Jump to content

Donce55

Nariai
  • Pranešimai

    129
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Visas nario Donce55 paskelbtas turinys

  1. Dar ne, dabar renkames visa informacija ir galvojam kaip padaryti. Baisu vien del to, nes kiek sake stulpai buna is gerai suvibruoto betono ir del to gali labai standziai stoveti ir netureti jokio siubavimo. Vien galvojam toki auksti, kad boksto ispilimo anga butu virs 2metru, kad tiesiai i valomaja galetum pilti grudus, be sneko, bet galima to ir atsisakyti ir statyti beveik ant pagrindo ir, kad ilystu tik snekas ar transporteris. Nuo kombaino, dziovykla ateityje galvojam isigyti, bet kokius 5metus tikrai butu tik nuo kombaino ar po valomosios ilgesniam laikui. Nusiziureti dabar tai ventiliuojami, kaip Petkus bokstai, boksto talpa apie 40t kvieciu. Planuojam 4 bokstus statyti, isdestyti kvadrate. O jei stulpus statyti kas 1.5m?
  2. Sveiki, galvojam statyti is stulpu: garaza ir tuo paciu pastoge bokstam. ismatavimai butu 10ant20, o aukstis priklausytu nuo bokstu aukscio ir norijos auksciausio tasko. Ir iskilo toks klausimas jei stulpai butu kas 2metrus ir ju auksciausias taskas nuo zemes apie 6metrus ir istatyti i 1.5m gyli ir dar pamatai butu isbetonuoti. Ir poto ant tu stulpu konstruoti jau medini karkasa ir kelti i virsu tarkim 12m aukscio, cia jau butu auksciausia vieta kur norija stoves. Del tokio aukscio neprades luzti stulpai? Viename gale stovetu bokstai, jie uzimtu 10ant10 statinio, o kitoje puseje jau aukstis nedidelis apie 6metrus.
  3. Donce55

    Trašų kainos

    Gran max. Klaipeda sake gamina. 24t 186e i kitus, 12t 191e i kitus ir abu gruodi atveza. Laikymas geriau ant paleciu ir uzdengtos gerai, o iki puikios laimes po stogu
  4. Donce55

    Trašų kainos

    Ne, bet rytoj galesiu suzinoti
  5. Donce55

    žiemkenčių buklė

    Teko tevukui seti lapkricio pradzioje tai vos daigeliai pasirode ir salciai prasidejo, reziume pavasary viskas issalo
  6. Donce55

    žiemkenčių buklė

    Bandysim jei sausa bus, 8ha paseti. Sekla subeicuota visgi
  7. Donce55

    Trašų kainos

    Kokia ir Agrochema pardavineja turetu buti. Pries menesi kazka minejo, kad turi ta 30-4-4 ar kaip ji ten, tai tos po siu metu AK nesinori net is tolo ziuret, supuolus visa buvo. Vienas forumietis gerai pasake, kai pakeli maisa furoj patikrini ar tvarkoj viskas.
  8. Donce55

    Trašų kainos

    Granuliuotas ir nedulkejo labai. Ta pati irgi vadyba sake.
  9. Donce55

    Trašų kainos

    Litagra praeita savaite salietra 255e i kitus, o sulfatas 186e i kitus lyg ir, bet sako fura imt reikia, bet jei bendrauji gal ir puse iseitu susiveikt
  10. Donce55

    Trasos ir ju pardavejai

    Tada jau daug zemes buna uzdengta ir auksti jie, todel nebus nugaravimo didelio?
  11. Bet yra skirtumas kiek nukentėjo, pavyzdžiui prieš savaite važiavau link Kauno, dar pro Kėdainius link magistrales A1 tai pas juos gražu, rapsai beveik visa žeme uždengia, kviečiai ar miežiai sudyge, o pas mus tik apie kūlimą buvo kalbama, niekas net nebuvo pradėja grūdinių kultūrų sėjos. Nesakau, kad reikia padengti visas išlaidas, o tik tas kurios yra už trąšas ir chemija. Banko skolos čia jau pačio ūkininko reikalas.
  12. Jei apie tai tavo mintis tai.Pilnai sutinku su juo, čia yra verslas. Aišku draudimas nelabai padėtu mums ūkininkams. O apie R. Karbauski tai pilnai sutinku, pas mus jis nusikūlė viska. O pas mus lyjo-lyja tikrai daug, ten kur net pavasari nebūna balų, prieš 2savaites stovėjo ežerai ir neišejo nupurkšti rapso. Patys nenusikūlėm: 9ha žirniu, 4ha miežių ir 2ha kviečiukų iš 81ha. Ir pasėjom tik 12ha ž.kviečių. P.S. Manau dalis mūsų sutiktų kompensuoti jums, pas kuriuos tikrai daug kritulių iškrito. O ne tiem kurie kaip ir Mazuronis minejo turi ''savų'' ir gali įtakoti kompensacijas.
  13. Kai tokie orai tai tikrai nieko nesinori daryti... Pas mus sakes yra tai nedrasko labai maisu, bet nelabai daug juos ir naudojam.
  14. Ant sakiu dek vamzdzius, tik uzdet didmaisius sunkiau vienam bus.
  15. Nemanau, kad ir su noragine sejamaja sesi kur dregna ir prie ratu zeme limpa. Seju su 125ag 3m.
  16. Donce55

    Trasos ir ju pardavejai

    Kalis lyg ir turetu but raudonos spalvos(kaip desineje puseje nuotrauka). Pernai ir mes pirkom trasas is AK tas kur su siera tipo vasariniams, tai irgi viena maisa pili tamsesnis, o kitas sviesus. Siemet nebesinori kazkaip pirkti.
  17. O seklai kiek mazdaug iseina isvalyti per valanda? Kiek laiko jau turit? Gal gali nuotrauka ikelti pirminio valymo, nes nelabai susigaudau kaip atrodo? Dekui
  18. https://autoplius.lt/skelbimai/kita-grudu-valomoji-grudu-tvarkymo-technika-5529931.html?_ga=2.106547971.1029549941.1505127263-1988169062.1499706745&_gac=1.140756486.1505402186.EAIaIQobChMI2YmWkvyk1gIVxsqyCh0XsgMHEAAYASAAEgIMo_D_BwE Apie sita kalbat? Galvojam tokia pirkti arba Petkus 531 su trijeriu bolku? Kuri butu universalesne jei ateityje galbut reiketu ir pirminiam valymui?
  19. Donce55

    zieminis rapsas

    Pirmi metai pasejom rapsa ir pirmi metai reikia is rudens su kastuvu nutraukineti vandeni. Nu cia ir ruduo.
  20. Galiu ir 12-14km/h vaziuoti, bet sakau kalniukai pradeda darytis, nes volas nespeja suktis ir pradeda stumti ir tada persoka paligdamas kalniuka, arba kazkas ne taip sureguliuota, gal beda ne vole, o kazkur kitur. Patarimus ir kritika priimsiu tikrai
  21. Case ih 5150 125ag su Staltech 3m packer volu neturejau ka veikt pernai metais. Bet Staltech labai nepatiko, kad kur slapiau ir iskas tarp disku kose pradeda darytis ir packer volas isvis dregnesnei zemei iskart kisasi, geriau jau koki kita vola, vamzdini koki, dabar visai ir pagalvociau apie pasikeitima Graziai isdirba tos lekstes, bet greiciau nelabai ir paleksi 10km/h arba cia packer volo bedos, nes pradeda daryti kalniukus tokius mazus.
  22. Donce55

    Vasariniu kvieciu auginimas

    O kaip jo ankstvumas. kaip su lygomis? Isrankus zemems? Na ir kaip derlius?
  23. Pas mus irgi is galines pakabos leidzia tepala ir patys nezinom is kur, per ta alkune kazkur lyg sakyciau, bet irgi nesimato iki galo is kur. Pernai metais tai nebuvau net priekinio tilto ijunges niekada su skutiku o siemet kur slapesne zeme ir lietus lyja tai teko ijungti, bet per tokius orus nelabai kazkaip su skutiku vazineti, volas apsivelia visas. Kai nupirkom 3m ir pabandem tai dabar imtume 4m, bet kaip tu ir sakai prikabinama ir tik uz toki, nes pakabai vistiek geriau prikabinamas, uztenka ir plugo pakabinama, kad tampo, ir darbas gal net greitesnis su prikabinamu turetu buti. Dar, kaimynas su tokiu pat skutiku dirba, pas ji Class 2007m 100ag ir traukia ji lengvai, nesiskundzia. P.S. pabandykit firmom pasiskambinti, gal duotu koki demini pabandyti, pries sezona maciau, kad kazkoks buvo paleistas deminis.
  24. Donce55

    Trašų kainos

    Dekui, tada gal geriau pavasary pirkti
  25. Donce55

    PLŪGAI

    Mum asy kombaino kur gumos stovi sietam laikyt tai is kalibruoto metalo, tai gal ir jis ten turetu tikti
×
×
  • Create New...