Jump to content

cainikas

Nariai
  • Pranešimai

    668
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    5

Atsakymai kurių autorius cainikas

  1. 3.6. Bazinė tiesioginė išmoka – pajamų parama tvarumui didinti iš Europos Sąjungos biudžeto lėšų, mokama paramos gavėjui už deklaruotą plotą, atitinkantį paramos teikimo reikalavimus einamaisiais metais.

    3.34 Tiesioginė išmoka – pagal paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei ūkinius gyvūnus paraiškos duomenis ir patikrų rezultatus apskaičiuojama paramos suma, kurią gali sudaryti bazinė tiesioginė išmoka, papildoma pajamų paramos išmoka jaunajam ūkininkui, papildoma perskirstomoji pajamų paramos išmoka, susietoji pajamų parama už plotą ir (arba) ūkinius gyvūnus, taip pat klimatui, aplinkai ir gyvūnų gerovei naudingos sistemos išmoka.

    Tai kaip tie ploteliai neatitinka reikalavimų ar kaip?

  2. Prieš 16 valandų, kestoxs pranešimas:

    Yra, tik klausimas ką tai pakeis, planu ten milijonas…

    Latvijos ar Estijos, nepamenu į metu gala lyg gamykla turi atsidaryt, žmones kalba, kad sutartys jau sudarinėjamos, atseit Lietuvos pieno gamintojai nebegaus tos žaliavos atsivežti, nu tai klausimas kas bus kai perdirbėjai pritrūks žaliavos, neva tai kažkas turėtų bankrutuoti ir panašiai…

     Nieko nebus:

    1. Tiesiog perdirbėjai mokės realią europinę kainą.

    2. Pasitrauks iš rinkos ir absoliučiai nieko nepraras   nes į pieno pramonę įnvestuoti ne nuosavi, bet ES, Lietuvos respublikos, Lietuvos ūkininkų bei buvusios sovietų  sąjungos pinigai.  

  3. Prieš 2 valandas, manttys pranešimas:

    Manau, kad cia.kalbate shudus. Pasukite pieno geles kooperatyvo direktoriui ir paaikalbekite,kokios ju derybines galios pieno kainai. Tai tikras kooperatyvas su nuosirdzia vadyba. Deja pienas yra gendantis produktas ir nenori, nevezk. Galesi ispilti

    Jeigu ministerijoje bekiausiai ir nesugebate suaitikime su perdirbejais pasakyti, kad sitaip testis nebegali, tai gal tiesiog pyzdinkit is ten, nes realiai jus nieko nesprendziate.

    Man yra realiai pikta kai iki siol matau identiskas galutiniu pieno produktu kainas, kokias maciau sausio 1. 

    Stiprios asmenybes bruozas yra pripazinri, kad esi bejegis. Siulau ta padaryti ir uzleisti vieta galimai stipresniom asmenybem

     Mantys, tu dar vis tiki kad ministerijos klerkas ar ž ū ministras  ką nors kam nors dar  gali pasakyt? Oi koks atsilikęs.   Pasako tie   kur partijoms dalija  oficialias ir neoficialias paramas rinkimams. Jei konkrečiau tai kas nors iš  perdirbėjų ar prekybininkų.   Korupcija  nenori pyktis tarpusavyje  ir daryt vieni kitiems žalos.

     Netikėtas atsivertimas nedideliems ūkininkams sietinas su vienos partijos triuškinančiu pralaimėjimu, kur kaime beveik negavo balsų. Juodas teisingai pastebėjo kad krizės nuo 2008 metų. Ir sutapk tu man  šitaip.

  4. Aukso žodžiai,  trisdešimt metų tamstos kavės buvo ir tebėra vertesnės už 90 procentų kitų karvių,  nes už jų  pieną moka 80- 35 centus. Ir visiškai nesvarbu kokias manipuliacijas taiko, sumoka iš karto  po pusmečio, ar per NMA.

     Bet yra mažytė klaida, tap tų nevertingų karvių pasitaiko ir tokių kur  moka ir mažiau 15cnt nes kooeficientas nesiekia vieneto😀.  Bet gal čia ne jūsų kaltė?

    Ačiū už palinkėjimus,  neturiu tikslo privilegijomis  lipti per kitų galvas.

  5. Prieš 12 valandų, kestoxs pranešimas:

    Ai nežinau, kai nori rast kam nemokėt, nėra sunku sugalvot kodel jam nereikia paramos… bet šiaip aš noriu pasakyt, čia šlapiu skuduru per snukį yra beveik visiems prioritetams, kuriuos neva remi  ir skatini,  ekologai, tikėtina beveik visi negaus, modernizuoti robotizuoti ūkiai, tie vidutiniai iki 50-150 karviu negaus, koperatyvo nariai negaus. Žodžiu visi neva tai  prioritetai, pagal visokias priemones, lieka ant ledo… Ane VicePauliau? 

     Neįsivaizduoju kiek reikia turėt įžūlumo kad tai rašyt. Visos milijoninės  paramos, kainų priedai ,modernizacijos, ekologijos  privalumai  atitenka jum,  ir praktiškai už nieką  ir dabar  verkiate?  Negi tie valdžios skirti milijonai nieko neuždirba, nebeturite jokių privilegijų, numetė jum pieno kainą iki 15 centų kad iš vargšų norite dar  paskutinius centus atimti? 

  6. Prieš 2 valandas, kulka pranešimas:

    ar rekomenduojate savo supirkėją? kam statote?

    Pirmiausia  rekomenduočiau pačiam įsitikinti ar tikrai sukčiauja, nes tikrai, būna tokių atvejų kai imi galvoti velniai žino ką. Bet kai paseki, kelis kartus  tos pačios dienos pieno mėginį priduodi į laboratoriją, tai pamatai kad sukčiavimo kaip ir  nėra. Svarbiausia  pieno mėginį būtina paimti   griežtai pagal pieno mėginių ėmimo taisykles ir  techninius reikalavimus.  

    Mano  supirkėjas Jurbarke nedirba, todėl negaliu rekomenduoti

     

  7. Ką tik, kulka pranešimas:

    na aš turėjau galvoje supirkėjus ;) nes su šėrimu galima skaičius pakelti, bet apmaudu kai supirkėjas visas tavo pastangas nusigraibo sau...

    Juos reikia sekti ir netylėti. Žinoma tai reikia daryti  kvalifikuotai ir pagrįstai.

  8. On 2022-11-20 at 11:27, Emi pranešimas:

     

    Perka pienas LT...BBS: 1000, ir taip tris kartus is eiles (Ne sl, jie pvz 191)..viska perploviau, su daug chemijos, jos nekeiciu jau daug metu, saldytuvas atrodo veikia normaliai..staiga sove taip baisiai i virsu tos bakterijos, man taip niekada nebuvo, sakau pvz pernai ziema baigiau su vidurkiu 10... Gal sakau karve kokia pradejo varyti jas? Ar gali isvis taip buti?                                                 

     Po veterinarijos fokusų su privalomais šaldytuvais esu daręs bandymus kas liečia bendrajį bakterinį užterštumą. Kadangi pieno tyrimai kainuoja tai išsamių nedariau.  Tačiau sužinojau kad karvės kurios turi SLS  duoda ir bendrajį bakterinį užtreštumą. Šviežiai pamelžtas pienas duoda mažiau nei 5 tūkst .  Didžiausia tikimybė kad mėginius  užteršia mėginių ėmėjas, nesilaikydamas bakterinio užterštumo mėginių ėmimo konservavimo ir laikymo reglamento. Jei gerai pasekus  tai faktiškai to reglamento niekaip neįmanoma išlaikyti, o bakterijos nuolat dauginasi pieno gamintojo nenaudai. Šiaip galima į pieno tyrimus išsiūsti kontrolinius mėginius ir tada  akivaizdžiai  pamatysi kur užsiteršia.

  9. Prieš 3 valandas, dzipas pranešimas:

    Perkam sertifikuota ant vieno ukio - sejam per du ukius, gavom laiska kad vienas blogietis ir reikia susimoketi 6 eurus. Del padorumo paskambinau - pasiule parasyti litanija ir jie spres. Pasiuliau kreiptis i advokatus ir teisma ir atsiusti sprendima is teismo kad as jiems skolingas, gavau dar viena laiska - ignoruoju, bet jei reiks bus byla ant 6 euru. Jei siaip paprasytu paremti seklininku asociacija duociau koki simta, bet cia akivaizdus pinigu pasirinkimas uz nieka.

    Gali dėl 6 eurų patekti į juodus sąrašiukus kuomet kiekvienas tiekėjas reikalaus išankstinio apmokėjimo. 

  10. Prieš 3 valandas, agronoms pranešimas:

    Na jau nebloga kaina manau,atsikvėpsit ir jūs lengviau.

    Nėra atsikvėpimo, nes pieno supirkimas  pabrango procentais kai  trąšos brango kelis kartus, paslaugos taip pat, o dar pašarai, priedai  vaistai. Karas leido atsikvėpti tik tuo, kad atidėjo  ŽŪ ministro   prievolę  keliems pieno kaniukams statyti atskirus šaldytuvus.

  11. Prieš 12 valandų, Buffalo pranešimas:

    Sveiki,

    užsiregistravau PVM mokėtoju. Planuoju pareiti kursus, kad teisingai suprasti visus buhalterinius procesus, apskaita norėčiau vesti pats, bet jei pasirodys persudėtinga galimai ieškosiu pagalbos.

    Gal turite kokių rekomendacijų kur galėčiau praeiti kursus nuotoliniu būdu. Domina žinios, bet ne popieriukas.

    Radau tokia besireklamuojančia įmone internetu.

    https://www.countline.lt/renginys/ukininku-apskaitos-tvarkymo-kursai/#lektorius

    Kaip manote ar verta tų pingų, gal turite kitų rekomendacijų?

    https://www.vmi.lt/evmi/informacija-apie-vmi-seminarus  Daugiau panaršyk VMĮ tinklalapį, rasi visus atsakymus.  

  12. Prieš 2 valandas, Juodas pranešimas:

    Didina šauktinių skaičių. Greitina salviniu raketu įsigijimą. Bent mūsų krašte, sausio-vasario men, šaukia  rezervistus, men laiko pratybom. 
    žiūrint iš diplomatines puses, tai Bbz ką daro :D užsiėmė Baltarusija ir Kinija turbut 
     

     Ar nepastebėjai kad ir pas mus   demokratija jau pavojuje, priekinėse linijose tvarką palaiko karinių struktūrų darbuotojai.

  13. prieš valandą, Ramza pranešimas:

    Visi rasot, diskutuojat, ne vienas nezinot kas yra, svarbu papliauks bele kas, pasirodyt gudresniu uz kitus. 

    Geru svenciu visiems.

    Vieni prieina prie slaptos informacijos ir turtingėja,  kiti ne. Kalbant apie Bielorusiją iš Lanzbergių pusės tai tikai pripažįstu kad viskas pavyko puikiai, nes yra sukeltas chaosas ne tik bulbasijoje bet ir už jos ribų. Kai kas jau šiandien jaučia naudą ir Lietuvoje. Tai kad Lietuva patyrė daugiau žalos nei naudos yra niekis lyginant su tuo kad Lietuva dėl to  su JAV palaiko išskirtinius santykius.

     Betgi JAV neduoda  garantijų, kad   tie išskirtiniai santykiai iš niekur nieko gali virsti  tokiais kokie pavirto Afganistane. 

  14. prieš 23 minutes , Ramza pranešimas:

    Ka jus cia norit pakeist, patys balsavot, patys rinkot ts turit. Koncervatoriai iauge i krauja, jei vel nauji rinkimai vel visi balsuosit uz koncervatorius, o kai jau valdzioj tada visi nepatenkinti.

    Rinkimų sistema tokia kad už ką bebalsuotum vis tiek išrinksi konservatorių. Netgi tie kur nebalsuoja, ar balsuoja už kitas partijas  vis tiek padeda išrinkti konservatorius. 

  15. prieš 20 minutes , Pienmėgys pranešimas:

    Tai žmonės kai tie patys??? Šiaip tai užsienio politiką LR pagal konstituciją vykdo prezidentas..... Bent iki 2019 metų taip buvo... Ir Butrimienės vyras vykdė, ir Šlepetės vykdė, ir Tulpė vykdė...  O dabar turim žmogų Daukato aikštėj, kuris ne politiką vykdo o važiuoja fotografuotis..... gražiai... Ir pageidautina su ponia... Taigi užsienio politiką dabar vykdo vertėjas iš daugelio kalbų... Ir Tibeto ir Taivanio parama spinduliuoja iš jo... Konservai iš savo frakcijos jį praeitoj kadencijoj buvo išmetę, o dabar jis URM viciumi sėdi..

     nei AMB nei Šlepetės, nei tulpė tokios politikos nevykdė tokios nevykdo ir dabartinis.  Kas jam  belieka, linksminti pasaulį ar   tik fotografuotis?

    prieš 18 minutes , jevgenijus pranešimas:

    Ant tiek juokingos sankcijos, kad iki 6 metų už kvietimą įvesti sankcijas ir iki 12 metų jei esi Должностное лицо. 

     

    Lietuvoje  Paleckiukas nei to nepadarė, o panašiai tiek metų gavo.

  16. prieš 10 minutes , Pienmėgys pranešimas:

    Na, gerai, verčiam velniop. Kokią matot naują daugumą šitame seime??

    Būtina padaryti užsienio politikos auditą ir nesėkmingus klausimus šalinti iš darbotvarkės. Dabar-   visą  laiką ir  vagonai važiuoja, migrantai braunasi, kovidai vystosi...  Kaip vaizdelis???

  17. prieš 28 minutes , Ramza pranešimas:

    Baltarusiskos trasos per Lietuva kaip vaziavo taip ir vaziuos, opozija tures gera proga palot kaip ta pati opozicija lojo, su Lukosenka, Putinu. reikes turet verslo reikalu, tos cankcijos tik ant popieriio, palojimui, tad lieka nurodymus vykdyt ir tylet.

     Nebenoriu tuo tikėt, Bartuška padarys kas pavesta ir bus perkeltas į kitą šiltą vietelę.  Lietuvai žūt būt reikia karo, kad šalies gelbėtojai ilgai liktų valdžioje. Dėl būsimų nuostolių Lanzbergiai tikrai nekalti, nes  akivaizdžiai matom jog pati tauta labai reikalauja   sankcijų, dėl to net anukas vos neprarado posto. 

×
×
  • Create New...