Jump to content

šiaurietė

Nariai
  • Pranešimai

    57
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario šiaurietė paskelbtas turinys

  1. Laba diena. Patarkite, kur turėčiau kreiptis tokioje situacijoje.Pasibaigė žemės panaudos sutartis. Žemės savininkė yra ligota senjora, kuri tikrai nepasirašys ant sutarties (dėl savo neveiksnumo). Gal kam teko susidurti ? Dėkui iš anksto.
  2. Ar "Gyvulių sėklinimo pažymėjimą" ,pridėjus KIO, galiu įtraukt į išlaidas? Dėkui.
  3. Skaitau ir nesuprantu, ko jūs gyvenimą norit apsisunkint? Negi negalima tų pinigų išsigrynint ir įnešinėt kaip asmeninį įnašą jei sąskaitoj yra trūkumas grynųjų? Tuo momentu, tai buvo patogiau ir greičiau... Iki skausmo girdėta: "Norėjosi kaip geriau,gavosi - kaip visada."
  4. Šiaip jau - anyta - na giminė, ji nepatenka jums į "tėvų" apibrėžimą. Reiktų pažaisti - ji gali dovanoti vyrui, vyras jums; tada neatsiras jokių prievolių. Bet,kaip supratau,(kad ir šeimos narys), jei per mokestinį laikotarpį dovanota suma (mano atveju per kelis kartus) bus daugiau kaip 10000 Lt ,reiks mokėt. Dovanota suma - 10000 Lt =x*15%. ? Dėkui.
  5. Viskas apie dovanojimą ir jo apmokestinimą: http://mic.vmi.lt/documentspublic.do?&i ... 1000001650 Žiūrėkite, kas dovanojo, nes šiaip jau ne iš šeimos nario, tai: "Kai nuo 2009-01-01 per mokestinį laikotarpį gyventojas iš kitų gyventojų gauna dovanų, kurių vertė yra didesnė kaip 8000 Lt, tai iš tokių dovanų bendros vertės atimama dovanų vertė lygi 8000 Lt per mokestinį laikotarpį, o likusi dovanų suma (vertė) yra apmokestinama 15 proc. pajamų mokesčio tarifu. " Dėkui už nuorodą. Jei su vyru nesam surašę ir įforminę "bendro ūkio", ar anytos dovana man, skaitosi kaip "tėvų" dovana,ar ne ? Nu,paklausiau...Nesibaisėkit,man pačiai baisu.
  6. Paėmimas iš bako sąskaitos atsispindi tos sąskaitos išraše. Atskiro popieriuko nereikia. Apskaitoj atsispindėtų sekančiai: D Paėmimas asmeninės reikmėms (311 sąsk.) K Atsiskaitomoji sąskaita banke (270) Dėkui už atsakymus.Jei išraše matosi,kad į ūkio sąskaitą įnešė kt žmogus (pvz.dovanojo).Jau reikia įnešimą, ar ne. Surašom laisvos formos, kad dovanoja ir viskas. Jei suma 10000 Lt ir daugiau ar neatsiranda papildomi įsipareigojimai pvz. mokesčiai, notaro patvirtinimas?
  7. Lb, aš iš ūkio sąskaitos paėmiau pinigus asmeninėms reikmėms.Ar kiekvienam kartui atskirai turiu surašyti popieriuką (pvz. 10 d 200 Lt, 15 d 100 Lt ),ar galiu mėnesiui bendrą sumą (būtų 300 Lt) ? Dėkui.
  8. Jei nori pasimokyti individualiai Šiauliuose, galiu duoti vienos moterukės tel.nr., manau, susitartumėt. Šiuo metu važinėju pas ją mokytis vesti savo ūkio apskaitą buh.programa. Patogu, nes turi realius dokumentus, realias situacijas, kartu mokaisi ir teoriškai, ir praktiškai, susiderini tinkamą laiką ir t.t. Būčiau dėkinga. Dėl buhalterio darbo įkainių. Kai rinkomės - įsigyti programą ir mokytis vesti apskaitą patiems ar ir toliau pirkti buhalterio paslaugas, radome žmonių, sutinkančių vesti apskaitą ir už 100lt/mėn. Tik va kažkodėl šitų specialistų kompetencija pasitikėjimo nekėlė visiškai Buhalterija - ne ta vieta, kur sutaupysite, mielieji. Nes sutaupytas litas ar du taaaip skaudžiai gali išlįsti per antrą galą kelių tūkstančių pavidalu... Kažkas jau sakė šiame forume :"Kai nežinai, ko bijoti..." Kad tik netektų kada...
  9. Gal ir bus nukrypimas, bet..... 3 metus pradirbusi vyr. buhaltere ir aplankiusi krūvą seminarų nusprendžiau padaryti tokį fintą - užsirašiau į buhalterijos pradmenų kursus Man buvo įdomu sužinoti, ar viską gerai darau, maž dar ką nors naujo sužinosiu. Grupė susirinko įvairi, bet dauguma - norinčių patapti buhalteriais. Išvada - per 2 mėnesius iš tų norinčių normaliai suprato elementarias buhalterines operacijas tik vienetai, jau nekalbu apie mūsų mokesčius. Aš tikrai neesu prieš, kad ūkininkas buhalterinę apskaitą tvarkytųsi pats. Tik ar jūs pasiryžę ne tik ne vienerius metus mokintis (nes pradmenų tikrai neužteks), pastoviai sekti mokestinius atnaujinimus? Jei taip - pirmyn. Padėsiu kuo galėsiu. Viskas priklauso nuo žmogaus. Žinau,kad žmogus, baigęs 4 mėn trukusius kursus,turėjęs gerą ir kantrų mokytoją šalia, dirbo ir tebedirba buhalteriu. Žinoma,tai vienetai, gal ir išimtis, nžn, bet faktas...O mes norim...pabandyt tvarkytis patys (aišku, su pagalba iš šalies).Todėl dėkui už Jūsų geranoriškumą.
  10. Galima pasitikslinti, kas yra bendros išlaidos arba tiksliau-kas tas yra "gana daug"? Kol kas ne. O kokios problemos ar klausimai? Mačiau jų skelbimą, kad tvarko apskaitą ūkininkams ir gali pamokyti individualiai, tai ir klausiu, gal jau kas bendravote.
  11. Gal kas turėjote reikalų (ūkininkų apskaitos klausimais) su Šiauliuose esančia įmone "Smiga"? Dėkui.
  12. šiaurietė

    Talentingi ūkininkai

    Sveikinimai šaunuoliui Mindaugui Jis man ir taip laimėtojas!
  13. Su praėjusiomis ir artėjančiais, kolegos. Išrašyta sąskaita trąšoms, kurios bus paimtos tik pavasarį. Paimtos skolon, tik PVM sumokėti reikia dabar. Padėkit su sąskaitų korespondencijom.Dėkui. Pajamuojant : D20 D250 K450 .Sumokant PVM : D 470(??) K 270. Patikslinkit,prašau.
  14. šiaurietė

    Rūkymas

    Bandžiau kažkada skaityti ir tą knygą, ir "tabex" lauktuvių gavau (taip ir nepradėtas) ir vistik, manau, kad be begalinio noro "mesti" niekas nepadės...Tai labai individualu ir kiekvienam savi metodai tinka.Linkiu , kolegos, atrasti savo...
  15. šiaurietė

    Rūkymas

    Įdomi mintis...Manau,labai "taikli". Nerūkau kelios dienos ir žinau tiksliai,kad .jei jausies nelaimingu ir kažko netekusiu, sunku bus.Pakol kas lengva,dar "ant bangos" Sekmės man ir kt "metantiems"
  16. šiaurietė

    Banko paskolu palukanos

    ypac megsta zeme kaip uzstata... Tai mano užstatas jiems patiktų
  17. šiaurietė

    Banko paskolu palukanos

    Labas kaip sekasi su bankais? as asmeniskai pradedu swedbanko ir lietuvos draudimo privengt. Sie lupikauti megsta... Laba Kol kas "niekaip"...Dar "nedaėjau":)
  18. šiaurietė

    Banko paskolu palukanos

    Dėkoju. Norėjosi išgirsti minčių "iš kt pusės", prieš einant.Sėkmingos šios gražios rudens dienos Jums.
  19. šiaurietė

    Banko paskolu palukanos

    Gerbiami kolegos, prašau patarti, kuriame banke šiuo metu geriausia skolintis ūkininkams. Žinau,kad yra visokių niuansų ,bet ...kaip sakoma "užmetus akį"...Dėkui iš anksto.
  20. Sveikinu Dariauu. Paieškoje rodo 32 gausiančius.Tai jau ledai pajudėjo?
  21. Klausei - atsakiau A toliau jau pačiai spręst. Dėkui už atsakymą,aš čia sau garsiai pagalvojau...
  22. O kaip su pieno suvartojimu savo reikmėm,ar jam taikomas PVM.Taip pat ir dėl pieno sugirdyto veršiukams?Skaičiau forume,bet aiškaus atsakymo neradau. Dėkui.
  23. Prašau patarti.Išvežtos atliekos (tep.skudurai,alyva,tepalo filtrai).Sąskaita apmokėta.Esu PVM mokėtoja.Kokios būtų sąskaitų korespondecijos ? Dėkui.
×
×
  • Create New...