Jump to content

TadasJ

Nariai
  • Pranešimai

    91
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius TadasJ

  1. prieš valandą, Zim511 pranešimas:

    Sunku suprasti mastą.. bet kalbų lygį buvo gryžusių pienovežių ir tik su keliom tonom pieno.. kažkaip manau jiem būtų scenarijus nemalonus jei tektų technologinius procesus ir savo virtuve stabdyti. Ir tam mėnesio tikrai nereikėtų..

    Tam mėnesio ir nereiks - rinkimai jau kovo 5d.

    Galėčiau lažintis, kad po to pasibaigs ir protestai, ir pieno dalinimai/pylimai. Iš kitos pusės, būtų įdomu sužinoti, kiek ūikų Lietuvoje realiai galėtų sau leisti pilti pieną į griovį bent jau savaitę.

  2. On 2023-02-04 at 12:31, arciu555 pranešimas:

    [...] Trečias dalykas: Anūkas kiniečius pasiunte, jie pasiunte mus,tipo per maži pinigai. Bet jei būtų buvę kiniečiai gal pienas būtų pigęs,tik 5 cnt?[...]

    Kinai (ne kiniečiai) perka pieno miltus iš Autralijos didžiuliais kiekiais. Nors Autralija su Kinija tikrai neturi gerų politinių santykių. Čia lemia kiekis, kaina ir logistika. Nei vieno iš trijų negalime pasiūlyti.

  3. Prieš 4 valandas, kestoxs pranešimas:

    Kolkas niekas nieko nedaro, nes tokios išmokos, dar nebuvo mokama. Ir tikėtina kad didžioji dalis nieko ir nedarys, nes tiek išlaidos dideles, tiek prasmes nėra. Labai abejoju, kad tarkim Olandijoje toks dalykas galetų būti… Geriau mokėti pinigus už tai ar fermeris į ferma su dviračiu važiuoja, labiau agro aplinkosauginė priemone gautųsi…

    Aš ne tik neabejoju, kad Olandijoje toks dalykas galėtų būti, bet ir buvau tokiam ūkyje. Ir ne apie mocioną kalba ten, o apie ganymą.

    Paties mociono nauda yra tikrai ne išmokose. 

  4. prieš 11 minutes , kestoxs pranešimas:

    Nu va žiūrėk žinios gan panašios, tai dabar koks sprendimas, imsim parama ar ne ? Ganysim ar ne? Tas procentas kuris vystė darė ir investavo, jau kaip ir eliminuojamas iš tos dalies. Ar statyt iš naujo kad gaut šita paramos dalį.
    Net nevisur galimas toks technologinis sprendimas leisti į maciona, bandos dydis teritorijos dydis, užtverti 15 kvadratu ant 70 gyvuliu ar tai kažką keičia? Didesne mėšlide kiemą nebent…

    Ar aš teisingai suprantu, kad žmonės daro neva mocioną tik tam, kad gautų paramą, bet realiai jo nenaudoja?

  5. prieš 22 minutes , kestoxs pranešimas:

    Nu ir koks % Lietuvoje robotizuotu ūkiu tai naudoja? Žinai? Gal apklausa padaryt, užtektų paskambint keliems pardavėjams ir paklaust kas kelintas nuperka selekcinius į lauką, ar nebus kas 10.žinau kas yra pasistate ir nenaudoja, nepasiteisino. Tai suma už maciona ir ganyma skiriasi? Matyt ir ne maciono naudai? Atpirks bent vartų įsigyjimo išlaidas, ar bent betono kieme, manai verta į tai investuoti? Jau aš nekalbu apie įgyvendinimą, kas ir kaip suskaičiuos kiek gyvuliu buvo lauke, kiek dienų išbuvo ir panašiai…

    O kaip su kvapais ir triukšmais  apie ūkį, neprieštarauja macionas tam? 

    Pradėkim nuo to, kiek robotizuotų ūkių išvis nors kokius selekcinius vartus naudoja?

    Tada antras klausimas: kiek pardavėjų siūlo ir gali techniškai įgyvendinti tokį sprendimą?

    Ir, galiausiai, trečias klausimas: kodėl nepasiteisino? Neveikia? Pastatyta tik dėl reikalo ir nenaudojama? Reikalauja papildomo darbo su banda? Ar dar kas?

  6. prieš valandą, axe pranešimas:

    Kaip manai iki kiek reikia stambeti, kad i tai suinvestaves kruva pinigu, kuriuos siuo metu reiketu skolintis is banko, galetum oriai gyventi ir lengviau pernesti tokius nuosmukius? Stambeti ir modernizuotis galima tik kaimyno saskaita, tam kad vienas praturtetu kazkas turi nuskursti, ir kaime vietoj keliasdesimt ukiu liks tik vienas ar keli dvarininkai, kurie pirmiau maitins banka ir perdirbejus, o ne savo seima. Seniau su 20 karviu galejai gyventi oriai, paskui jau reikejo 50, 100.... kiek reikia dabar? ar tiek pat uzteks ir po 10 metu? ar vel vos atsipirkus investicijoms reikes toliau stambeti ir modernizuotis tam kad isgyventum? 

    Kvepia socialistine demagogija - bankai, dvarininkai, perdirbėjai - kas čia per?..

    Ūkis su 30 kavių gali būti pelningas, kaip ir ūkis su 600 karvių gali būti nuostolingas.

    Viską lemia efektyvumas. Kaip ir bet kuriame kitame versle.

  7. Prieš 6 valandas, kestoxs pranešimas:

    [...] Tada sugalvoja, kad mokės pinigus už ganyma, arba maciona, kas teoriškai prieštarauja robotizacijai. [...]

    Nieko neprieštarauja. Tam yra specialūs ganykliniai/mociono selekciniai varteliai, kurie į mocioną išleidžia tik karves, kurios jau pamelžtos arba kurioms dar neatėjęs melžimo laikas.

  8. On 2023-01-16 at 10:15, Juodas pranešimas:

    Kad ir kaip šiurkščiai skambėtų, bet tiesa. Pradėjus dabar investicijas ir skaičiuojant 22 metu kaina, sie metai gali būt tokie liūdnesni. 

    Kad ir kaip šiurkščiai beskambėtų, bet vertint investicijas iš vienerių metų pieno kainos perspektyvos yra neprofesionalus reikalas. Arba, kaip sakote, toks liūdnesnis.

    On 2023-01-16 at 04:52, Karve2 pranešimas:

    nesinervuoju nes prie  tų kilimų kritimų esu pripratęs,pernykščiai metai buvo superiniai,per juos užsiauginau storus lašinius,nepuoliau statyti naujų fermų su robotais,kad kai kurie taip darė,nes žinojau,kad ilgai taip nebus,pienininkystėje stabilumo nebuvo ir nebus,todėl lysti į paskolas,kad pasistatyti robotus ir paskui dirbti dėl bankų gali tik durnius.

    Susiskaičiuokite darbo valandas per metus, kiek pats ir kiti dirbantys ūkyje praleidžiate. Tada nuvažiuokite pas kestoxs ir palyginkite. Tokiu būdu galėsite išsiaiškinti, kas ten durnius, o kas ne.

  9. Prieš 15 valandų, Lunaras pranešimas:

    Musu salyje karviu mazeja kasdien,bet pieno kainoj tas jokios esmes neduoda visiskai. Kiek nori tiek moka. Vasara gerai mokejo tai dabar ziema atsiims su kaupu perdirbejai atgal. Ziema pats kokybiskiausias pienas. Ka perdirbejai nores ta mokes,ir ka tu jiems? Kam skolos iki kaklo tam hujovai atsisakyt ukio niekaip negali,o kam laisvos rankos tai tik pirmyn gyvent gyvenimo be karviu. Nebent sau viena karvute del pieno pasilikti-parduotuvej nebeiperkami visai pieno produktai- sviesto gabaliukas 200g-3€+

    Taip, karvių mažėja.

    Čia daug skaičių, kuriuos pastudijavus, paaiškėja, kodėl tai neturi jokios įtakos pieno kainai.

    https://www.vic.lt/gpsas-apskaita/ugr-menesio-ataskaitos/

  10. prieš 8 minutes , niino pranešimas:

    Papildomai nieko nemoku, visko uztenka sveikatai ir rujai susiziureti. Bet yra kaskoks papildomas premium kur dar daugiau statistikos grupems turbut.

    Supratau. Iš kitos pusės, juk tie duomenys jau yra - juk davikliai tie patys. Mane kartais stebina, kaip žmonės moka lygioj vietoj daryt pinigus...

  11. Prieš 13 valandų, kulka pranešimas:

    įdomu ar pavyktų išreitinguoti robotus?

    kaip manot kokiems robotams duotumėt pirmas tris vietas?

    ar lely vertas būti geriausiu?

    Vokietijos DLG daro bandymus ir testus. Dauguma info vokiečių kalba. Tai nėra reitingas, bet objektyvus kiekvieno produkto vertinimas atskirai.

    https://www.dlg.org/de/landwirtschaft/tests/suche-nach-pruefberichten/?page=1&unterkategorie=58&pruefgebiet=3&locale=en&locale=en&locale=de

    Nėra Delaval ir naujausio Lely Astronaut.

  12. prieš 1 minutę , kestoxs pranešimas:

    Atvirai pasakius norėčiau pamatyti 120 karviu ūkį kuriame vienas etatas dirbdamas 5 valandas, ir atsivaro gyvulius  ir juos pamelzia, dar sutvarko guolevietes, patalpas išplauna ir pagirdo veršelius.būkime bedni bet teisingi, tai nėra realu...Bet aš jau anksciau sakiau, nėra taip kad aikšteles gauna į vienus vartus, jei sąlygos leidžia stataisi aikštele ir gyveni ramiai.

    Blemba, gal užsiimkim ir skaitymu, ne tik rašymu? :)

    Lyginau roboto 2,6 su aikštelės 2,6 melžimo.

    Melžimas + atvarymas = du etatai. Ar ne taip parašiau?

    P.S. Šią žinutę remia Fielmann akinių salonai :D

     

  13. prieš 33 minutes , Pienius pranešimas:

    gerai, bet vistiek 2 robotai nelygu 2x7  jei darbo jega lygint. greiciau 1 prie 3, kaip  kestoxs minejo. 

    Tai jei kestoxs rašo, kad žmogus, kuris dirba su guoliaviečių priežiūra, veršelių priežiūra, nepamelžtų karvių atvarymu ir t.t., tai tas pats žmogus ir prie aikštelės tiek pat dirbs, na, gal šiek tiek daugiau karvių atvarymas užtruks, nes guoliaviečių skaičius juk tas pats. Tarkim, kelias valandas uždėkim su atsarga.

    Melžimas - vienas žmogus, gerai, su pakaitiniu, t.y. pusantro pilno etato tegul bus. Bendroj sumoj su atvarymu tegul bus du pilni etatai iš viso.

    Dabar paimkim investicijų sumą į du robotus ir į eglutę, aptarnavimo ir el. sąnaudų skirtumą - per kiek metų atsipirks? Grynai ekonomiškai viskas aikštelės pusėj - fiksuotos darbo valandos, mažesnė gedimų ir sutrikimų rizika, bet didesnė ir žmogiškojo faktoriaus įtaka. Va, čia ir yra esmė, kodėl dauguma renkasi robotus.

     

  14. prieš 3 minutes , Pienius pranešimas:

    3 zmones is viso, o ne melzimo metu. Ar turi galvoj vienas  2x365? :) welcome to Lithuania

    Parašiau, kiek valandų aikštele per parą reikia melžti. Kaip ten ūkis pasiskirsto savo darbuotojus - samdo, pats melžia, kombinuoja melžimą, šėrimą, veršelių priežiūra ir t.t. - variantų yra įvairių.

    Jei lyginam robotus su aikštele, tai ir lyginam tai, kas liečia melžimą. 

  15. On 2020-12-02 at 03:59, kestoxs pranešimas:

    Žiūrint ką su kuo lyginat. Reiktų žinoti kiek naujos aikšteles aptarnavimas kainuoja. Nes jis lygiai taip pat kainuoja. Dar pridedant darbuotoja, jo atlyginimą ir kaprizus, daugiau mažiau atsveria skirtumą. 

    Aš čia biški primečiau skirtumus tarp įrangos apkrovimo (nevertinu darbuotojų ir jų kaprizų, nes čia jau kiekvienam ūky individualu). Imkim kaip pavyzdį ūkį su 120 melžiamų karvių.

    Tokiai bandai reikia 2 robotų arba 2x7 eglutės tipo aikštelės (+/- 2 vietos į vieną ar kitą pusę).

    Imkim vidutiniškai 2,6 melžimo karvei per parą robotuose, tai sudaro viso 312 melžimo operacijų per parą. Jei imsim, kad melžimo ir gyvulių apsikeitimo robote laikas sudaro vidutiniškai 7 min., tai abiejų robotų grynas melžimo laikas per parą sudaro šiek tiek daugiau nei 18 valandų, pridėkim minimum valandą plovimams. Per metus gauname 7008 vakuumo darbo valandų. Tai, priklausomai nuo gamintojo rekomendacijų, sudaro 3-4 serviso aptarnavimus per metus ir, priklausomai nuo melžiklių (guma ar silikonas), 4 ir daugiau melžiklių keitimus per metus (aišku, klausimas, ar kas realybėje tai išpildo).

    Dabar eglutės tipo aikštelė: imam tuos pačius 2,6 melžimo karvei, tai sudaro (imant 4 gyvulių apsikeitimus per valandą, kas tokiai aikštelei nėra per daug) šiek tiek virš 5 su puse valandos melžimo per parą, pridėkim minimum valandą plovimams. Gauname beveik 2400 vakuumo darbo valandų, kas sudaro 1-2 aptarnavimus per metus ir (vėlgi, priklausomai guma ar silikonas) 2 arba 3 melžiklių keitimus per metus. Čia ir vėl, aišku, teorija nebūtinai sutampa su praktika.

    Lyginant melžiklių keitimus, reikia įvertinti, kad robote šiuo atveju keičiame 8, o aikštelėje 56 vnt.

    Iš kitos pusės, serviso atvykimų ir darbo valandų prie roboto susidaro daugiau.

    Ir dar vienas labai svarbus aspektas - kiek elektros sunaudoja robotai per parą ir kiek aikštelė? Čia skirtumas bus labai didelis.

    Bendrai spėju, kad robotų aptarnavimas ir sąnaudos bus brangiau 50% ir daugiau. 

     

  16. Prieš 9 valandas, niino pranešimas:

    Tokia roboto kaina pasake man pries 2-3 metus, kai vazinejomes po danijos, vokietijos ukius. Tik geriau pagalvojus buvo sneketa apie delavalini arba lelini robota. Vienas is situ tikrai. Bet esme jei ji parsivesi i lietuva ir kas toliau bus. Kazin ar tau lietuviskas servisas pades su juo dirbti, nes jiem neapsimoka, kad visi cia prades veztis is uzsienio naujus, kai tokius antkainius lietuvoje uzsideje jie ...

    Apie tokia jo kaina ir seniau siame forume buvau rases atsimenu, bet seniau ...

    Tai pakalbėkim apie tą pilniausią komplektaciją: ar į ją įeina vakuumo siurblys, vamzdynas ir pajungimas pieno aušintuvui, plokštelinis pienas/vanduo, oro kompresorius, kontrolinio mėginių paėmimas, pieno atskyrimas veršeliams, selekcinia vartai? Tai čia kas neliečia paties bokso, o ten dar pasirinkimų yra. O dar sumontavimas ir paleidimas?

    Galų gale gausis lietuviška kaina.

    Beje, apie pirkimą iš užsienio: laisva rinka, laisvas prekių ir paslaugų judėjimas - pirkti galima bet kur, turbūtišeitų ir su parama. Iš kitos pusės, jau matau, kaip kažkuris iš Lietuvos bankų imsis finansuoti įrangos pirkimą iš Vokietijos ar Nyderlandų...

     

  17. Prieš 10 valandų, niino pranešimas:

    Nebent robotu kaina normali butu kaip uzsieni. Vokietis delavalini robota uz 75k eur nusiperka pilniausuos komplektacijos nauja, o cia kiek kainuotu ?

    Būtų labai faina pamatyt įrodymus tokio pareiškimo...

    Aišku, Vokietijos robotų rinka maždaug 10-15 kartų didesnė už Lietuvos, tai kainos tikrai bus patrauklesnės, bet ar tikrai vienas pilniausios komplektacijos robotas - 75k?

  18. Prieš 2 valandas, JCB pranešimas:

    Blešininiai nyksta. Nyksta ir didesni ūkiai 50-100karvių. Pas mus aplink, jei toks ūkis vienas ar du per metus užsidaro, tai kiti ūkiai panašiai sustambėja. Tai tas pieno kiekis išlieka stabilus. Aišku už jį grašių jau nepasiūlys.

    Ūkio dydis 20–29 30–49 50–99 100–199 200–299 300–499 ≥500
      Ūkiai Karvės Ūkiai Karvės Ūkiai Karvės Ūkiai Karvės Ūkiai Karvės Ūkiai Karvės Ūkiai Karvės
    2020.01.01 863 20815 650 24854 428 29485 150 19730 38 9247 29 10553 47 39438
    2020.10.01 806 19348 670 25405 422 28894 160 21115 35 8546 31 11414 46 40055
    Skirtumas -57 -1467 20 551 -6 -591 10 1385 -3 -701 2 861 -1 617

     

    Statistika per pirmus 10 šių metų mėnesių.

×
×
  • Create New...