Jump to content

Dange

Nariai
  • Pranešimai

    46
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Dange paskelbtas turinys

  1. Kiek žinau, reikia pateikt FR0524 ir ataskaitą agentūrai. Jei turite informacijos, kurioje nurodyta, kad tvarka pasikeitė, gal galite ja pasidalinti?
  2. Pačioj buhalterijoj man lyg ir aišku kaip jos pasideda, (beje buhalterija pas mane supaprastinta), bet kaip gyventojų pajamų deklaracijoj? Pardavimų pajamos - aišku, dotacijos susijusios su turtu - aišku, leidžiami atskaitymai - mažėja dėl iš dotacijų įsigyto IT nusidėvėjimo - irgi aišku... Bet pačios dotacijos susijusios su turtu ar deklaracijoj (GPM308) matosi? IT nusidėvėjimas yra leidžiami atskaitymai. Pagal tai patenko tarp kitų sumų GPM308 Vpriedo 7 laukely. Pačios dotacijos ne.
  3. Nenustumkit ir mano klausimėlio į užmarštį Tam tikra prasme galima sakyti, kad dalyvauja. Dotacijos laikomos panaudotomis tokia suma, kokia yra iš dotacijų pirkto IT amortizacijos suma, įskaičiuota į sąnaudas. T.y. panaudota dalimi yra mažinama dotacijų suma ir įsigyto IT sąnaudos. Buhalteriškai tai atrodo taip: D Dotacijos ir subsidijos (35 sąsk.) K IT nusid. sąn.( 62 sąsk.)
  4. Šiaip jau - anyta - na giminė, ji nepatenka jums į "tėvų" apibrėžimą. Reiktų pažaisti - ji gali dovanoti vyrui, vyras jums; tada neatsiras jokių prievolių. Bet,kaip supratau,(kad ir šeimos narys), jei per mokestinį laikotarpį dovanota suma (mano atveju per kelis kartus) bus daugiau kaip 10000 Lt ,reiks mokėt. Dovanota suma - 10000 Lt =x*15%. ? Dėkui. Skaitau ir nesuprantu, ko jūs gyvenimą norit apsisunkint? Negi negalima tų pinigų išsigrynint ir įnešinėt kaip asmeninį įnašą jei sąskaitoj yra trūkumas grynųjų?
  5. Paėmimas iš bako sąskaitos atsispindi tos sąskaitos išraše. Atskiro popieriuko nereikia. Apskaitoj atsispindėtų sekančiai: D Paėmimas asmeninės reikmėms (311 sąsk.) K Atsiskaitomoji sąskaita banke (270)
  6. Kiekvienai ūkinei operacijai tinkamai užregistruoti turi būti dokumentai. Taigi ir kurui nurašyti galima naudoti kelionės lapus arba nurašymo aktus. Čia kaip kam labiau patinka.
  7. Gal turi ir kažkokių asmeninių problemų, bet iš to kiek parašei manau kaip tik reikėtų labiau gilintis ir žvelgti plačiau, o ne kritikuoti paskutinės grandies darbuotojus. Sutinku su jūsų nuomone. LŽŪKT yra labai didelė darbuotojų kaita, labai daug priklauso ir nuo to, koks yra biuro vadovas. Yra tikrai labai gerų,savo darbą išmanančių buhalterių, kurie dirba nuo pat LŽŪKT įkūrimo pradžios. Tačiau tikrai netrūksta tokių, kurie nežino, kad mėšlas yra šalutinė produkcija...Jei buhalteris nesidomi savo darbu, jokia tarnyba jam nepadės. O ūkininkas dažniausiai pasirenka pats kas jam ves apskaitą. Dažniausiai prisiriša ne prie įmonės, o prie žmogaus.
  8. Čia dar truputis apie kompensacinį tarifą: http://www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=1012225
  9. Nu tada tamsta tegalėsi turėt ne daugiau 7 ha žemės: Jeigu po įsiregistravimo Ūkininku ( įskaitant ir tuos Ūkininkus, kurie iki 2002 m. liepos 1 d. buvo įsiregistravę, ūkininkais, kuriems taikomas kompensacinis PVM tarifas) jis ar jo partneriai pradėjo naudotis didesniu, negu 7 hektarų žemės plotu arba po įregistravimo Ūkininku padidėjo registruotas ūkininko ūkio plotas ir viršijo 7 hektarus ( atsižvelgiant į pagal nuomos sutartį ir panaudos teise naudojama žemės plotą), tai toks Ūkininkas praranda teisę gauti kompensacinį PVM priedą ir privalo pateikti prašymą išsiregistruoti jį iš Registro Tai tiek pamastymui...
  10. ...su Naujais ,nu va panašios "pakraipos" gretos gausėja taigis ,kaip tik praeitais metais 12.15., Kupiškyje, vykusiame seminare, kurį vedė Panevėžio apskrities VMI atstovai ,tai ir buvo pabrėžta ,kaip Dange rašo ....buvo ir raj. VMI spec. , tai nejaugi joms "nedaėjo " ....Aukštaitei -o gal pačiai neverta būt PVM mokėtoju , pasiskaičiuok Šiaip kiek su ūkininkais, dabar esančiais PVM mokėtojais (pagrinde pieno ūkiai), skaičiavom, tai neliko abejojančiu būt PVM mokėtoju ar ne. Visgi PVM yra 21 proc., o GPM 5, taigi skirtumas 16 proc., taip...
  11. Reiks mokėti už 2011 m.tiems, kas 2011 m. gruodžio 31d. bus PVM mokėtoju. Mokestis bus mokamas 2012 m..
  12. Pirmą kartą girdžiu tuos 30 proc... Gal ir yra koks supaprastintas variantas, bet pilnai tvarkantiems buhalteriją jis privalomas negali būti. Bet kokiu atveju reiktų paklausti: "O kokio teisės akto, kokiu punktu vadovaujantis?" Čia tas variantas jau buvo ir pernai. Ūkininkams buvo leidžiama nuo pardavimo pajamų atimt 30%, o nuo likusių skaičiuot 5 proc. pajamų mokesčio. Bet tai nebuvo privaloma. Kaip tik, sakyčiau, tai buvo variantas tiems, kas nevedė apskaitos.
  13. Šiandien gavau už pasėlius. Už nepalankias dar nieko, už ekologoinį irgi 0.
  14. Man 24 d. užsakyti visi pinigai už pasėlius, nepalankios dar ''vertinamos''. O kas keisčiausia, kad 25 d. užsakytos ir visos ekologinės išmokos.
  15. Tikrasis juoduju garstyciu tikslas pasimato ekologiniame ukyje ir tai yra ISMOKOS.Uz ekologines garstycias mokama apie 1700 lt uz ha ismoku. O nežiūrint išmokų, kaip vaistažolės kam naudojamos. Gal kas turit info?
  16. Vakar skambinau į NMA, tai pasakė, kad pinigai jau suskaičiuoti, bet be gruodžio neperves tai čia tiems gruodžio mėnesi praves kurie dar negavo avanso ar visiems mokės ir kurie gavo avansą Avanso dar negavau. Tai išeitų, kad ir nebegausiu, o gruodžio mėn. perves visą sumą. Bent jau taip NMA darbuotojo pasakyta buvo, bet ką čia gali žinot. Dažnai jie vienaip kalba, o kitaip daro.
  17. Vakar skambinau į NMA, tai pasakė, kad pinigai jau suskaičiuoti, bet be gruodžio neperves
  18. Nu ką galiu pasakyt...Tik tiek, kad jei jau prasideda tokie siuntinėjimai, tai geriausiai būtų raštiškai užklaust. O su žodiniais pasakymais paskui neįrodysi niekam, kad kažkas kažką sakė.
  19. O Ekoagros klaust nebandėt? Ar jie irgi ''be komentarų'' tuo klausimu?
  20. Prie paraiškos parašyta,kad ''administruojama'', o paskambinus į NMA sakė, kad paraiška baigta administruot ir parama patvirtinta spalio 29 d.. Taip, kad nebesuprantu, gausiu aš tą avansą ar jau nebe...
×
×
  • Create New...