Jump to content

Akaša

Nariai
  • Pranešimai

    27
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Akaša paskelbtas turinys

  1. Akaša

    Išmokos 2014-2020

    Visiškai nieko nesuprantu 26d du kartus pervedė ir išminusavo avansą, vakar nieko , šendien vėl tas pats pervestas bet su minusu, kiba jų sistema užlūžo.
  2. Akaša

    Išmokos 2014-2020

    NMA puslapy rašo , kad jau pervedinėja , nors nei mums nei pažįstamiems nėra nė pėdsako , kad juos gautume -administruojama...
  3. Akaša

    Pieno kainos

    Jau žinom naujas pieno kainas nuo rugsėjo 1dienos Pienas LT mažina 15cnt, o pieno žvaigždės 9 cnt. Su pienu Lt tai gavodi kaip tam filmuke satėmė statėme ir pagaliau"pastatėme".
  4. Akaša

    Galvijų ir skerdenų kainos

    Pas mus neįmanoma su Utenos mėsa susišnekėti , prižada , o paskui važiuoja pusantro mėnesio ...per tą laiką kainos gali žymiai pasikeisti ir dar gerai jei į gerą pusę.
  5. Sakykit kur perkat kombainui 1130 pirštams plikšteles , iškilo tokia prolema , kad niekaip nepritaikom , o gal tinka kokio kito kombaino pirštai? gal papraščiau būtų pakeist ?
  6. Akaša

    Išmokos 2011-2012

    Pas mane irgi nieko,ryt pradėsim atakuoti ministeriją.Pernai metais padėjo. Kažin , ar šymet padės , pas mus irgi nieko nevyksta , bet kai paskambinau pasakė laukit gausit , visiems bus išmokėta ir daugiau jokių komentarų
  7. Akaša

    Išmokos 2011-2012

    Tai ar kas nors gavot išmokas už bulius , karves žindenes ar už pieno kvotą ? Žiūrėjau NMA ten baigta administruot , o galutinių sumų nėra skambinau , sakė nesijaudinkit viesiems bus kada nors išmokėta net apsidždiaugiau nuo tokio atsakymo kada nors labai panašiai skamba kaip ir niekada
  8. Akaša

    pieno tyrimai

    Aš kažkaip galvoju , kad pieno tyrimai irgi nešventi , nes darėm tokį bandymą : paėmėm du indelius tyrimams ir išsiuntėm vienos karvės ( net gi ne statytojo , o karvės ) ir ką galvojat vienam atėj:o riebalai 4.35 ir baltymai 3.29 , o kitam riebalai 2.05 ir baltymai 3.41 . Tyrimus vežė eksperimento dalyvis . O va gavosi kaip gavosi , net juokas neima . Tiesa somatinės ir bakterijos buvo panašios na labai nedidelė paklaida .O sako stebuklų nebūna
  9. Akaša

    Pieno kainos

    Kažkada gal sulauksim , bet kad dar balandžio pradžioj tai nerealu , nes žinant valdininkų aparato tempus tai vien paskaičiavimų patikrinimai turėtų užtrukt mėnesį . Tai gi kažkada gausim .
  10. Akaša

    Išmokos 2011-2012

    Įsakymas tai yra , bet neaišku kada jį vykdyt pradės .Žiūrėjau NMA portale jokių pakitimų , net nepaskaičiuota , o turint minty , kad dar turės taikyt moduliacija ir kaip valdininkai dirba , tai ko gero birželio pradžioj gal ir pradės mokėt
  11. Akaša

    Pieno kainos

    Visur rašė , kalbėjo , kad pieno ūkiams bus mokamos avansinės išmokos už pasėlius , nežinau kaip kitiems , bet mums tai jos dar nepaskaičiuotos , nors pernai jau spalio 7 buvo pinigai užsakyti , kažin ar čia tik mus ignoruoja , ar čia tik pasigyrė ir paliko ? Gal čia buvo tik rinkimimis triukas
  12. Jei vanduo geležingas tai raudonos druskos duot nereikėtų , nes joje daug geležies .
  13. Akaša

    Mėsinė galvininkystė

    labai būtų įdomu sužinot ar kas nors jau gavot tiesiogines išmokas už mėsinius galvijus , nes kažkur skaičiau , kad jau moka , bet niekas iš pažįstamu dar negavo
  14. Norėčiau paklausti ar serga miksomatoze vakcinuoti triušiai ir jei serga kokių imtis priemonių, kad to išvengti ?
  15. Akaša

    Triušių auginimas

    toks galbūt kvailas klausimas iškilo ar galėčiau sumaišyti atskirų vadų triušiukus ? tai yra patinus pas patinus , o patele pas pateles , ar jie nesipeš ? skirtumas kažkur apie 1mėn . Ir dar vienas klausimas : trys jauni patinėliai gyveno sau kartu apie 1mėn , nueinu rytą vienas į kampą įspraustas , nes kiti du puola ant jo kaip žvėrys . Ar čia dažnasi taip būna ? kiek triušių geriausia būtų laikyt vienam narve , kad taip nebūtų ? gal jei jų būtų daugiau tai ant vieno neužsisėstų ?
  16. Akaša

    Triušių auginimas

    06.22 triušė atsivedė 9 triušiukus , dabar jau su kailiuku ir žiūri , bet šendien radau narve 7 , o du melyje kur gimė , bandžiau sudėt atgal , pagalvojau gal išlipo , bet triušė puolė muštis ir dar taip piktai , palikau taip kaip buvo , bet po pietų nuėjus vistiek radau taip pat 7 narve ir 2 nemelyje , neapsikečiau ir visus sudėjau į namelį . Ir dabar suku galvą gal nereikėjo lįst , bet jie jau ne maži galgi triušė jiems nieko nepadarys .
  17. Akaša

    Triušių auginimas

    Vakar išrušiavau ( pagaliau ) triušius tai yra atskyriau pateles nuo patinų . Visą laiką buvo kartu 5 triušiai vakar išskirus gavosi 3 patinai ir 2 pateles . Vakar lyg ir nieko , o šendien ryte žiūriu vienas patinėlis toks liūdnas į kampą užsispraudęs , aš jį pabandžiau iš to kampo pavaryt , o kitas kai puolė ir davė jam į kailį . Užtai ir bijojo iš kampo išlįst nes jį mušė . Atskyriau , palikau vieną ,bet liūdnas toks , kiti du taikiai sau sugyvena . Ar dažnai taip pasitaiko ? o gal čia pas mane kažkas ne taip ? Ar vėliau aš juos galėsiu vėl pabandyt suleist gyvent kartu , ar geriau nė nemėgint ? Ir dar triušiukama 1 mėn ir 10 dienų ar galiu juos atskirti nuo mamos ? jie viską puikiai ėda . Ir kai juos atskirsiu kiek laiko duot jų mamai pailsėt prieš kergimą ?
  18. Akaša

    Mėsinė galvininkystė

    Perskaičiau įsakymą ir taisykles , bet nelabai tuo apsidžiaugiau, nes ne jaunesni nei 12 mėn. rugpjūčio 1d , galvijus paprastai iki pridavimo auginam apie 14 mėn tai gi jei jie gims gruodį -birželį tai reikštų it išmokų nebus, nes jiems arba nebus metų arba bus jau parduoti .
  19. Akaša

    Mėsinė galvininkystė

    Nu ir iškilo toks kavilas klausimas : tos išmokos bus grynaveisliams mėsiniams galvijams ar ir mišrūnams , jei atitiks kriterijus ?
  20. Akaša

    Triušių auginimas

    Aha ir man tas pats man kažkodėl atrodo , kad jie vienos lyties Pasiemi triušį už kupros(arčiau uodegos). Su nykščiu prilaikyk prikeldama uodega į viršų. (pamatysi visas grožybes ) ir ten kur mataj tą skylutę paspausk ir palenk į apačią. Jeigu berniukas - vamzdelis. Jeigu mergaitė - plyšiukas. P.s saugok veidą nes gali spirt su galinėm kojom averčiau tą triušį , rankose spurda tai padėjau nugaryte ant klėtkos nu ir dariau kaip kad sakot , bet kad ten pas juos visus vamzdelis su skylute , paskui galvoju jei patinas tai turi būtį sėklidės nu bet nieko man neišėjo teks dar palaukt kol paaugs . Bet jiems jau po 2mėn . Kažin nesusiporuos jie man ?
  21. Akaša

    Triušių auginimas

    Ar galima triušiams duoti žirnių ? Jei galima , kokie būtų geriau traiškyti ar sveiki ?
  22. Akaša

    2 savaiciu triusiukai

    Maniškiai gimę 05.15 taigi jiems 15 parų , bet kuo pukiausiai mato ir jau bando ėst , o iš lizdo išlindo prieš porą dienų . Gal jie nusilpę , gal truksta pieno
  23. Akaša

    Triušių auginimas

    Sveiki Norėčiau sužinoti ar galima duoti triušiams žalias buves ( čia turiu minty nevirtas ) .
  24. Akaša

    Triušių auginimas

    Nepamiršk, jog reikia ne patiną pas patelę leisti, o patelę pas patiną, nes triušis įleistas pirmiausia apsižiūri teritoriją ...... ir jau ne taip nori daryti savo pareigą. Ačiū už patarimus , jie tikrai naudingi .Pirmą kartą nešiau patiną pas patelę , bet paskui pasiskaičiau ir patelę pas patiną , bet patelė kažkodėl nesileido , bėgiojo nuo patino , vėl teko atskirti Matyt esu niekam tikusi sąvadautoja O gal čia taip ir turi būti , gal čia jų tokie žaidimai ?
  25. Akaša

    Triušių auginimas

    Ačiū už patarimus Pabasndysiu pas kitą patelę , gal kita ne tokia arši bus .
×
×
  • Create New...