naktys o dienos karštos tai tabakas pradeda anksti zydeti o tai blogai , nes ir lapu mažoka ir bresti lapai nelabai nori. 

×
×
  • Create New...