Jump to content

Ekologistas

Nariai
  • Pranešimai

    14
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Aukstaitija

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Ekologistas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

1

Reputacija

  1. Massey Ferguson MF 30, 32, 34, 36, 38, 40 Lietuviu kalba http://uploading.com/files/thankyou/e4e ... manual.pdf
  2. Gal kaip nors bendrais principais galit ant kelio uzvesti, ko reiktu norint sukelti lauko ribas i Trimble EZ guide 250? Cia daugeliui butu didelis palengvinimas. Ar tam nereikia specialios programos ?
  3. Na keista, gal nustatymuose kas negerai buvo. Siaip turetu atjungti EZ-streer irengini nukripus nuo uzduoto tikslumo pvz. nukrypus per 1m nuos uzduotos trajektorijos ir vairavimas turetu buti perleistas zmogui. Galvoju, kad cia tikriausiai bus seno trimble modelio arba netaisiklingu nustatymu bedos. Del kvieciu ir pan. sejos, manau, kad pilnai uztektu tiklsumo su EZ guide 250+ EZ steer ar klistu?
  4. Kiek matyti cia seno modelio Trimble, o kokia antena buvot pritaise standartine ar ta AG 15, nelabai matyti? jeigu standartine tai tikiu, kad gali pabegti ir tuos 20m. Na, manau, su jom vairuojant vistiek turi sedeti ir stebeti, kad nenugrybautu pametes palydovus ar pan. Bet gal ir nustatymo klausimas cia, kad leidzia pabegti tuos 20m?
  5. Siaip reiktu ismanacio kuris galetu patiklsinti siuos dalykus: Tiklsumas be RTK kaip nurodoma 15-20 cm, kaip suprantu i viena puse ir i kita traktorius nuo uzduotos trajektorijos gali nukrypti iki 7.5-10 cm? Tai yra pvz. pirmos vagos plotis jeigu nustatytas 50cm sviruos nuo 40 iki 60 vidurkis bus vistiek apie 50, praktiškai nebandžiau bet manau labai ryškiai neturėtų matytis skirtumai jeigu tik tokį tiklsumą išeitų palaikyti, nes važiuojant vaga irgi manau apie 5 cm traktoriaus trajektorija susviruoja, ypac, jeigu kalvota ar blogos arimo sąlygos. Del paklaidos ar ji kaupiasi... manau, kad turetu issiliginti sios paklaidos nes irenginyje juk uzduotos lygiagrecios trajektorijos nekinta (jeigu pasirenki tieses), nes jeigu kauptusi tai neiseitu nei seti nei purksti po 10 vaziavimu jau gautusi per metra, o taip nera. Del arimo vaziuojant vaga ta padaryti gali visada, bet pliusai kaip ir minejo neslegi dirvos, ka daugiausiai ir padaro ariant vaga be to tokia smulkmena - nereikia nuimineti dubliu, taip pat gali arti placiom padangom, negrauzia padangos krasto. dėl arimo problemų su nekoreguojamu signalu gali būti dėl "trumpos atminties" jei intervalai tarp važiavimų ilgesni nei 15 min tai ir paklaida didėja. Vat tas ir neduoda ramybes, aisku paciam prietaise yra funkcija perstumpti uzduotas trajektorijas i kaire ar i desine uzduotu atstumu, jeigu del paklaidu pasislenka i sona, bet praktiskai to nesu isbandes, galbut ta daryti reiktu gana daznai. Bet i pagalba kontrolei, manau, neblogai ir toki varianta su grandine ar trosu pasidaryti
  6. Suprantu, nes po kai kuriu "artoju" ir su vakarietiskais neveartomais plugais buna ka veikti, bet gal cia beda ne tame, kad vaziuodavo salia vagos, o kad plugai buvo nevartomi ir pacio plugo bedos. O kaip atrodydavo tos vietos kur glausdavosi tos pacios kripties vaziavimai, nekalbant apie ismestines ir sumestines ? Gal kuris esat tas virtuozas ? Vadinasi kazkaip buvo imanoma ir be RTK...
  7. Gal kas pamenat tuos laikus, kaip jie ten islaikydavo pirmos vagos ploti, juk ir matomumas ir vairo tiklsumas nepalyginamas? Ir kaip atrode arimas?
  8. Siaip reiktu ismanacio kuris galetu patiklsinti siuos dalykus: Tiklsumas be RTK kaip nurodoma 15-20 cm, kaip suprantu i viena puse ir i kita traktorius nuo uzduotos trajektorijos gali nukrypti iki 7.5-10 cm? Tai yra pvz. pirmos vagos plotis jeigu nustatytas 50cm sviruos nuo 40 iki 60 vidurkis bus vistiek apie 50, praktiškai nebandžiau bet manau labai ryškiai neturėtų matytis skirtumai jeigu tik tokį tiklsumą išeitų palaikyti, nes važiuojant vaga irgi manau apie 5 cm traktoriaus trajektorija susviruoja, ypac, jeigu kalvota ar blogos arimo sąlygos. Del paklaidos ar ji kaupiasi... manau, kad turetu issiliginti sios paklaidos nes irenginyje juk uzduotos lygiagrecios trajektorijos nekinta (jeigu pasirenki tieses), nes jeigu kauptusi tai neiseitu nei seti nei purksti po 10 vaziavimu jau gautusi per metra, o taip nera. Del arimo vaziuojant vaga ta padaryti gali visada, bet pliusai kaip ir minejo neslegi dirvos, ka daugiausiai ir padaro ariant vaga be to tokia smulkmena - nereikia nuimineti dubliu, taip pat gali arti placiom padangom, negrauzia padangos krasto.
  9. Galbūt kas nors naudojate GPS arimui On-land būdu (važiuojant šalia vagos)? Įdomu nuo kur pradedate arti lauką, kaip išlaikote pirmos vagos plotį, jeigu nutrūksta GPS rišys? Kaip užariate galulaukes? Ar uztektu tokiam arimui 15-20 cm tiklsumo, kuris pasiekiamas be RTK? kalbu apie toki ir panasu arima, kur JD ir fend aria su dubliais naudodami RTK, kazin kaip gautusi jeigu tiklsumas butu mazesnis, gal kas esat bande?
  10. http://www.masseyferguson.com/EMEA/GB/s ... cle_EN.pdf http://www.dlg-test.de/pbdocs/traktoren ... oSCR_e.pdf Remiantis DLG testais tiek Fend, tiek MF su Vario transmisija ir SCR kuro sanaudos skiriasi nuo vidurkio 20-15 proc. Aisku lyginant su naujausiais modeliais turincius SCR ir kitokias transmisijas sis skirtumas nebus toks didelis, nes vien SCR nuleme tuos 5-10 proc., bet vistik belaipte transmisija+ TMS ar DTM funkcijos turetu islaikyti skirtuma gana rysku. The average Powermix result, obtained from the 45 tractors tested to date, currently stands at 303g/kWh. Kai siu traktoriu sis rodiklis apie 250g/Kwh.
  11. Dar kam idomu straipsnis apie transmisijas. http://www.manoukis.lt/mano-ukis-zurnal ... ansmisijos Nors nuomoniu kaip visada bus ivairiu kolkas tobulesnes placiaja prasme transmisijos nezinau, dirbant rezimu, kada variklis ir transmisija nuolat parenka optimaliausia darbo rezima, o tu tik nusistatai pageidaujama darbo greiti realiai leidzia sutaupyti apie 2-3 L kuro 1 ha. Kai paskaiciuoji kad 1 ha sutaupoma apie 10 Lt lyginant su kitom greiciu dezem, tai ivairiu darbu per metus atlikus su traktoriumi apie 1000 ha sutaupai apie 1000*10Lt=10000Lt, per 5 m. =50000Lt. jeigu dirbi vidutiniskai 3 ha per val. (skutimas, kultivavimas, seja ir pan.) gaunasi i metus apie 333 darbo val. Taigi atitarnavus jau 1500-2000 moto val. transmisija jau atsipirko. Matyt todel belaiptes transmisijos ir yra populiarios ir uz jas vakarieciai linke sumoketi brangiau. O kadangi yra ivairiu pavizdziu, kada jos laiko ir virs 10000 moto val. Tai tokiu atveju ne taip ir baisu tos belaiptes transmisijos. Tik tepalams, manau, nereikia taupyti ir ziureti kam vaira duoti i rankas.
  12. Gal kam bus idomi instrukcija, kurioje yra ir veikimo principas galingiausios is belaipciu ML 260 transmisijos. (VARIO, DYNA-VT ir pan.). http://gurtam.com/files/ftp/Farming%20m ... -03-en.pdf
  13. Gal kas dar turite konkreciu pasiulymu, kaip nebrangiai perdaryti silpnas vietas?
×
×
  • Create New...