Jump to content

gerasukis

Nariai
  • Pranešimai

    1384
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    37

Atsakymai kurių autorius gerasukis

  1. Prieš 3 valandas, Bauer pranešimas:

    Na kai dabar taip suprastėjo formulės, tai kas pafiksavo ją praeitą rudenį, vien iš formulės pokyčio ~100€/ha jau uždirbo

    Tai tu šneki apie loteriją, o ne apie tendenciją. Ir tas tavo uždarbis toks sąlyginis, va kai grudai bus parduoti o pinigai sąskaitoje tada galėsi kalbėti apie uždarbį. Gal tau net  kulti neteks? O gal kombainas suges per patį įkarštį, o gal prasidės lietūs kas antrą dieną? Nepamirškit, kad orai suvėlino visus darbus bent pas mus ~ 2 sav. todėl prognozuojama javapjūtė prasisdės visų kultūrų praktiškai vienu metu.

  2. prieš 52 minutes , Planetarke pranešimas:

    Pasakyk pavyzdį, kada pafiksavus gaunamas tas vadinamas pranašumas? 

    Kai gauni zenkliai aukščiau nei rinkoje, kai pasiima savo transportu, kai už pasaugojima primoka adekvačiai o ne po kelis eurus, kai bent dalį pinigų išmoka avansu, kai priima be eilės ar užmerkia akis į mažus kokybės nukrypimus ir t.t. Kitu atveju kainos fiksavimas tai tik įsipareigojimas tampantis našta, su visom liudnom pasekmėm, jei neįvykdomas kontraktas. O formulės fiksavimas be konkrečios kainos aukščiausio lygio afera.

  3. Kai sistemos neturite, tai kokio rezultato tikitės, fiksuot kainas, trašas perkat kada tik sušviečia jaunas mėnulis. Bent aš ne eko žieminius pasėlius trešiau pilna norma kai kainos buvo žemos, o trašos brangios, logikos nebuvo ir nelabai skaičiavosi, bet žemės ūkyje kaip ir visur reikia vadovautis atvirkštine logika, kitu atveju busite vienas iš bandoje lakstančiu baranu nuo kurio geriausiu atveju nukirps vilną, o blogiausiu atveju tapsi sultingu kepsniu. Apie kainos fiksavimą mano nuomonė tokia - ją verta fiksuoti tik tokiu atveju jei iš to gauni pranašumą, kitu atveju visad praloši.

  4. prieš 50 minutes , Marijus197 pranešimas:

    Tai kaip čia yra ištiesų, nes vieni vienaip aiškina, kiti kitaip. Ne va jei tarpiniai bus deklaruoti 4% užskaitai, tai tarkim dabar esantys pasėliai (po kurių bus sėjami tarpiniai), negalėjo būti purškiami AAP produktais🧐

     

    IMG_7730.jpeg

    Matau kažkas skaityti nemoka tai kas yra parašyra.

  5. Prieš 2 valandas, Eduardas pranešimas:

    O žieminiuose nepriauga grikių? Ar purškiat? Aš po grikių dar barkūną nusikuliu ir po to jau žieminiai.

    Daug kas keičiasi skirtingose Lietuvos pusėse ir ar ūkis eko ar chemizuotas. 

    Pernai buvo bėdų su drėgme kūlimui, bet tik dėl to kad džiovyklos nepasileidau

     

     

    Mano ūkis EKO. Žieminiuose grikių nebūna. Iš rudens darau du skutimus su 5-7 d. tarpais ir tik tada sėju žieminius. Vasariniuose tai taip, visad pridygsta grikiu. Vienintelė galimybė su jais kovoti ankstyvas pavasarinis skutimas grikiams sudaiginti ir tik poto sėja. Bet vistiek būna grikių.

  6. Prieš 2 valandas, Eduardas pranešimas:

    Šiltoj dirvoj grikiai greičiau auga ir žydi be per karščius. Daugiau info pasiskaityikt šioj temoj aprašyta buvo

    Grikius taikau sėti, apie gegužės vidurį, esant galimybėms stengiuosi ankščiau, tada smėlyje pribręsta apie rugsėjo -+~10, durpėj ~20d. Sėjant birželį viduryje puse bus žalių, kūlimas dažniausiai bus geriausiu atveju drėgnu oru o ir didelė tikimybė, kad gali ir visai netekt kulti. Po grikiu beveik visada sėju žieminius.

  7. On 2022-07-29 at 13:52, krucius pranešimas:

    Zodziu kiek pavyko issiaiskinti, nereikia jo moketi, nes nera jokio istatymo, cia savanoriskas mokejimas. O jei tiksliau seip cia veikia grynai kaip telefoniniai sukciai.. Klausimas didelis ar nukeliauja KWS, rapoolui ar kitiems selekcininkams bent dalis tu auku kurias kaikurie ukiai sumoka. 

    Na ir kaip baigėsi tau su selekciniu mokesčiu, ar jų sąskaitų neapmoki, ar galiausiai teko susimokėti?

  8. Prieš 18 valandų, dariius 30 pranešimas:

    prisidariau nesamoniu su seja per ziopluma, sejau avizas po 200kg/ha ir del uzsikimsimo besikartojancio seta- neseta. Galvoju perset viska minimalia norma po kokia 170kg, kaip manot ar bus rezultatas? kitas variantas palaukt kol sudigs glifosas ir grikiai.

    Tavo vietoje arba laukčiau kol sudygs, arba su basrtytuvu pravažiuočiau ir užkultivuočiau. O tai koks plotas sėjosi ir kiek sėklos susinaudojo? Šiaip skaičiuok mln. o ne kg, negi sunku pasisverti 100 ar 200 sėklų su mažom svarstyklem, jos ten iki 10e kainuoja. nes jei padauginsi su tankumu bus pašariakas, kurio šiemet kaži ar iškiši, nes visi pakampiai apsėti bus avižom. Aš sėsiu 120-130 kg, ir dėl tankumo ir dėl to, kad mažiau sėklos turiu nei noriu apsėti :)

  9. Prieš 1 valandų, Burokėlis pranešimas:

    O kaip veikia įsipareigojimas tomms ilgalaikėmms schemoms? Jeigu įsipareigoju 4 metams, bet po pirmų metų matau, kad išmoka tik 30% nuo planuotos, tai tiesiog galiu nebevygdyti įsipareigojimmo ir gražinti pirmų metų išmokos pinigus?

    O kuri čia priemonė taip sumažėjo?

  10. Prieš 4 valandas, JCB pranešimas:

    Tai ką jūs bambą krapštot :)buvo praeitą savaitę žūm nuotolinis taisyklių projekto pristatymas, kur ir apie gaab, ir išmokų dydžius kalbėjo, vakar buvo gyvas pristatymas marijampolei, balandžio 4 prienuose bus, kituose irgi buvo/bus.

    Liūdna, kad dar neaiškūs praėjusių metų išmokų dydžiai, nekalbu jau apie išmokėjimą, o jau kalbama apie naujus metus, o žūm nepasimetę... es raglamentas iki birželio 30...

    O kur buvo paskelbta informacija apie ŽŪM nuotolinį posėdį, nes atrodo seku visą info, bet tą praleidau.

  11. prieš 45 minutes , AgroP pranešimas:

    O ką tirs ? Jeigu ph P ir K tik, tai brangokai skamba. 

     

    Ir dar ar tu planuoji trešti su žemėlapiais kintama norma ? Jei ne, tai užtektų ir 1 meginio iš 5ha.

    Tai čia kiek suprantu už bazinius, PH, humusą, P K ir ten paskui visa ataskaita. Konsultavimo tarnybos tokie įkainiai. Man irgi atrodo brangokai. Kad žemės ne vienalytės ir patys laukeliai mažoki todėl norėčiau iš tankiau daryti, tai ir kyla klausimas ar puse laukų darytis ar retinti tyrimus ant ha + atsisakyti kokių panašių mažesnių ir artimų laukų tyrimo.

  12. prieš 9 minutes , AGROMAN pranešimas:

    Jei reikia, tai perki... dar tikslai jusu neaiskus. Nes dabar galima suprasti, kad juos darysite tik del to kad finansavima tam skyre.

    Pas mane eko ūkis, tikslas pažinti žemių potencialą. Sužinoti kalkinimo poreikį. Tręšti vis tiek negalėsiu, sėjomaina ir taip ribota. Tai taip tyrimai tik dėl paramos, nes iš esmės šiai dienai jie mažai ką pakeis. Ateityje gali viskas ir pasikeisti, o jau tada turėsiu nuo ko atsispirti.

  13. prieš 11 minutes , AGROMAN pranešimas:

    Reiktu atsakyt sau i klausima ka tavo gyvenime, ukyje pakeicia 1500E.

    Daznu atveju tai nieko nekeicianti suma...

    O jei atsakant į temą, tavo patarimas būtų koks? Nes tavo pasiūlymas prisimesti, skamba keistai,nes tą patį galiu gauti nemokamai.

  14. Gavau paramą konsultavimo paslaugoms ir norėčiau pasidaryti žemės tyrimus. Prisipažinsiu su tuo susiduriu pirmą kartą, todėl gal kas apšviestų, ar čia normali kaina ir kokį variantą rinktis, norėčiau tyrimų 1 ėminys iš 1 ha (32,50€), nes laukai nėra dideli ir nevienalyčiai, bet tokiu atveju 1500€ užtenka tik pusei ūkio. Tai gal rinktis 1 ėminys iš 2 ha (19€) ir kelių laukų atsisakyti ir pan. Ar darytis puse laukų dabar, kitą pusę vėliau. Kaip niekad su tuo nesusidūrus, kaina iš pirmo žvilgsnio atrodo kosmosas už keleta mėginių, nors tai man ir nieko nekainuos.

    IMG_20240222_144032.jpg

×
×
  • Create New...