Jump to content

romasv

Nariai
  • Pranešimai

    44
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilkaviškio raj.

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

romasv pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. romasv

    žiemkenčių buklė

    Per visokias lauko dienas firmačiai pridalino tokių kritulių matuoklių tai dabar matuoju.Po 35 mm tik spėju išpilt ir vėl pilna ,ir vėl ... Nežinia kas blogiau ar kad pusė nesėta , ar kad pasėti prigers.Čia dar visoki prognozuotojai 'džiugina' kad žiema bus anstyva ir šalčiausia per 100 metų.Šiaip aš niekad labai nesiankstinu .Geriau protingai ankstyvas tręšimas pavasry negu l.anstyva sėja rudeny.Ir tos sėjos trim dienom likę , viskas suruošta.Iki spalio vidurio gal dar kokia bobų vasara bus.
  2. romasv

    žiemkenčių buklė

    Įdomių minčių čia vyrai pažėrė.Taip sakant ginčuose gimsta tiesa. Bet aš vis prisimenu frazę iš rusiško filmo 'seniu šalčiu tikėk bet ir pats nežiopsok' . Mūsų ŽŪ specai liepos mėnesy gali labai išsamiai nupaskot ką reikėjo daryt rudeny ar pavasary kad gaut geriausią rezultatą.Laukuose situacija keičiasi kas savaitę.Po besniegio ir šalto kovo, kai dirvos paviršius išdžiūvo o giliau buvo įšalas ir techniškai lyg ir buvo galima tręšt ,atėjo balandis su nemenkais krituliais kurie tirpdami būtų visus NPK litukus nuplovę ...... Apie teigiamą ar neigiamą poveikį augalams kalbėt nelabai yra ir ką.Kiek žinau javų vegetacija prasideda kai vid. paros temperatūra pasiekia 5 laipsnius šilumos o pas mus to lig šiol dar nebuvo. Asmeniškai aš ankstesniais metais mėgindavau pagaut momentą kai pašalas jau išėjęs ir būna paskutinės šalnos , tada su berstykle į laukus.Šymet taip turbūt neišeis , reikės laukt kol pradžius , nors pagal orų prognozes ir sniego kiekį laukuos tai turėtų visai neužtrukt .
  3. romasv

    žiemkenčių buklė

    Pas mane atsitiko tai kas rusiškai vadinasi 'zapadlo' . Laukas kuriame pasėta Ada nuo sausio mėnesio iki dabar po sniegu ,o tas kur pasėta lepi Akteur visą kovą buvo nuogas ,nors tarp laukų gal 1 - 1,5 km. Kas gausis rezultatai tuoj bus matyt. Tuo pačiu noriu paklaust tokį klausimą. Teko skaityt ir girdėt tokią žemės ūkio mokslinčių nuomonę kad tokius kaip dabar pavargusius žiemkenčius nerekomenduojama tręšti azotinėmis trąšomis ,atseit gali pakenkti .Nelabai įkertu kodėl, nes jie kažkokio logiško paaiškinimo nepateikė .Ir ką tada daryt , jei antžeminė dalis beveik visa nušalus .
  4. romasv

    Selekcinis mokestis

    Kiek aš suprantu ,selekcinis mokestis tai atlygis selekcininkams už veislės išvedimą . .Sukurta gera veislė bus ilgaamžė ,naudinga ir augintojui ir sėklininkui /atsėlį atnaujint vistiek reikės\ už tokią ir sumokėt negaila. Sėklos kaip ir meno kūrinių yra visokių .Vieni kažko verti , kiti tik išliaupsintas surūdijęs vamzdis ant Neris kranto .O tokią sėklą mes perkam , nepigiai .Kažkas kažką panašaus į veislę sukūrė ir puiku , pučiam reklaminį burbulą ir platinam.Sekančiais metais Lietuvos augintojai pabus bandomaisiais triušiais . Nepasiteisino ,išgulė ar išbyrėjo,derlingumas kaip maistinių o kokybė beviltiška ? Nieko tokio , galima pasiūlyt dar naujesnę ir 'geresnę'.Tai kodėl selekcininkams negalėtų susimokėt sėklos platintojai ,kurie už seklą ima gražų pinigą,o mums pardavinėja 'katę maiše'.Gal tada ne tik augintojams , kurie kelis kartus susimoka už veislinę sėklą, rūpės ko ta veislė verta .
  5. Kiek žinau tai Fendt vario dėžė ir DF TTV visai skirtingi dalykai.
  6. romasv

    Pavasario darbai

    Gerai žmonėm ,gali ir lietum ir žmonom pasidžiaugt. Man tai tik žmona lieka nes lietaus tai tik kaip kunigas su krapyla užtėškė.
  7. romasv

    žiemkenčių buklė

    Kai tokie orai daug nepasiskubinsi.Be to iššalo ne ištisai o lopais , vienur kalniukuos kitur pakalnėj , kažkaip nepaaiškinamai .Po pernykščių besniegių šalčių buvo kiek išretėję bet atsigavo ir buvo visai mieko ,o šiemet š...
  8. romasv

    žiemkenčių buklė

    Nežinau kas bus po šios savaitės ,bet šiuo metu pirmą kartą kiek ūkininkauju teks atsėt dalį ž. kviečių.Manau kad to priežastis visai mūsų klimatui netinkamos veislės , kurias firmos mums įsiūlo pateikdamos pagrąžintus aprąšymus arba atitinkamai sudėliotus palyginimus .Pas mane 'Ada' išsilaikė puikiai ,'Julius' patenkinamai o 'Akteur' blogai .Juokingiausia tai ,kad visiškai iššalusiuose lopuose gražiausiai žaliuoja smulkutės rapso pabiros ,kurios teoriškai turėjo žūti po pirmų stipresnių šalčių.
  9. Aš tai vakar blaškiausi ,ką daryt . Pranešinėja paskutinį šaltą rytą , paskui atšilimas .Laksčiau po laukus kastuvą pasiėmęs ,kol nusprendžiau kad reik prisėst subinę ir dar palaukt. Pas mus žiemkenčiai gyvybės dar nerodo ,dirvos paviršius apie 20 cm. atitirpęs ir pilnas vandenio o po juo įšalas .Išbersi trąšas , saulutė pašildys,pašalas ištirps ir trąšos su tuo vandeniu nukeliaus vln žn kur. Javam gal kiek klius o gal ir ne.Va taip.
  10. romasv

    Tankinimo Volai

    Nieko čia slapto, juk ne Xfailai,tik kad tiksliai neprisimenu o sąskaita pas buchalterę.Kažkur apie 47 t.lt +pvm.
  11. romasv

    vogel&noot plugai

    Jeigu dar apie VN plūgus. Pas mane VN plus-XS 950 STHD Vario penkiavagis ,naudojamas 3,5 sezono. Plūgas sunkus [gal kiek per daug] bet tikrai tvirtas [išbandyta į senos sodybos pamatus],sulūžo tik atraminio ratuko reguliavimo varžtas. Kaltai ir noragai man atrodo vienodi visiems modeliams,originalūs brangūs o lytagroj neorginalas per pus pigiau o sudyla vienodai.Verstuves galima rinktis skirtingas ,pas mane yra WL 430 skirtos plačiaračiams traktoriams.Su jomis ir kamporaižiais aria tikrai gražiai, užverčia ir aukštokas žoles ar ražienas,tik bėda ta kad labai greitai dyla [per3,5 sezono nedideliam ūky pradilo kiaurai,skylės kaip delnas] .Orginali Biržuos kainuoja kaip didelė kiaulė,o neorginaliom Marijos žemėj nieks neprekiauja.Tas pats su verstuvės priekiais ir lauko lentelėm.Agritechnikos parodoj vienoje Italų firmoj sakė kad jie gamina ir ne orginalias ,bet jų atstovas yra tik Lenkijoj ,davė adresą ,tai pamėginsiu susirast.Beje korpusams su WY 400 verstuvemis dylančių dalių už protingą kainą yra beveik visur.Dar plūgams VN galima prikomplektuot tokį niekinį daiktą kaip vertikalus atpjovimo peilis ,kuris nieko gero neduoda ,daug kainuoja o sudyla ir nulūžta per kelias dienas.Niekad gyvenime nebuvau tiek daug rašęs,užteks...
  12. romasv

    Tankinimo Volai

    Pas mane DAL BO MAXIROL 6,3m 60cm su lenta valkioja originalus T-150K ir nieko, nepatrūksta. Gerai yra tai, kad šitų volų lyginimo lentos darbo gylis reguluojasi hidrauliškai iš kabinos.Todėl kad nevalkiot didelę krūvą žemių pasireguliuoji važiuodamas pagal esamą dirvą.Waderstadiniai gasdino kad daug hidraulikos, bus problemų ,bet kad ten nieko sudėtingo o patogu tai tikrai.
  13. romasv

    Claas kombainai (informacija)

    Čia aš apie senesnes megas 208 218 ir 440-460 lexionus. Jie visi buvo gaminami iki 2003.
  14. romasv

    Claas kombainai (informacija)

    Teisingai, megos ir lexiono parametrai skiriasi apie 15-20 %.Kažin ar tiek pat skiriasi ir našumas? Kaina procentaliai tai skiriasi gerokai daugiau.Be to mane šiek tiek gasdina lexiono elektronika. Megaoj viskas gana paprasta , ten ir paprastas autoelektrikas gali paremontuot.
  15. romasv

    Claas kombainai (informacija)

    Ketinu pirkt nenaują kombainą.Labiausiai domina claas mega208,218 arba lexion 440-460.Nors jie ir gerokai skiriasi techniniai duomenys gana panašūs.Gal kas turit patirties lyginant jų našumą ,patikimumą,patogumą dirbant ar remontuojant,detalių kainas.
×
×
  • Create New...