Jump to content

gerasukis

Nariai
  • Pranešimai

    1377
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    36

Atsakymai kurių autorius gerasukis

  1. On 2022-07-29 at 13:52, krucius pranešimas:

    Zodziu kiek pavyko issiaiskinti, nereikia jo moketi, nes nera jokio istatymo, cia savanoriskas mokejimas. O jei tiksliau seip cia veikia grynai kaip telefoniniai sukciai.. Klausimas didelis ar nukeliauja KWS, rapoolui ar kitiems selekcininkams bent dalis tu auku kurias kaikurie ukiai sumoka. 

    Na ir kaip baigėsi tau su selekciniu mokesčiu, ar jų sąskaitų neapmoki, ar galiausiai teko susimokėti?

  2. Prieš 18 valandų, dariius 30 pranešimas:

    prisidariau nesamoniu su seja per ziopluma, sejau avizas po 200kg/ha ir del uzsikimsimo besikartojancio seta- neseta. Galvoju perset viska minimalia norma po kokia 170kg, kaip manot ar bus rezultatas? kitas variantas palaukt kol sudigs glifosas ir grikiai.

    Tavo vietoje arba laukčiau kol sudygs, arba su basrtytuvu pravažiuočiau ir užkultivuočiau. O tai koks plotas sėjosi ir kiek sėklos susinaudojo? Šiaip skaičiuok mln. o ne kg, negi sunku pasisverti 100 ar 200 sėklų su mažom svarstyklem, jos ten iki 10e kainuoja. nes jei padauginsi su tankumu bus pašariakas, kurio šiemet kaži ar iškiši, nes visi pakampiai apsėti bus avižom. Aš sėsiu 120-130 kg, ir dėl tankumo ir dėl to, kad mažiau sėklos turiu nei noriu apsėti :)

  3. Prieš 1 valandų, Burokėlis pranešimas:

    O kaip veikia įsipareigojimas tomms ilgalaikėmms schemoms? Jeigu įsipareigoju 4 metams, bet po pirmų metų matau, kad išmoka tik 30% nuo planuotos, tai tiesiog galiu nebevygdyti įsipareigojimmo ir gražinti pirmų metų išmokos pinigus?

    O kuri čia priemonė taip sumažėjo?

  4. Prieš 4 valandas, JCB pranešimas:

    Tai ką jūs bambą krapštot :)buvo praeitą savaitę žūm nuotolinis taisyklių projekto pristatymas, kur ir apie gaab, ir išmokų dydžius kalbėjo, vakar buvo gyvas pristatymas marijampolei, balandžio 4 prienuose bus, kituose irgi buvo/bus.

    Liūdna, kad dar neaiškūs praėjusių metų išmokų dydžiai, nekalbu jau apie išmokėjimą, o jau kalbama apie naujus metus, o žūm nepasimetę... es raglamentas iki birželio 30...

    O kur buvo paskelbta informacija apie ŽŪM nuotolinį posėdį, nes atrodo seku visą info, bet tą praleidau.

  5. prieš 45 minutes , AgroP pranešimas:

    O ką tirs ? Jeigu ph P ir K tik, tai brangokai skamba. 

     

    Ir dar ar tu planuoji trešti su žemėlapiais kintama norma ? Jei ne, tai užtektų ir 1 meginio iš 5ha.

    Tai čia kiek suprantu už bazinius, PH, humusą, P K ir ten paskui visa ataskaita. Konsultavimo tarnybos tokie įkainiai. Man irgi atrodo brangokai. Kad žemės ne vienalytės ir patys laukeliai mažoki todėl norėčiau iš tankiau daryti, tai ir kyla klausimas ar puse laukų darytis ar retinti tyrimus ant ha + atsisakyti kokių panašių mažesnių ir artimų laukų tyrimo.

  6. prieš 9 minutes , AGROMAN pranešimas:

    Jei reikia, tai perki... dar tikslai jusu neaiskus. Nes dabar galima suprasti, kad juos darysite tik del to kad finansavima tam skyre.

    Pas mane eko ūkis, tikslas pažinti žemių potencialą. Sužinoti kalkinimo poreikį. Tręšti vis tiek negalėsiu, sėjomaina ir taip ribota. Tai taip tyrimai tik dėl paramos, nes iš esmės šiai dienai jie mažai ką pakeis. Ateityje gali viskas ir pasikeisti, o jau tada turėsiu nuo ko atsispirti.

  7. prieš 11 minutes , AGROMAN pranešimas:

    Reiktu atsakyt sau i klausima ka tavo gyvenime, ukyje pakeicia 1500E.

    Daznu atveju tai nieko nekeicianti suma...

    O jei atsakant į temą, tavo patarimas būtų koks? Nes tavo pasiūlymas prisimesti, skamba keistai,nes tą patį galiu gauti nemokamai.

  8. Gavau paramą konsultavimo paslaugoms ir norėčiau pasidaryti žemės tyrimus. Prisipažinsiu su tuo susiduriu pirmą kartą, todėl gal kas apšviestų, ar čia normali kaina ir kokį variantą rinktis, norėčiau tyrimų 1 ėminys iš 1 ha (32,50€), nes laukai nėra dideli ir nevienalyčiai, bet tokiu atveju 1500€ užtenka tik pusei ūkio. Tai gal rinktis 1 ėminys iš 2 ha (19€) ir kelių laukų atsisakyti ir pan. Ar darytis puse laukų dabar, kitą pusę vėliau. Kaip niekad su tuo nesusidūrus, kaina iš pirmo žvilgsnio atrodo kosmosas už keleta mėginių, nors tai man ir nieko nekainuos.

    IMG_20240222_144032.jpg

  9. prieš 10 minutes , manttys pranešimas:

    "

    Rusijos kviečių gamyba 2024/25 m. gali viršyti praėjusių metų rodiklius
    prieš 18 valandų | Yana Sukharska

    Vietos analitikai toliau didina 2024/25 m. Rusijos kviečių derliaus prognozę, išliekant palankioms oro sąlygoms žieminių kviečių vystymuisi.

    Kviečių derliaus įverčiai dabar viršija šių metų 92,8 mln. mt ir padidėja iki 93,6 mln. mt, o tai būtų antras didžiausias derlius istorijoje po 2022 m., kai buvo prikulta 105 mln. mt.

    Žieminių kviečių derlius 2024 m. turėtų sudaryti 67,7 mln. mt, palyginti su 63,8 mln. mt 2023 m., o vasarinių kviečių derlius turėtų sudaryti 25,9 mln. mt, palyginti su 28,9 mln. mt prieš metus.

    Per pastaruosius kelis mėnesius oro sąlygos naujam derliui išliko palankios, todėl žieminių kviečių pasėlių būklė yra geresnė už vidutinę šiam laikotarpiui.

    Artimiausiomis savaitėmis orų modeliai daugelyje žieminių javų auginimo regionų prognozuoja švelnią temperatūrą.

    Todėl analitikai mano, kad, jei nebus staigių temperatūros pakilimų ir didelių šalčių, naujo grūdų derliaus perspektyvos Rusijoje išlieka geros.

    "

     

    šaltinis- www.agricensus.com

     

  10. Prieš 10 valandų, Zy ūkis pranešimas:

    O čia kalba eina apie antrą pusmetį, todėl prieš naujus metus daug kas nori nusipirkti trašų ar kuro, nes nežinai kokios kainos bus po naujų metų ir mažiau PVM gražint reikia. Kitas dalykas, kam tau jį susigražinti ir po to vėl mokėti, jis gali kabėti VMI.

    Dėl apyvartinių lėšų. Nebent suma nedidelė. Ten tą permokos grąžinomo formą užpildyt poros minučių reikalas. PVM ne mūsų, todėl niekaip nesuprantu, kada jį priskaičiuoja kaip savo pajamas ir pasidaro labai sunku su jomis atsisveikint.

  11. Prieš 1 valandų, Dainius48 pranešimas:

    Sveiki.

    Nuo namo per 10 metrų stovi elektros stulpas. Ant stulpo deze su automatu Pl 6 C13/3. Tai gaunasi 13 amperų. Kas kilovatais būtų 6-7 kw. Uztekdavo man jų. Dabar pirksiu aparatą su 7,5kw varikliu. Tai man galios maza bus. 

    Ar brangiai gautusi pasididint galia elektros per kelis kilovatus? 

    Kaip suprantu tik automata pakeist uztektu. Gal kam teke sudidurt su galios didinimu.  

    Prietaisas prietaisui nelygus, bei kiek jį žadi naudoti. Jei tai koks variklis ir pan. gali nusipirkt dėvėtą dažnio keitiklį ~300e, susimažinti galią galėsi su juo, be abejonės čia neišeitis, bet kokiu atveju bendrai bus per mažai galios.

  12. Prieš 2 valandas, Marijus197 pranešimas:

    Man dabar vadyba sakė, jog iki naujų Lietuviška buvo 340 už grynus. Tai taip ir išeina, jog brango.

    Tai vistiek pirkimo dabar nėra, visi kas norėjo susidengt PVM susidengė, uždarė finansinius metus, vadyba parodys didesnes kainas, kad pasirodytų teisūs - "juk sakiau, kad brangs", o nuo vasario - kovo mėn. vėl prasidės nuolaidos, tik pirkimams prasidėjus o ir kaina galima koreguosis. Vienintelis dalykas kuris neramina tai logistika, niekas nebesiveža trašų geležinkeliu - per trumpi atstumai gaunasi, dėl ko ir kaštai didėja ir aikštelėse nebenori niekas sandeliuotis.

×
×
  • Create New...