Jump to content

Splintas

Nariai
  • Pranešimai

    38
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Visas nario Splintas paskelbtas turinys

  1. Kilpa šita yra vertinga ir ne pigi. Gausi nuimti ją kažkaip neskaudžiai ir privirinti traktorinę. LYTAGROI yra tokių, pasukamų, 50mm diametro vidinė skylė, su gilze privirinimui.
  2. Ar išsprendėd problemą su kilpom?
  3. Visas vėžimėlis nuo nulio pagamintas, bet tokias hidraulines sistemas esam montavę ir ant dėvėtų vežimėlių. Dėvėtų iš skandinavijos galima gan normaliai nupirkti. Jie dažniausiai yra standartiniai, fūriniai: oriniai stabdžiai, didelio krovumo ir stadžiais ašys, geri balnai ir panašiai. Tokie vėžimėliai tinka tempti fūrines puspriekabes presams vežti, žemagrindes ir panašiai, bet - jei kabinsi savivartę, kurią reikės išversti, gali kilti problema - išvertimas tokios puspriekabės. Kiek teko susidurti - furinėse savivartėse stovi cilindras, kuriam išstumti reikia 100 ir dažnai daugiau litrų alyvos. Tiesiai nuo traktoriaus sunkiai užteks... todėl montuojam tokias hidraulines sistemas. Ir ant tų kurias gaminam patys ir ant dėvėtų. Jei kam įdomu ar aktualu - parašykit. Kuo galėsiu padėsiu ar patarimu ar dalimis. Gero vakaro.
  4. Noriu pasidalinti paskutiniu gamintu Doly vežimėlio nuotraukomis. Trumpai - 2 ašys, stabdžių sistema su automatiniu apkrovos vožtuvu, grąžulas fiksuotas. Balną galima perkelti į kelias pozicijas - dugiau į priekį arba į galą. Tokiu būdu galima prispausti traktorių kai reikia. Sumontuota hidraulinė sistema tempiamos priekabos išvertimui: talpa-bakas 130 litrų, hidraulinis variklis ( veikia nuo traktoriaus hidraulikos) ir siurblys. Išvertimas - valdymas pulteliu (su kabeliu).
  5. Noriu pasidalinti paskutiniu gamintu Doly vežimėlio nuotraukomis. Trumpai - 2 ašys, stabdžių sistema su automatiniu apkrovos vožtuvu, grąžulas fiksuotas. Balną galima perkelti į kelias pozicijas - dugiau į priekį arba į galą. Tokiu būdu galima prispausti traktorių kai reikia. Sumontuota hidraulinė sistema tempiamos priekabos išvertimui: talpa-bakas 130 litrų, hidraulinis variklis ( veikia nuo traktoriaus hidraulikos) ir siurblys. Išvertimas - valdymas pulteliu (su kabeliu).
  6. Be je - turiu atliekamų nenaudotų pusiau automatinių stabdžių terkšlių pardavimui. Gal ką domina?
  7. Rankinis vožtuvas. 3 padėčių: kai priekaba tuščia, pusiau pakrauta ir pilna. Atitinkamai ir galios daugiau duoda, kai rankenėlė stovi ten kur pilnai pakrauta (juodas stačiakampis 1/1), mažiau kur 1/2 ir mažiausiai kur 0. Dar priklauso nuo to, kaip tinkamai yra sureguliuotos stabdžių terkšlės: turi būti tinkamoje padėtyje, kad užtektų ar nebūtų per didelė ar per maža eiga, nes tuomet gali duot kiek nori stabdžių galios - tinkamai nestabdys.
  8. Fūrines priekabas galima tampyti ir taip
  9. Splintas

    SUNKVEZIMIAI

    Naujas balnas kainuoja nuo 500 eu. Neaisku kiek devetas jei tokiu is vis yra.
  10. Atrodo, kad radau - http://www.autoremeliai.lt/lt/numeriu-remeliai/numeriu-remeliai-be-uzrasu/item/51-numerio-remelis-r5
  11. Splintas

    SUNKVEZIMIAI

    Daryt bus pigiau, juolab, kad daugiau nei pusė dollio jau yra... Tik kaip su legalizavimu?
  12. Splintas

    SUNKVEZIMIAI

    Turit traktorių? Kabinkit dolly vėžimėlį, prie jo kabinkit tą fūrinę puspriekabę - ir turit didelės talpos puspriekabę prikabinta prie traktoriaus.
  13. Mes naudojam ir turim pasukamų tempimo kilpų - 3 tonos apkrovos iš viršaus ir 20 tonu tempimo. Keičiama - atsisuka gale veržlė. Galima privirinti po grąžulu. Skylės diametras - 50. Manau, kad galite rasti ir Lytagros parduotuvėse ir kitose, rimtesnėse agro detalių parduotuvėse.
  14. Sutinku, visko pasitaiko. Pirmiausia pačiam reikia apgalvoti kokios paskirties priekabos reikia, kokius darbus reikės daryti. Dažniausiai pasitaikanti klaida yra, kai įsigyjama priekaba grūdams ar kitoms birioms medžiagoms, o vežamas ir mėšlas ir smėlis ir dar bele kas ir po to kai linksta kėbulas, sproginėja padangos, linksta ašys, nes perkrautos ir panašiai - sakoma, kad netinkama priekaba yra. Priekabą reikia pasirinkti pagal tai kokius darbus reikia kad ji atliktų, atitinkamai ir ratus pasirinkti pagal tai ar bus daugiau eksploatuojama laukuose, ar didesniu greičiu kelyje. Standartinėse komplektacijose dažniausiai būna sudėti ratai tik tam kad būtų ratai, kad ta pradinė kaina nebūtų didelė. Zilvis55 - o kokia naują priekaba turi ir kokios problemos buvo?
  15. Grįžtant prie temos - apie fūrines priekabas prie traktoriaus. O jei furinę priekaba biriems produktams kabinti prie traktoriaus? Yra skelbimuose 28 t grūdų telpa, 3 ašys, linginė pakaba - kažkur 4900 eurų. Bet čia su fūriniu balnu yra tada reikia doli vėžimėlio ir kabini prie traktoriaus. Taip šveduose esu matęs kažkada. Už naują 25 -28 tonų traktorinę priekabą atiduosi nu kaip nieko kokį 30 000 eu. O toks variantas su fūrine ir doli vėžimėliu turėtų būti pigiau. Tik kaip čia su keliukais būtų?
  16. Tai, kad ne tik naudotą, bet ir naują gali įpirkti - http://autoplius.lt/universegroup/skelbimai/zemaitukas-md-90-savivartes-4933539.html
  17. Tai kad ne tik naudotą, bet ir naują gali nupirkti - http://autoplius.lt/universegroup/skelbimai/zemaitukas-md-90-savivartes-4933539.html
  18. Nauja priekaba yra nauja priekaba. Visi tie perdirbinėjimai tik apsunkina priekaba o tai ir didesnės kuro sąnaudos tada yra. Tuo labiau, kad yra ir pakankamai geros kokybės ir už tinkamą kainą priekabų.
  19. Zemaitukas http://u-g.lt/lt/produktai/traktorines-priekabos/universalios-puspriekabes/md-60
  20. O kaip tokia priekaba? http://u-g.lt/lt/produktai/traktorines-priekabos/puspriekabes-biriems-kroviniams/z-18
  21. Is tikruju, kaip Vylukas rase, galima nusipirkti/pasigaminti perejima - uzkabini ant kaimyno kauso ir prisikabini prie savo teleskopo. Tik ziurint koks kaimyno teleskopas ir pacio. Tik tu teleskopu modeliu daug ir visi skirtingi. Neprisipirksi tu perejimu visiems tinkamu... O koks pas kaimyna ir pas pati?
  22. mes turim JCB tai jeigu neleki per duobes ir isijumgi kauso plaukiojanti tai nekrato As nesu ukininkas, bet teko apie 8 metus dirbti sveduose. Mano buves sefas, negaledamas apsispresti ka pasirinkti, nupirko 3 teleskopus - Manitou, JCB ir Merlo. Visi buvo panasios galios. Ir visi rado savo vieta - su JCB dirbo prie statybu, nes tiksliau ir svelniau valdesi strele, bet visiskai nebuvo galima matyti manevruojant atgal. Su Manitou atlikdavo pagrindinius darbus - sukraudavo presus laukuosu ir i darzine, vezdavo mesla ir pan. Visi pakrovejai dirbdavo prie grudu perkrovimo sandeliuose. O su Merlo dirbdavo kitus papildomus darbus ir vaziuodavo i laukus, tampe priekaba pilna presu, nes buvo galima prikabinti priekaba ir buvo hidrauliniai pajungimai isvertimui (jei kabindavo kita priekaba). Irgi rado savo vieta. Bet, JCB nekeite jokiu daliu 2 metus (tik tepalai, filtrai, aptarnavimas), Manitou dirbo daugiausia valandu, bet ir remonto ir net daliu, susidevejusiu reikejo dazniausiai, o Merlo, salyginai, neturejo problemu. Tiesa, konforto Merlo maziausiai turejo, todel lietuviui ir dave dirbti. Bet jis negedo. Gal, kaip sveduose, yra labiau isvystytas aptarnavimas ir servisas, tai kainos aptarnavimo ir atsarginiu daliu labai skyresi - jei buvo koks klausimas del JCB - 24 val. buvo maximum problemos issprendimo. Manitou, kadangi dyleris su servisu buvo netoli ir dar gerai pazystamas, tai galejai ir nakti pakelti. Su Merlo - atstovas buvo uz 150 km, bet stengesi nors telefonu "paburti" kad, jei kas - sutvarkys. Kiek suprantau, tai viskas priklauso nuo pardavejo ir jo sugebejimo Tau padeti. O kaip yra is tikruju? Ar Jus drasiai dirbat, naudojat ir turit pardaveju palaikyma ir servisa? As tik noreciau suprasti ir palyginti lietuviu ir svedu aptarnavima del serviso.
  23. Na, ar pirkai ta krautuva be cilindru? Jei ka, tai galiu rekomenduoti kas galetu padaryti tiksliai tokius cilindrus kokiu reikia, nes cia svarbu eiga ir jega. O jie galetu paskaiciuoti tiksliai. Man yra labai padeje, tai manau, neapsisriksi. Jei idomu, parasyk.
  24. Na,jei jau tikrai nori tokios,tai tamstos valia.Tik pabandysiu keletą minčių išdėstyti,gal kiek padės apsispręsti. Tarkim 24 tonos krovinio +priekaba ~6 tonos - 2-3 tonos kabliui. Gaunasi ~ 7 tonas vienam ratui,jei priekaba dviašė.Jau net nekalbu,kad legaliai su tokiom apkrovom keliu važiuoti negali.Ar bent įsivaizduoji,kokių padangų reikia tokioms apkrovoms ir kiek jos kainuoja? Įvertink ir tai,kad net menkiausias pradūrimas su tokiais svoriais,dažniausia baigiasi padangos suplėšymu.Kitas dalykas,jei nebus vairuojamos ašies,tai ir geriausios padangos ilgai nelaikys.. Nesenai mačiau,kaip fendt 9 ** vilko Denga "SoloS TR-30".Tiksliai nežinau kodėl,bet vaizdelis liūdnai atrodė-važiavo apie 20 km/h. Dabar pabandysiu patarti,ką reikėtų susikomplektuoti perkant naują rimtą daiktą ir ilgam. Obuolinis sukabinimas,vairuojama ašis,dviejų kontūrų,padoraus gamintojo stabdžių sistema su apkrovos reguliatorium,kopėčios su aikštele,suvyniojamas tentas.Jei,visgi > 20 tonų keliamosios galios,tai padangas imčiau naudotas Boeing'o.Tų kaina bent ne kosminė ir greičio ir apkrovos indeksai ispūdingi. Cia gerai paaiskinta del svoriu. As tik noreciau papildyti - Obuolinis prikabinimas, pvz Sharmuler tempimo kilpa, deklaruojama, kad laiko 4tonas. Reikia pagalvoti kad ir laikiklis kilpai (kur ant traktoriaus) turi buti atitinkamas... Siaip priekabu gamintojai deklaruoja max. 3.5 tonos ant kilpos, ir tai turi buti svoris didziausiu momentiniu apkrovos metu. Kas del asiu, tai pirmiausia reiktu paziureti stabdziu dydi prie atitinkamo greicio ir leistinos apkrovos svori, tuomet galima apskaiciuoti ar galima su priekaba vaziuoti atitinkamu greiciu nebijant, kad kazkas sulus ir pan. Labai teisingai buvo pastebeta ir del padangu - pirmiausia jos turi atlaikyti reikalinga apkrova. Yra ir restauruotu, kaip minejo - Boengu ratu, jos (tam tikri) laiko iki 6500kg. Na, kaina priklauso is kur pirksi. O kas del pradurimu, tai manau, kad iseitis butu supilti specialaus hermetiko, kuris pradurimo atveju sulaiko ora, neleidzia sudraskyti padangos. Pradurus dar galima nuvaziuoti apie 40 km. Jis nera pigus, bet pagalvojus, jei gali isgelbeti padanga, tai gal verta... Idomu butu suzinoti, ar kas is padangistu siulo tokia paslauga?
  25. Istikruju, tai radau dar keleta gamintoju Airijoj, kurie panasius gamina, paklausiau kokia kaina, laukiu atsakymo. O lenkisku kazkaip neteko rasti. Butu idomu kokio lenku kaina ir ar neluztu bepjaunat preso? Nes ten dideli apkrovimai ir peilis turi buti tinkamu kampu ir pagamintas is gero metalo. Vien peilis kokybiskas kainuoja apie 350euro+ transportas i LT, o kur dar pati konstrukcija (turi buti tvirta, t.y daugiau metalo - o tai kainuoja), cilindrai, smaigai (jei geri, nekiniski, tai 1 vnt. apie 45-50euru), na zinoma pats darbas ir dazymas. Manau, kad realiai toks presu ''perkandejas'' turetu kainuoti apie 1500euru. Kai sulauksiu atsakymo is airiu parasysiu, jei kam idomu...
×
×
  • Create New...