Jump to content

Pakutkele

Nariai
  • Pranešimai

    267
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    5

Atsakymai kurių autorius Pakutkele

  1. prieš valandą, gerasukis pranešimas:

    O kodėl visi skaičiuojate taip, jog susidaro įspudis, kad netrešus derlius bus 0t? Teorinis  200kg salietros "priedas" yra ~2t, praktinis 1-1,5t bet be npk jei prastesni metai gali nebūti ir to, tai dar prisideda npk + transportas + trešimas + geresniam derliui investavus į trašas reikia papildomo švesto vandenėlio ir kitos chemijos, o jei smulkus ne pvm tikrai nesiskaičiuoja. Sutinku jei yra laisvų pinigų pirkti trašas už grynus, bet jei viską skolon... Supraskim visi - šiemet yra permainų metai su daugybę neaiškumų, kai rinkos stabilizuosis ir nusistovės tada ir šnekėsim, o dabar plikom subinėm per dilgynes norit lakstyt.

    Teorinis priedas didesnis, siaip rašo, kad reikia 25kg N tonai kviečių 200kg yra 68N 2.7 tonos kviečiu, dar jei dadėsi kompleksinių iš rudens N ir esantį azota armens sluoksnyje teoriskai ir 4 tonas gali kult...

  2. On 2021-05-03 at 21:57, dirmukas pranešimas:

    salvis lenkas beveik tiek pat kiek ir mzuris :) kam lenkam kurt kažką naujo, jei galima padaryt vokiečio kopiją su keliais pakeitimais. Su salviu jau 2 metus dirbu ir vargo nematau. Aišku išlenda kokių smulkmenų, bet nelabai galiu pykt, nes mano sėjamoji gal kokia 4 ar 5 pro gamyklos vartus isvažiavus. Dabar nemažai pakeitimų padarė. Pernai sėjant rapsą diskai buvo didelis privalumas, kimšimasis buvo minimalus, dažniausiai ryte arba vakare kai rasa būna arba kai šlapi šiaudai. Po salvio laukai lygesni nei po Mzurio. 

    Lygesni laukai, nes viską voluoji.

  3. Prieš 3 valandas, Karsonas pranešimas:

    Biciulis pasakojo kad seja 10kg i ha ūkinės sėklos. 

    Mane domintų linijine. Jei kas turit paimčiau. 

    Nzn ka jis ten sėja, bet reikėtų sėti 0,4-0,5mln daigių sėklų gausis 2-3kg, gaunasi viskas normaliai.

  4. On 2019-07-09 at 11:15, Pakutkele pranešimas:

    Mama iskvietė policiją, policija davė iki vakaro išvaryt gyvulius. Jei ne rašo pareiškimą. Sutartis galioja buvo registrų centre.

    Foto iš paveldėjimo. 35. Punktas

    20190709_112702.jpg

    Cia sita parasyta naujo sklypo savininko įgalioto asmens makalynė turi kokią nors juridinę galią?

    20200609_105720.jpg

  5. prieš 37 minutes , edviuks pranešimas:

    Nu tik nereikia irgi svaigti, cia tie tarpiniai suvarge kokie begali buti . I normalius tarpinius, nei su tuo mzuriu pasesi, nei su tuo salviu. 

    Kas tau svaigsta, lietuviškai rašau, kad į tokį aš nepasėju. Jis sėja.kokios užaugo į tokias sėja. Aš išvis jų neauginu.

  6. Prieš 4 valandas, Bulvinykas pranešimas:

    Su noraginiu varei iki dugno  - labai minimalus dirbimas. Sėjomaina tavo, tai kažkas iš serijos canola-snow-canola. Kurią iš tų kultūrų užauginsi be chemijos ir tręšimo? Ir vyšnia ant torto - claydonas. Jei su juo sėsi posėlį, tai viskas ok, bet jei važiuosi į tą posėlį sėt, tai pranešk, atlėksiu su puodu popcorno cirko pažiūrėt. Apie tai, kad per metus laiko jau matai pokyčius, aš išvis patyliu, atrodytų, kad mes čia visi pirmą dieną po purvą braidom.

     

    Sutinku su tavim, su claydon ir su mzuri, bus vargas sėt i posėlius. Bet kaimyno lenkas Salvis nustebino, dėl sėjimo i tarpinius.

    IMG-9f90e478b338776a256ee287bb954a53-V.jpg

    IMG-737675c6b0fa53ba531c17dc09407c16-V.jpg

  7. Prieš 3 valandas, M&M pranešimas:

    Nepasakok čia tų anekdotų, per kaimyno rapsienos galulaukę pravažiavau nukultą, kur sėjęs su mzuri vos iš sėdynės neiškritau... kiek sugebi matai jis važiuoja :) nebent smeliukai pas Tave...

    Su kuo važiavai?ir kokiu kampu vagutėms. Jei su bielkiu važiavai daržinius ratus užsimetęs tai tikiu, kad krato. Manes neužkratė 300ha pats purskiu ir trąšas barstau. Jd padangos520, df 650 galas.

  8. prieš 11 minutes , vrimvydas pranešimas:

    jis turi ilgalaiki ir liekamaji poveiki busimiem augalam o beto jis kaip liepsna zudo viska . jei nori dykumos savo laukuose , pirmin .

    Koks liekamasis poveikis jei jis skyla greitai. O birbint lauką tris kartus ir CO2 į atmosferą leist tai jau normalu. Nėra liekamojo poveikio, ane. Trizniojat vėl dėl to glifoso..

    O dėl tyrimų buvo gi straipsnis delfi, kad abiejose stovyklose mokslininkai apsimelavę.

  9. Prieš 13 valandų, Bulvinykas pranešimas:

    Kai negali padaryti to ką žadi, tada prisigalvoji naujadarų, kažkokių tarpinių technologijų. Pasiskaityk strip till technologijos apibrėžimą, apie jokį prasidirbimą ten neradau parašyta.

    Matomai netikslus apibrėžimas:icon-wink:, viskas keičiasi ir orai ir klimatas ir technologijos, o ir tas laikui bėgant pakoreguoja.

×
×
  • Create New...