Jump to content

vvigass

Nariai
  • Pranešimai

    67
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Plungė

vvigass pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Sveiki. Pabiro MTZ-82 greičių dėžė. Subiro du guoliai, aplaužė kelis dantračius ant viršutinio veleno. Išardžius pasirodė ir kiti guoliai išdilę. Klausimas, kur ieškoti, gerų, kokybiškų guolių. Nes labai jau daug būna apgavysčių. Perki brangius, gerus atseit, o gauni vašką. Ar iš SKF kas bandę guolius pirkt? O gal ieškoti visos greičių dėžės, Prienuose mačiau daug pasiskerdę turi traktorių.
  2. Norisi kad greičiau Uošvis senas traktoristas savo MTZ-80 sako susuka visus vienodai, po to pareguliuoja pedalo eigą ir vsio. Galvoju kad jei nedasuksiu, ar persuksiu, reiks paskui vietoj dar rakinėt, o priėjimas ne pats maloniausias. Pirkau naujus varžtus, sako rusiški, geri, bet žiūriu ilgesni ant centimetro, o sriegių mažiau. Prieš tai buvau pirkęs kitoj parduotuvėj, tai buvo dar rusiškesni ir dar geresni, bet nutrūko .
  3. sureguliuoji pagrindinės sankabos lopeles. Tarpelis tarp išminamo guolio ir lopelės 2-3mm. Padarai visus tarpus vienodus, na visų trijų lopelių tarpus vienodus. Tada užverži darbinės sankabos reguliavimo varžtą iki galo ir atleidi 1,5 apsukimo. (Taip padarai su visais trimis varžtais vienodai). Kaip yra trys lopelės pagrindinės sankabos, taip yra trys varžtai darbiniai sankabai. Va prasukdamas variklį, pasistatai lopelę, ją sureguliuoji, tada suki variklį kol pasirodo kita lopelė ir taip visas tris lopeles. Tada analogiškai reguliuoji darbinio veleno varžtus. Sėkmės. P.s. 1 cm, tai turėjo sankaba stipriai vest. Manau, kad žiūrėjai tik vieną lopelę, neprasukai variklio ir nepatikrinai kitų dviejų lopelių. Tos turėtų būt užverštos. Priešingu atveju turėjo sankaba labai stipriai vest... Ir dar šios dvi sankabos dirba tokiu principu, kai nuspaudi vieną sankabą (išretini), tuo metu stipriau spaudžia kitos sankabos diska. Tai jei pagrindinė sankaba per daug laisva - darbinio per daug užveršta. Va Tau ir buksuoja darbinio sankaba. Jei lopelės užverstos, tada pastoviai suks išminama guolį..., sankaba buksuos... Sveiki, Kad nekurt naujos temos, noriu paklaust. Prieš porą metų keičiau sankabos diską, sudėjau naujus varžtus pagrindinės sankabos lapkutėm, nes senieji buvo padilusiais sriegiais. Dabar nutrūko vienas varžtas per fiksavimo skylutę. Įtariu, kad gal per stipriai buvau užveržęs lapkučių varžtus. Kai keičiau, tai lyg tai veržiau tiek pat, kiek seni buvo veržti, nepamenu tikslai. Kaip sureguliuot sankabą, kai diskatorius išimtas? Ar nėra gamyklinis numatytas tarpas tarp lapkutės darbinio paviršiaus ir disko, kokie 6 ar 8 cm pvz?
  4. vvigass

    Tepama silumos izoliacija

    Nagi praėjo dvi žiemos, trečia ant nosies, tai kaip ta šilumos izoliacija?
  5. vvigass

    Čerpės

    Dar yra lietuviškos "Plastmos" plastmasinės čerpės, išmatavimai 40x30x2. Turiu uždėjęs virš 10 metų, laiko puikiai kol kas. Tiesa, kai kurios truputį pašviesėjo, bet man dar gražiau (buvo juodos). Yra labai atsparios, laipiojant neįmanoma sulaužyti. Gal tik gaisro atvejų įkaitusios degtų. Tik jų kaina šiuo metu kažkur 60 Lt už kv.m.
  6. Nupirkau naują 5 kontaktų, radau diskusijose kažkurioj temoj, kaip pajungti. Pajungiau ant 3 kontaktų, 31, 49 ir 49a. Likę du kontrolinėm lygtai. Velnias, būčiau žinojęs, kad viskas taip paprasta, seeeeniai būčiau dėjes mašininę, o tai kokia desietką ale traktorinių pakeičiau.
  7. Prireikia blokatoriaus kai veži pvz. malkas žiemą, apledijusiu žvyrkeliu, į kalną. Paleidi vieną tekinį pačiu kraščiuku, kur sniegas nesuvažinėtas, sublokuoji ir ponas.
  8. Prikelsiu seną temą. Užkniso T-40 posūkių relės. Siūlo Lytagroj mašininę dėt. Kaip ten ją pajungti, gal kas paprotintų.
  9. Sveiki. Kad nekurti naujos temos. Yra uošvio traktorius MTZ 550, 1990 metų. Pirko kažkur apie Kauną. Tik kažkoks hibridinis gal, perdarytas, nes kai sutarė pirkt, darbinis turėjo tik 500-imtines apsukas, tai jam po savaitės liepė atvažiuot, padarė 1000. Taigi klausimas, gal kas panašų turit, kažin kaip ten pusašiai, ar gali turėt šlicus, kad padaryt mechaninę blokiruotę. Žmogus persidarė vairą į hidraulinį, nuo kolonėlės viską numetė, dabar skundžias kad neblokuoja tilto. Orinio blokavimo nuo kompresoriaus nedaro, mat kompresorius gatavas.
  10. Pagaliau,panaudotas palms griebtuvas (90kg) 120cm išsiskėtimas, nivos hidro vamzdeliai ant frontalinio,t-25 paskirstytojas, greito pajungimo jungtys, išbandyta, pasiteisino. Beliko nudažyt.Ieškau tokio griebtuvo naudoto, noriu kabinti prie T-40AM galo, rąstams iš miško traukti. Turiu pasidaręs tokį kriogį, tik kabinėt su trosais tenka. Domėjausi http://hidraulines-sistemos.lt/lt/kiti- ... d-100.html , http://hidraulines-sistemos.lt/lt/grieb ... tg-22.html , per brangiai manau. Kiek skelbimuose žiūrėjau naudotų, neradau kad būtų tik griebtuvas.
  11. 40-tuką aš irgi jau porą metų įsidėjęs, bet kalbu kad yra tie patys 40-ukai, bet didesnio slėgio. Litrai per min. tas pats, o Mpa daugiau. Gal kam teko čiupinėt tuos naujesnius, galingesnius. Turguj mačiau, tai jo galva dar su nuimamu dangčiu, o paprasti būna lygūs, gražiai apvalūs.
  12. Sveiki. Gal kas žinot apie naujos kartos Nš 32 ar NŠ 40 siurbliais, kur minimalus/max Mpa ne 16/21, o 21/27 ar panašiai. Rietavo turguje žiūrėjau siurblį savo T-40AM, tai pardavėjas tvirtino, kad visi miškiniai deda tuos galingesnius siurblius, ten su dangčiu, prisuktu 8 atrodo varžtais, keičiamom kažkokiom detalėm, irgi ukrainiečių darbo. Man libiodkei hidromotoro nesuka pakankamai.
  13. vvigass

    T-40

    Reiktų pavažiuoti, pavaras pajunginėti, atbulinę, reversą nepamiršti. Kai aš pirkau, brolis man padėjo, tai pradžiai pajudindavo į šonus paėmęs už galinio rato. Tai vienas eksponatas kad sutabalavo, galvojom kad subirs. Šoninių pavarų guoliai visai išklerę buvo. Jei su priekiniu varomu tiltu, tai taip pat šonines pavaras patikrink, nes mačiau traktoruką, kur kryžmės kliūna į ašį, guoliai pasibaigę. O žmogus sako reik biškį pašmirgeliuot, kad nekliūtų.
  14. vvigass

    stebejimo kameros

    Mane irgi domina kamera ar koks foto aparatas su judesio davikliu. Noriu pagaut "saliarkos" siurbiką.
  15. Sveiki. Vakar žmogus pasiūlė pirkti šešiatonio kratytuvo balansyrus su ratais, padangos plačios uždėtos, po 40 cm pločio, nenudrožtos, priedo dar vieną balansyrą prideda su stebulėm, prašo 1500 Lt. Kaip manot, ar normali kaina? Yra šioks toks rėmas, ašis, jungiantis balansyrus, lieka tik gazikinį rėmą uždėti.
×
×
  • Create New...