Jump to content

Armandas

Nariai
  • Pranešimai

    82
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Armandas paskelbtas turinys

  1. Gal kam nors yra tekę dirbti su kverneland skutiku tokiu http://m.autogidas.lt/lekstinis-skutikas-kverneland-32-m-22448466.html skutikas butų naudojamas pabiroms daiginti vilkciau su 95ag NH įdomi visų nuomonė apie šį skutiką.
  2. Armandas

    Triušių ligos

    Man kai buvo kirmeliu taip pat veterinarijoj nieko nepasiule,bet vienas triusininkas sake kad reikia pirkt kombikorma korio sudety yra ROBINIDINO (neatsimenu tikslaus pavadinimo buna kartais nelietuviskai parasytas sudetyje bet skamba panasiai) jis apsaugo nuo kirmeliu tai as kartais tokio kombikormo paduodu kaip profilaktikai ir kirmeliu mano triusiai nebeturi.
  3. New Holland TD5.85 kokie atsiliepimai apie si traktoriu gal kas esat isigije.Renkames is triju New holland Zetor ir Hattat visi apie 80-86AG Gal galit pasakyt ką rinktumetes ir ko ne. Ir aišku kodėl ?
  4. Armandas

    triusiu serimas

    Nežinau ką rašo literatūra bet aš praeitą vasarą triušius šėriau licerna ir nė vienas neišputo.
  5. Armandas

    Triušių auginimas

    Labas.As jau nededu 2 dienu skirtumu nors 2 triusiukai seip zek kad nesusaltu.Dedu tik tada kai buna tos pacios paros. surizikavau ir paskirsciau nes kita atvede 12 tai padariau po 7 vienam lizde pakolkas viskas gerai
  6. Armandas

    Triušių auginimas

    Sveiki.Pasakykit ar galima vienus triusiukus perdet i kita lizda jeigu tarp ju poros dienu skirtumas, viena patele atsivede du, kitos dvi dvieju dienu begi turi triusiuotis tai noreciau palygint triusiu sk lizduose kai kitos apsitriusiuos kaip manot ar bus gerai?
  7. Armandas

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Pirkau marijampoles lytagroje bet mates as ju ir kitose su zemes ukiu susijusiose pardotuvese. REPULSE maciau atskirai tik nipeliu pirkt tai manau tau ne visu girdyklu reiktu o tik kitu nipeliu
  8. Armandas

    TRIUŠIŲ NARVAI

    taigi cia ardomas nipelis. atsuk ir isvalyk siuksles ir nekapses Aha laba diena nezinojau tarsi to paimkit naujus nusipirke ir isvalykit jiems siuksles pazesit kiek ten siuksliu pilna...Gi rasau kad net nauji kapsi kokios juose siuksles buna atsukes visus buvau ir neivienas nesusitvarke nuo atsukimo ir pravalymo nes ten nieko nebudavo jokiu siuksliu... Pas mane tokio pacios tik nipelis su spyruokle kaip supratau is nuorodos tavo nipeliai bespyruokles todel tau patarciau pabandyt pakeis tuos kapsincius nipelius i nipelius su spyruoklem.Pas mane jose ir vanduo buvo pernai ziema uzsales jau ir antra ziema ateina ir jokio kapsejimo.
  9. Armandas

    triusiu serimas

    Sveiki. sugalvojau kad reikia triušiams duot grūdų mix (avižos,kviečiai,miežiai) ką manot ir kokią dalį reiktų kiekvienos rūšies maišyt?
  10. Armandas

    Triušių auginimas

    Nemanau kad bus gerai pagal mane tai pateles turi but atskiruose narvuose.Ir apskritai visam forume negirdejau tokio dalyko kad kelios pateles tam paciam narve triusiuotusi
  11. Armandas

    Triušių auginimas

    Aišku teks įsigyt didesnį patiną.
  12. Armandas

    Triušių auginimas

    Sveiki. Beskaitinėdamas supratau kad pas beveik visu triušis 4mėn jau sveria 4 kg o maniškiai taip greit neužauga niekaip. Nu iki šių metų nesiskundžiau niekuo aukdavo jie pas mane 5-6mėn ir būdavo skerdienos mažiausiai 2kg-2.2kg ir aš buvau patenkintas iki šio sezono kol įsigijau kaliforną patiną.Mano patelės šinšilų veislės ir yra stambesnės už patina. Rezultatas triušiukai auga labai prastai šeriu kaip ir prieš pora metų taip ir šiandien triušis niekaip nepasiekia 4kg svorio nors jau 7mėn amziaus tai sakykit ar aš teisingai galvoju kad šitoks eksperimentas kalifornas + šinšilas yra blogas variantas ir reikėtų keist patiną į didesnės veislės?(Gal kas turit kitokių minčių)?
  13. Armandas

    Triušių auginimas

    Ir aš va svarstau, skiepyt ar ne jaunimą, kuris keliaus į puodą. Pasidalink patirtimi, kaip tada su ligomis? Na pas mane asmeniskai pernai buvo ligu protrukis susirgo visi kurie buvo atvesti birzelio pradzioje ir sirgo visi jaunesni nei 10 sav. amziaus o tie kur buvo atvesti ankstyva pavasary ir birzelio menesy jau buvo isisavines organizmas vakcina nesirgo ne vienas nors ir buvo gretimam narve prie serganciu,todel symet vasara nekergsiu ir laikysiu tik ziema ir pavasary kad speciau suvakcinuot pries uodu antpludy.Dar turiu klausima ar butu galima skiepyt kralikuti pvz ne 10 sav kaip raso ant vakcinos o truputy anksciau apie 8-9sav?
  14. Armandas

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Aš padaręs 2,5x5 tai visą šieną išpeša nepalieka nė lašo
  15. Armandas

    Triušių ligos

    100% uždusino. Mano 4mėn vienas kitam nugarą iškando, kitam ausį įplėšė. Maniškiai irgi buvo neskirstyti. Matyt dėl patelių mušėsi. Staigiai išskirsčiau po 2 (patelė su patele,patinas su patinu). Patinai lyg ir apsiramino, o 2patelės vistiek mušėsi. Viena net svorio numetė. Matyt jos prie maisto neleisdavo (neseniai čia rašė kažkas, kad taip būna). Dabar vieni po vieną sėdi, kiti suvalgyti. Užtat dabar ramu. Tik va bėda - tos patelės, kai patinui įmetu, jį pjauna. Nesuprantu, negi muštis tada su broliais išmoko? Aišku.Nuraminai, jau maniau kad kokia liga bus įsimetus.Ryt lėksiu skirstyt.
  16. Armandas

    Triušių ligos

    Sveiki.Tai va nueinu šiandien pas triušius ir randu tokį dalyką vienam narve laikiau penkis triušius 4 mėn. amžiaus vieno lizdo pagal lytį dar nerūšiuoti. Vienas negyvas jau vakar jis man atrodė toks papešiotas ir dabar prie negyvo buvo gan nemažai pūkų pripešta jokių ligų požymių nėra jokių žaizdų nepadaryta apart to papešto kailio.Tai va dabar paprotykit manę ar jį užkankino ar kas jam ten pasidarė?
  17. Armandas

    Triušių auginimas

    Sveiki.Tai va turiu klausimą.Kaip tik ateina diena kai jau laikas triušiuotis mano patelėm sinoptikai pranašauja didelį atšalimą taigi pagalvojau kad reik pašildyti gimdyklas su lempom skirtom šildymui ir galvoju ar tai netrugdys patelėm (junkčiau visai nakčiai) ar nesustresuos gal kas taip esat darę?
  18. Armandas

    Triušių auginimas

    Skiepyti bet jau senokai. Šiom dienom kartosiu.
  19. Armandas

    Triušių auginimas

    Ar gali žiemą užeit triušių maras?Klausiu todėl kad už poros namų nuo mano triušidės gyvenantis triušių augintojas per tris dienas neteko 30 vnt. suaugusių triušiu dabar bijau ir į triušidę užeit
  20. Armandas

    kombikormas triusiams

    praeita savaite pirkau Marijampolėje KG be GMO 40Kg sumokėjau 59Lt sakė paskutinis maišas tokia kaina.Dabar jau sakė bus po 62 Lt.
  21. Armandas

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Tai jei laikysi duris atidarytas, vadinasi ir namuose turėsi nuolat būti? Nebent kokiam vienkiemy gyveni? Gyvenu nevienkiemy bet jei iš lauke esančių būdų nepavogė nė vieno tai iš pastato irgi neturėtų be to nakčiai ar kur nors išvykstant duris galima uždaryt
  22. Armandas

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Pirmoje nuotraukoje matosi langas , dar vienas nedidelis langelis yra iš šono tai tos šviesos kaip ir pakanka aišku galėtų but ir daugiau,todėl galvoju vasara dar vieną langą įdėt iš šono.Dėl ventiliacijos tai dar neapsisprendžiau,bet vasarą tai laikysiu vienas duris atdaras ir užmesiu kokią užuolaidą nuo musiu ir uodų dar gal kokį kaminuką ventiliacijai vasarą padarysiu.O temperatūra toj "BELANGEJ" vasara būna žymiai vėsesnė negu lauke.
  23. Armandas

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Visiškai teisingai.
  24. Armandas

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Jo po poros savaičių apgyvendinsiu,nes reiks atskyrt jaunimą tai dabar ieškau indų tiksiančių pakišt po narvu sukrist mėšlui.Iš skardos padarytų vieną dėžę firmoi už 60lt vnt. sakyčiau brangoką galvoju det plastmasines jeigu rasiu.Ką manot apie plastmasinę dėžę? Sveikas, grazu ir tvarkinga, saunuolis! tik tas lipdukas ant duru turetu kaip tik labiau vilioti, nei atbaidyti plastmasines dezes ieskok per ispardavimus statybinese parduotuvese, labai tiktu betono maisymo (buna skirtingu dydziu) - tokios storos juodos dezes arba buna kitos paskirties storu baltu. nesusigundyk pigiom plonom kinietiskom - trukineja kaip velnias... del skardos - nesudetinga paciam pasidaryt panasius kaip apacioj sudetos. nusiperki skardos lapa - berots 120cm* 240cm. isardai kartonine dezute nuo batu. pagal ta sistema padarai brezinuka, tik bortelius lenkti reikia 2 kartus, kad astrus krastas uzsilenktu iki pat apacios - bus saugu ir zymiai stabiliau. su spiritiniu markeriu ant skardos nupiesi, su "bolgarke"ispjauni, sulankstai. su 3.2 - 3.4 mm grazteliu krastu sujungimus kiaurai pragrezi ir su kniede 3 mm sukniediji. kniedziu aparatas kainuoja 10-15 lt, kniedes - centus. priklausomai nuo narvu dydzio ir braizymo sugebejimu gal net 3 ar 4 talpeles, panasios i tas apacioje gautusi. Ir dar - jei bus labai gilios dezes ir tingesi daznai jas valyti, paskui prisirinks tiek, kad nepakelsi Tas apatines dėžes dariau pats tik jos nelabai sandarios gavosi ir per kampus laša šlapimas todėl antram aukštui ieškau sandarių jeigu nerasiu plastmasinių tai skardinių kampus užvirysiu.
×
×
  • Create New...