Jump to content

7gvidas

Nariai
  • Pranešimai

    143
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    7gvidas reacted to drapox in žieminių kviečių veislės   
    Sulaukiau kolegos iš savo rajono skambučio su paprotinimu, kad nereiktų skelbti tokių derlingumų, nes perskaitys kai kas kas neturėtų skaityti ir pagalvos, kad visai čia ta sausra nedaug pridarė žalos. Tai tiems kurie neturėtų skaityti žemdirbių pasisakymų, bet mėgėjai pasiknaisioti po svetimus ,,tirusikėlius'' dabar ir paaiškinsiu situaciją, dėl tų bandymų. 
    Bandymai yra bandymai ir tai skiriasi nuo viso ūkio situacijos. Jei paskaityti veislių bukletus, tai ten galim surasti jų bandymus bandymų stotyse ir pamatyti derlius ne tik 10 t/ha, bet ir 13 t/ha ir tai yra realu, nes viskas atliekama idealiai. Pamatei kenkėjus ar ligas ir leki pirmiausiai per bandymų laukelius su augalų apsaugos produktais, o jau kiti laukai lieka podukros vietoj ir nusipurškia diena ar dviem vėliau, tiesiog neįmanoma visko padaryti per valandą. Bandymams parinkau ne tik geriausią savo lauką, bet ir geriausią jo dalį, kad nebūtų kokių durpynų, šlyno ar erodavusio molio, kas mūsų krašto laukuose labai dažnai pasitaiko. Atsimetė ir galulaukės kurios buvo atsėtos vasariniais kviečiais. Patręšta dėl 8 t/ha derliaus, nors akivaizdu, kad ne da gauta dėl sausros per 20 procentų. Lauką dirbu beveik 30 metų ir nebuvo metų, kad negautų tręšimo NPK trąšom, o kai dar laikiau gyvulių tai ir tręšimo mėšlu. Žodžiu ne taip viskas gražu kaip gali pasirodyti, nes iš kitų laukų derlingumai sukasi kur tai apie 5,5 t/ha, nors patręšta kad gauti 7-7,5 t/ha.
  2. Patinka
    7gvidas reacted to Tadusia.L in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Baikit jūs tuos sinoptikus keikti. Visi čia vieni kitus smerkt tik. Ne jie gi reguliuoja kur lietus turi palyti. Normalus metai būtų, tai net nežiūrėtumėt tų orų prognozių "prieš javapjūtę na bent".  Siūlau akmenį namuose pasikabinti ir patiems orus stebėti, bus užsiėmimas, nereikės nekaltų žmonių teist, o ir tikslumas 100%
     

  3. Patinka
    7gvidas reacted to ukis123 in Kada zadat pradet tresti zieminius kviecius azotinem trasom?   
    Zieminems kultūroms Pavasarį lietus su griaustiniu ir žaibu jau seni agronomai sako, didžiausi vaistai.
  4. Patinka
    7gvidas reacted to Mantas2342 in zieminis rapsas   
    Sėti rugpjūčio 30.


  5. Patinka
    7gvidas got a reaction from EvaldasC in zieminis rapsas   
    Gerai.šiemet 4.2t/ha.
  6. Patinka
    7gvidas got a reaction from Mantas2342 in zieminis rapsas   
    Kaip manot ar atlaikė rapsai šaltuka.pas mus -14 su zvarbiu veju buvo.laukai be sniego.
  7. Patinka
    7gvidas reacted to t25 trihektarininkas in kultivatorius   
    Panevezio cukraus fabrike ar tai prie cukraus fabriko parduotuve yr prekiauja visokiom smulkmem ir ne tik. Pas mus i turgu atvaziuoja jie paprekiaut tai labai geros kainos uz plunksna po 17 ar 18 litu
  8. Patinka
    7gvidas reacted to Edvis in traktoriu chiptuning   
    galim padaryti, parasykit i pm
  9. Patinka
    7gvidas reacted to Algis... in traktoriu chiptuning   
    Kaip suzinoti ar traktorius buvo cipuotas??? Prisijungus su kompu matosi turbinos slegis vos ne dvigubas nei turetu buti..., gal minciu kokiu yra ?
  10. Patinka
    7gvidas got a reaction from sigas in Skystos trasos KAS-32, ir t.t.   
    .
  11. Patinka
    7gvidas reacted to Bulvinykas in Grūdų kainos?   
    Kukurūzai dar ženkliai pigesni nei kviečiai, jų šiemet importuota EU daugiau nei pernai, o dabar, kai pradėjo mažėt laivo fraktas, gal dar daugiau vež.
    Apie žemes užsiminiau todėl, kad pasaulyje dar yra rezervų derliui padidint (per kelis metus), plius jei ekonomikos krizė plis, o taip greičiausiai ir bus, nes JAV būsto paskolos krizė dugno dar nepasiekė, Anglija irgi kenčia, tai būtinai pristabdys ir Aziją, kuri gyvena iš eksporto, tai automatiškai palies ir maisto sektorių. Kai visa tai sudedi į krūva, tai optimizmo daug nelieka.
  12. Patinka
    7gvidas reacted to daikom in Grūdų kainos?   
    bulvinykas paminejo kodel tokiu lakotarpiu jie brangiausi
×
×
  • Create New...