Jump to content

mirtishe

Nariai
  • Pranešimai

    59
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario mirtishe paskelbtas turinys

  1. mirtishe

    braskininkai

    Gal foto turi kaip tai atrodo? Apie trąšas komentuoti negaliu, netręšiu.. belieka tik bandyti ant savo daigų.. bet aš tai netikėčiau tokiomis kalbomis.. (nebent Jūs tai girdėjote iš agronomo), nes augintojai vis tiek tiesos nepasakys..
  2. mirtishe

    braskininkai

    Pakomentuok tą apipylimą.. čia nuo rudens nori ar pavasarį?
  3. mirtishe

    braskininkai

    Vis tiek bus ravėjimo, kad ir į plėvelę.. tik aišku žinoma tai bus 0 palyginus su tuo ravėjimu kai sodini į žemę..
  4. mirtishe

    braskininkai

    Kada planuoji sodinti, kokį plotą, kokį kiekį daigų ir kiek planuoji išlaidų padaryti?? Kai atsakysi į šiuos klausimus galėsime diskutuoti plačiau
  5. Gali kas mėnesį nemokėti, jei viršysi nustatytą pelno dydį sumokėsi iki 2013 m. gegužės 1 d.
  6. mirtishe

    braskininkai

    aš auginu didesnius plotus, tad tarpus tvarkant frezu, tie ūsai nusikarpo.. o taip tai nėra labai didelio skirtumo (na čia grubiai pasakiau, labiau suprantantis norėtų diskutuoti..), bet kadangi Jūs augintojas - mėgėjas tai manau palikit tuos ūsus..
  7. mirtishe

    braskininkai

    Negana to, kad jau paklausiai "gero patarimo patręšdamas" tai dabar dar nupjauk ir kitais metais pirksi braškes ir daigus... Krūmai nupjaunami - nušienaujami liepos mėn. iš karto po braškių, kad iki rudens dar atželtų, o pagal patirtį tai taip darau tik tada kada braškės serga lapų liga.. Prašom, man patinka diskutuoti
  8. Gera patirtis buhalteriui.. Įdomu būtų stebėti tikrinimo procesą..
  9. Jūs kai tvarkote supaprastintą apskaitą ar tik tą "žalią knygą" ir teturite, ar dar kokius popiergalius pildote?
  10. A ko čia stebėtis... Tikrina, tikrina. Iki šiol sunkiai jie ten tam žemės ūkyje susigaudo, bet paskutiniu metu tobulėja. Nu ten gi PVM patikrinti - tik nusispjaut. Su GPM sunkiau Na man tas PVM tikrinimas kažkaip nesiskaito normaliu tikrinimu.. atleiskit už tokį išsireiškimą.. Na bet ką ten gali nusukt tokio..? Mane domina GPM, ir domina pats jo tikrinimas.. kai pradės tikrinti pilnai jį tada taip sutiksiu su ūkio tikrinimu..
  11. Tikrino, tikrino Ir normaliai tikrino, ne "ant durniaus". Kada tikrino? Šiais metais?
  12. Todėl, kad ūkininkų dar NETIKRINO normaliai.. palaukim porą metų, tada daugelis supras, kas yra buhalteriją, ir kokios pasekmės laukių tų kurie neišmano o dirba.. Kalbant su ūkininku, tuo kuris tvarkosi pats dažnai išgirsti atsakymą NMA tikrino viskas gerai, VMI tikrino irgi puiku.. Kadangi Dzūkija mes žinome kaip jie tikrina, tai taip gerai jie ir tvarkosi..
  13. Pavasarį buvo ne daug, bet tie kurie prisijungė vėliau labai gailėjosi.. Kaip jie gražiai kalba ją siūlydami, kaip aiškina kad viską sugebėsite ir žinoma dar prideda, kad konsultantas Jums padės.. Šios sistemos sukūrimo tikslas buvo padėti ūkininkams suprasti kas yra buhalterija, kokia ji yra sunki ir kas ūkininkėlis jos vestis nesugebės... Čia tiesiog alternatyva, nori pigiau tvarkyk pats, pabaigoje sumokėsi dvigubai.. Tų valandų kurias nusipirksite konsultacijas, jums užteks geriausiu atveju tik meniu punktui išmokti, sąskaitas sutraukti, dar gal bankinius.. o kas toliau? ar pagalvojate ką darysite metų gale, kai reikės gauti ataskaitas, konsultantai dirba savo darbą, jie ir taip nespėja.. be to jų paaiškinimai toli gražu ne labai aiškūs tiems, kurie nedirbo programa anksčiau.. Jei tikrai apsisprendėte Sėkmės!!
  14. Tos papildomos apskaitos iki pat liepos 1 d. kažkodėl reikėjo, ir prieš kortos pasiėmimą kažkodėl juos tikrino.. Įstatyme parašyta neprivalomas žurnalas, reikia laukti kol patvirtins ką tada pildysim, nes dabar kaip ir nelabai aišku..
  15. mirtishe

    braskininkai

    Manau daugelis jas augina
  16. Kas ja atlieka puiku ir jeigu dar popieriuose tai atsispindi tai is vis esate saunuoliai.. as pati ukininkauju ir dirbu su ukininkais ir puikiai zinau kaip jie "MEGSTA" popierius.. tad kad butu aisku ir konkretu tai inventorizacija turi buti atspausdinta pasirasyta ir susegta byloje.. Antradieni turejau sveciu is apskrities tikrino zurnalus, pastatus ir kelis laukus reikejo parodyt..
  17. reiks paskambint i mokescius, paklausiu. Šiandien buvau atsiimti kuro kortelės-mokesčių inspektorė sakė,kad nuo liepos mėn.nebereikia pildyti naftos produktų apskaitos žurnalo. Kad pildyti nieko nereikėtų taip tikrai NEBUS!!!! Jau dabar studijuojant įstatymo pakeitimus aiškiai matosi, kad tada pildysim inventorizacijos lapus - aprašus.. Turės būti aktai, tiksliau jau dabar jie turi būti ūkininkams.. Pasiskaitykite plačiau http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... y=&p_tr2=2 Dar galiu Jus nudžiuginti, kad nuo 2013 m. sausio 1 d. keičiasi chemijos žurnalai (pildymo bus mažiau).. Be to NMA turi pilną teisę atvažiavę tikrinti Pesticidų ir Trąšų žurnalus ir nukirsti 10 % Tiesioginių išmokų jei jų nėra.. įstatymus ir teisės aktus galėsiu suieškoti vėliau.. čia tiems kurie netiki mano žodžiais..
  18. mirtishe

    braskininkai

    Sodinu nuo liepos iki rugsėjo.. Jei turėčiau tik kokią lysvelę, tai sodinčiau rugpjūčio vidurį..
  19. mirtishe

    Avietes

    Pirkčiau aviečių daigų siūlykite į PM
  20. mirtishe

    Česnaku auginimas

    1,5 lato visi pinigai ne daugiau 50 kg. sočiai ten česnakų buvau šiąnakt.. Na nebent sutiktum atiduot po latą tai tada gali kažko tikėtis.. Bet aplankyti tikrai gali, gal per porą naktų pasikeis kaina.. Ta prasme po 1.5 lato tiek duoda, ar jau patys po tiek pardavineje. Ar naktiniame turguje buvai? Po 1,5 lato duoda supirkėjas bet jis neima po daug.. Naktiniam kai buvau tas pats, tik vienas durnas dalykas, kad latviai patys muša kainą, bet jų česnakų galvutės buvo mažesnės.. kaip bus penktadienį nežinau.. Be to ir lietuvių buvo ne vienas..
  21. mirtishe

    Česnaku auginimas

    1,5 lato visi pinigai ne daugiau 50 kg. sočiai ten česnakų buvau šiąnakt.. Na nebent sutiktum atiduot po latą tai tada gali kažko tikėtis.. Bet aplankyti tikrai gali, gal per porą naktų pasikeis kaina..
  22. mirtishe

    braskininkai

    Jam 5 dienos, dar tiek pat šiltnamyje ir toliau keliaus į lauką.. Turi 3 lapelius puikia širdelę ir 6 cm šaknų..
  23. mirtishe

    braskininkai

    Priklauso nuo to kaip sodinsi? į žemę ar plėvelę? Kokius tarpus tarp eilių paliksi? Čia sakydama kad į 50 a susodinsi 12 tūkst. grubiai mečiau.. Aš pvz. kai sodinau atsimenu į 18 a. susodinau 5 tūkst. Tarpai tarp eilių 1 m. toks buvo pirmasis braškynas..
  24. Neradau tokios temos, tad manau bus aktualu visiems.. Aktualu, kas planuojate turėti darbuotoją nuo 2012 08 01 SODRAI turime pranešti prieš dieną http://www.socmin.lt/index.php?-1342404054
  25. mirtishe

    braskininkai

    Koks plotas sodinamas? Jei pramoniniam auginimui tai plėvelė geriausiai 70 cm.. Tarpai priklauso tik nuo turimos technikos bei apsisprendimo kuo tuos tarpus dirbsi ( "frezu" ar žoliapjove) Ką šiuo metu dirbate, tie kurie turite didelius plotus? Pas mane lauke braškyno ravėjimas ir naujo sodinimas..
×
×
  • Create New...