Jump to content

belaruskis

Nariai
  • Pranešimai

    133
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius belaruskis

  1. Šalia mano kolūkinės fermos yra 50arų valdiškos žemės sklypas esu jį išsinuomavęs ilgalaike nuoma, ar yra kokių būdų ją iš valstybės nupirkt ar išmainyti į nuosavą kitoje vietoje šiais laikais? Sklypas privažiavimą turi, neįsiterpęs. Tikslas statyt sandelį joje būtų, plius sklype netgi tebėra priešgaisrinis tvenkinys (prūdas) skirtas tai fermai buvo. Gal kas kokių minčių ar jau neįmanoma misija?

  2. Prieš 3 valandas, Benas369 pranešimas:

    pasidalink subtilybem ju kaip tie valytuvai dirba ir panasiai elevatoriai kaip suprantu nivos ten ir sietai per du aukstus suprantu kad valymo kokybe atsispindes i sudetus sietus bet koks realus jos nasumas i ar eina zirniu bei pupas valyti?

    Šepečiai valo, bet nepakankamai, sudėjus naujus vistiek kas keliasdešimt tonų geriau išsitraukt ir prasivalyt rimčiau, nes į skylutes pristringa grūdų. Elevatoriai platesni nei nivos, (nivos 10cm grandinių lopetėlės), o čia 15cm. Našumas jų geras ką tinkamai užkraut, bet tarška irgi neblogai, bei karts nuo karto reik pasitempt. Našumas įvairiai, kviečiai jei nuo kombaino ir tik pirminiui viena kita šiaudą nuimt tai įmanoma 20t per valandą, bet jei žolėti ar norint sėklai prasivalyt kruopščiau reiktų lėtint tempą. Liks 10-15t. valandai. Žirnius sėklai prasivalom, pupų neturiu, sietų daug lytagroje tik reik išsirinkt ko nori, net rapsui galima pririnkt. Neišvalys idealiai, bet punktuose nuoskaitų nebus dėl daug šiuklių. Sėklai geriau per pora kartų, tinkamai parinkus sietus valyt. Pliusai, kad pati pasikrauna ir gali gražint grūdus į priekabą. Už savo kainą ir našumą manau konkurentų neturi.

  3. Reikia patarimų dėl džiovyklos, ūkis apie 180-200ha žemės nenašios vidutinis derlingumas apie 3-4t/h (kviečių). Kokio našumo džiovyklos reiktų tokiam ūkiui, kas ką patartų, šiemet kai orai tokie neteko net kombaino lauk išsivaryt. Jei jau ne šiemet kitiems metams reiks ruoštis. Ką manot apie tokią džiovyklą, gal pakaktų? https://m.autoplius.lt/skelbimai/stela-mobili-grudu-dziovykla-grudu-tvarkymo-technika-23607113.html#/gallery

  4. Prieš 14 valandų, Planetarke pranešimas:

    Dar nėra tokių metų buvę, kad rapsas išvis nežydi. Ant aukščiausio stiebo 3 butonai iš kurių 2 susiraitę ir nudžiuvę. Nebus nei vienos ankšties. 

    Mano irgi vėlavo žydėt, pradėjau stiebus žiūrėt, visi pilni lervų, prasileidau, ko gero kult nebereiks... negana šalnos apkandžiojo, dabar sausra baisinė, dar ir parazitai...

  5. prieš valandą, Witalikas pranešimas:

    Dar tu nori purksti ar per zydejima? 

    Vienas kolega taip siūlė, nusipurkšt iki žydėjimo ir ale paprasčiau bus, nes nereik registruot purškimo ir pranešt bitininkams. Kadangi nesu susiduręs su tuo ir klausiu, kada ir kelis kart nuo pavasario purškiat nuo kenkėjų rapsus?

  6.  

    prieš valandą, Zalgirinis pranešimas:

    labas ka daryti seklines bulves labai sudygo ilgi kai kuriu ugliai o iki sodinimo dar visas menuo ačiū

    Per šiltos laikymo sąlygos buvo. Jei labai ilgi nulaužyk porą savaičių iki sėjos, atsigaus ir pradės kaltis mažesni. Jei nieko nedarysi vistiek sodinant nusilaužys per ilgi. Iš esmės kažkiek mažiau dygimo energijos turės, bet vistiek užaugs. Kiek tai atsilieps galutiniam derliui nežinau, savo reikmėms kai auginam tai nesuku galvos ir nematau didelio skirtumo dideli ar maži ugliai buvo sodinimo metu.

  7. prieš 22 minutes , Bauer pranešimas:

    Kada avižos kuliasi? Kažką naujo reiks į sėjomainą įtraukti, tai avižos kaip ir tiktų į prastesnes žemes. Tik ar ne kartu su kviečiais, žirniais, miežiais kuliasi? Ir kaip su kokybe, sugulimu, sudigimu, jei pralauki geriausią metą kuldamas pagrindines kultūras?

    Kuliasi po ž. Kviečių dažniausiai, nuo gamtos priklauso individualiai pagal metus. Nori kokybės turi negaut lietaus, po lietaus juoduoja gan greit. Kad sudygtų, neteko susidurt, dėl šluotelių svyrimo žemyn (ne kaip varpos) gan gerai nubėga vanduo nuo jų todėl ir nesudygsta greit. Sugulimas nuo tankio priklauso, šiaip jei ir gulasi tai palūžta šiaudas ir tik prisilenkia, ne visai prie žemės plojas, todėl net suvėlinus galima nuimt. Didesnė bėda būna kai užeina vėjai dideli, būna nudaužo, byra. Žodžiu blogiausias scenarijus mažesnis derlius ir kokybė tik pašarui arba kūrenimui. Jei orai leidžia galima ir maistines užaugint

  8. prieš 9 minutes , constant pranešimas:

    Kitų varijantų nei jcb nežiurėjai? Buvo išlindę kokių gedimų? 

    Naudotą pirkom, rinkaus tarp Manitou ir JCB, abu po lygiai gyrė kiti, bet geltonas man gražiau, o ir padarytas paprastai, bet tvirtai. Beto lytagra netoli, o ten dalių pilnos lentynos tai kaip ir nematau bėdos, naudoto daikto atžvilgiu. Šiaip dirbt patogus, o kaip kas vėliau, laikas parodys.🙂

  9. prieš 14 minutes , Juodas pranešimas:

    Imk traktoriu 170ag su frontalu ir kels tiek kiek teleskopas :D 

    Nagi nagi kurios spalvos čia traktorius (170ag) kelia 3-4tonas?😃, o ką jau kalbėt apie kėlimo aukštį. Masčiau ir aš jog didelis traktorius universaliau su frontaliniu, bet pabandžius teleskopinį krautuvą persigalvojau ir nupirkom jcb 531-70, smagus daiktas nedideliam ūkiui (200ha). Kai trąšų porą fūrų per metus kraut tereikia pilnai ir tos keliamos galios užtenka, grūdus su 2,5kub kaušu kraunam, mėšlo gal kokios mažesnes šakes žiūrėsim, bet vistiek žymiai sparčiau ir patogiau nei su mtz su frontaliniu.

  10. Vakar išvežėm dvi fūras kviečių 2klasės į uostą po 288€,  dar kelios mašinos liko, mažai jau kilimu tikiu, o ir pavasario nebenoriu laukt, atsiras dar kokių vabalų ar panašei, nes sandelis nestebuklingas. Aišku gaila dėl kainos, bet ir prieš metus nelabai tikėjaus jog apie 300,- kainuos kviečiai, o kai pusė parduota rudenį virš trijų šimtų, tai vidurkis vistiek normaliai sumuojas. Dar truputi guodžia ir trąšos ne visos nupirktos tai kažkiek ir tas ramina jog ne po 900€ salietrą pirkau, kai kviečiai 320€ buvo.

×
×
  • Create New...