Jump to content

TomasSt

Nariai
  • Pranešimai

    12
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Joniskis

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

TomasSt pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

4

Reputacija

  1. TomasSt

    Zymeto Kuro Kaina

    Kapitalizme grūdų kainas reguliuoja rinka: paklausos ir pasiūlos sąntykis. Norit atgal į socializmą, kur buvo penkmečio planai ir visur vienoda kaina nustatyta(neatsižvelgiant į paklausą)?
  2. Grynai is praktines puses: Kaip taisykle, tokiame ukyje tikrai nebus 3 laukai po 30 ha, o keliolika ismetyta gabaliukais. Ir tuos gabaliukus, priklausomai nuo dirvozemio (sunkus, lengvas), trypti su tampoma sejamaja nlbai praktiska. Jei zmogus nenori iterpti trasu sejos metu, tai ziuret pakabinama sejamaja. Jei nori iterpt trasas, tai imti vederi iskart su zemes dirbimu. Tada vel klausimelis- ukis turi didesni, galingesni traktoriu? Perkam galingesni. Automatiskai prie tokio galima ir pluga didesni prikabint, ir priekaba. Uzburtas ratas gaunasi. Isliekamoji rinkos verte po 10 metu bus didesne pas skandinava. Bet klausimas, koki ji pirkti. Nauja? Tokiam ukiui tik su parama. Jei deveta, tai reikia skaiciuotis, kiek reikes idet i pradini remonta.
  3. Joooo, chebra duoda: Vederi remontuoti kainuoja tiek pat, kiek ir Kurta Turkiska yra ekonomines klases sejamoji. Remas negruntuotas, belaipsne pavaru deze daznokai seja ne nustatyta norma(kiek teko girdeti is nusiskundimu, ,tai priklauso nuo oro temperaturos ). Kurto elektronine dalis labai primityvi, issejimo kompas pats "neprasuka" vaziavimu- turi maigyt mygtukus. Vaderstato elektrine dalis (kompas+ tech. vezos) kainuos kiek vidutinio lietuvio automobilis.
  4. 3m iki 2t, 4m virs 2t. Labai priklauso nuo konkretaus atvejo: kokia ir uz kiek papuola rasti sekladeze, koks pritaisymas ant skutiko, nuo ko bus varomas mechanizmas. Bet kokiu atveju visada dedu gitara pasirinkti garstyciu arba rapso sejos rezima plius atskira pavaru deze normos nustatymui. Yra planai gaminti savo sekladeze su pavaru deze, kurie butu skirti rapsams, garstycioms ir panasioms sekloms.
  5. Zalios dezes issejimo mechanizmas originalus. Melynai teko frezuoti rites su smulkiais dantukais. Tiems, kas galvoja darytis patys: net nepirkit ir nevarkit su zoliu issejimo sekladezemis nuo Nordsten, Fiona, Stegsted ir kt., kuriu seklu rites lbai mazo diametro. Jos visiskai nepritaikytos seti garstycias, rapsa (nors issejimo lentelese nurodyta), nes traisko, mala sekla. Turejau pora tokiu projektu. Ko tik neisbandziau. Ir sukimo krypti keitem ir rites gaminau mazesnes. Nesigauna gerai, kaip turetu buti. Jei turit nurasyta sejamaja, geriau is jos daryti. Tik su ritemis teks kazka galvoti.
  6. 4 metrai. Issejimo mechanizmas is ketaus, smulkios rites. Sekladeze V formos, sekla beveik visa isbyra iki galo. Ne taip kaip vaderstad biodrill mechanine. Ten seklos atsargai reikia gerokai uzpilti, nes dugnas plokscias.
  7. Sveiki. Gal kas įkeltų savo skutikų su sėkladėžėmis nuotraukų, ir kaip atrodo tokiu būdu apsėti laukai. Skelbimuose radau: http://www.skelbiu.lt/skelbimai/komplektuojama-su-seklavamzdziais-tentas-bunkerio-uzdengimui-21163296.html
  8. Techniką reikia pirkti atsižvelgiant į ūkio apimtis. Su 50ha nusipirkęs uzsienietį, po keliolikos metu gali skaudžiai nudegt, nes šiais laikais niekas nebegamina amžinos technikos. Viskas vėliau ar anksčiau lužta. O detalių ir remonto kainos pas vakarietį saldžios. Beloruso pliusas ir yra tas, kad daug ką gali susitvarkyti pats, detalių kainos proto ribose.
  9. Panašu, kad gamintojas buvo net nenusiteikęs pašalinti trukumų iš gaminamu sėjamųjų. Įvorės sena liga, tos pačios bėdos nuo pirmų modelių. Bet visvien gamina tokios konstrukcijos. Net ant belaipsnės dėzės "kabina" . 100% uzprogramuotas gedimas. Garaziniam meistrui, ir tam "daeina", kad ten guolio reikia.
  10. TomasSt

    Velenų balansavimas

    Smulkintuvo rotorių būtina balansuoti dinaminiu būdu. Nepadės jokie "ant adatos". Ant adatos (statinis balansavimas) balansuojamos detalės diametras turi buti bent du kartus didesnis nei jos plotis (t.y. nei veleno ilgis).
  11. Pamiršk įvores. Viską reikia perdaryti ant guolių, nes pavargsi bekeisdamas krumpliaračius. Bandyk, kad ir čia: http://www.skelbiu.lt/skelbimai/nordsten-stegsted-fiona-19800034.html
×
×
  • Create New...