Jump to content

semprius

Nariai
  • Pranešimai

    72
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kėdainių raj.

Paskutiniai lankytojai

1423 profilio peržiūros

semprius pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

2

Reputacija

  1. Uždarysit kapilarius, pratampysit nušalusius lapus, jei buvo pelėsio - taip pat į naudą. Atversit daugiau juodos žemės - greičiau sušils dirva ir trąšos geriau tirps. Tik nepersistenkt reiktų.
  2. semprius

    dirvožemio tyrimai

    Kur geriausia kreiptis dėl tyrimu pk, humusas, ph? Pavasari nedaug reiki ~35ha. Rudenį likusius
  3. Su 200ag (speju, nes po cipo nematuota) 4 metru focusu ir 8cm plocio norageliai - puikiai pasejom kviecius ir kalnuose ir priemolyje. 13-15cm gylis. Jeigu kalnas ir sunki zeme, tai kalno virsuj jau tik 7 ibezdedavo. O jei lygu - 13.
  4. Rapsui dedasi atskiras išsėjimo diskų balkis. Ant 3m man atrodo 10 diskų rapsui, kviečiam 20. I kiekviena rapso diska susiveda 2 seklos slangos.
  5. 3m uzteks 200 ag. Jeigu pirkt vien del to, kad pirkt - tada tikrai neatsipirks. Jeigu ant kiemo noraginio nera, ar sejamoji jau issisketus - tada apsimoka.
  6. Taip, ekonominiu ir laiko atzvilgiu (apimant visus privalomus poselius no tille) - tiesiogine seja su tokia, noraginio skutimo sejamaja yra geriausias dalykas siuo metu.
  7. Manau kad platesniais kaltas mažiau kemša, dėl didesnio kiekio žemių, kurias lengviau stumti, nei augalines liekanas. Ir sejimo diskai lengviau sukasi per sumaisyta dirva. Tik sejamoji is striptill pasidarius noragtiesiog till. Rapsui atvirsksciai, kadangi sejimo diskas vaziuoja tiesiai uz kojos - jam nereikia stipraus maisymo. Stipriam maisyme dingsta nauda is siaudu ant pavirsiaus - nes ju tiesiog mazai lieka. Taip pat daug zemes sujudintos issaukia piktzoliu didesni kieki. Yra pasetas rapsas tiesiai i raziena ir po minimalaus skutimo - skirtumo didelio nematau. Tik BŪTINA tvarkytis su pabirom, geriausia suskust ir nusipurkst glifosatu pries seja, arba bent jau nusipurkst. (Ikelsiu veliau kaip atrodo tas pats laukas setas i raziena, kuriam siek tiek pritruko chemijos ir buvo paliktas bandymui) Su kvieciais kitas reikalas - ten kruva eksperimentu. Atseliuota i skusta, tiesiai i kvieciu raziena, i arima po pievos. O toliau skusta, sudaigntos pabiros, nupurksta ir tada tiesiai seta. Is dabartinio vaizdo - geriausiai atrodo po arimo ir arime traktoriaus sunkiau vilko nei i skutima.
  8. semprius

    zieminis rapsas

    Tiesą pasakius, manau, kad būtų galima pavadinti stresu ir tiek. O nuo ko, tai daug priežaščių. Savam lauke, pats geriausiai žinot nuo ko gali stresuot.
  9. semprius

    zieminis rapsas

    Čia naujas violetinės spalvos pavadinimas? Turbūt nuo šalnų likę randai. Kiek visur skaityta - fosforo trūkumas dėl neveikiančių pilnai šaknų.
  10. Kokios šiai dienai realijos apie visas "ražieninės" sėjos vingrybes? Kaip sekasi no till ir kaip sekasi strip till? Gal kas jau galėtų kažkokius apčiuopiamus skaičius pateikt? Įžvalgas, pastebėjimus?
  11. semprius

    Skiltis chemijai

    Patarčiau nemaišyti reguliatoriaus su herbicidu ir dar vienskilčių. Sustresuos
  12. semprius

    Skiltis chemijai

    Sveiki. Kaip reaguoja ž.kv. į purškimą fungicidų prieš ir po rytinių šalnų?
  13. semprius

    Rapso stalai ir atpjovėjai

    Sveiki, kas turit tokį rapso stalą ir gal žinot kur detalių gaut? Dalgio švaistiklis. Ir tvirtinimai prie reduktoriaus? Ukrainietiškas, bet gamintojas nebeiskaitomas. Claas kombaino.
×
×
  • Create New...