Jump to content

mantukass19

Nariai
  • Pranešimai

    273
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    mantukass19 reacted to Stasys1962 in karvių sėklinimas   
    Man geriausi davikliai ir rujos stebetojai gyvas tikras veislinis jautis.Neapsikentes seklintoju darbu ir ju seklinamos spermos kokybe , kai net telycias jau reikejo seklint po 3-4 kartus kol uzklius ir bus versingos , paprasiau mano kontroliuojamos bandos kontrolieres , kad kitose jos kontroliuojamose bandose paieskoti mano bandai su gerais rodikliais tevu, negimininga mano bandai versiuka is kurio galeciau uzsiauginti jauti veislei.Pasitaike neblogas variantas motina su gerais rodikliais o tevas olandas kilmingas .Uzaugo grazus jautis , dvi vasaras atidirbo ir esu labai patenkintas . pernais is 30 karviu tik viena teko isbrokuot ir is 9 telyciu 1 telycia ir tai per musu paciu ziopluma .Tiesiog pamirsome , kad ta telycia is dvynuku ir reikejo tik patikrinti ar pakankamai issivysciusi gimda ir pasirodo zmones tiesa kalba , kad is dvynuku ne visada telycias tinka veislei palikt.Sia vasara del karciu ir sausru matyt mano vaikinui teko daugiau pasidarbuot nes maciau , kad kazkoks kiekis karviu rujojo po kelis kartus , bet jau rugseji ir beveik visa spali nauju rujojimu nebepastebejau. Siemet teks su juo atsisveikinti del kraujomaisos problemu , nes jau jo dukros priaugo.Mesai kazkaip lyg ir gaila si vaikina atiduot , gal sakau , kam is galviju augintoju butu reikalingas sis jautis o gal mesiniu galviju augintojai susidometu kokiam heterozes efektui isgauti.Mano karves gana stambios daznai parduodant ir po 1 tona sveria o sis vaikinas yra turbut apie 1,80m aukscio ties peciu ketera o svoris gali traukt iki 1,200 ar net daugiau.Siemet teko parduot karve sverusia 998 kg tai ji salia jo atrode kaip seklinama telycia salia dideles karves.Jei kas susidomes ir reikes tiksliu kilmes duomenu , galesiu suziuret o dabar tingiu verstis po popierius.
  2. Patinka
    mantukass19 got a reaction from KAZE in Pieno kainos   
    Smukdo ta smulku ukininka ir viskas. Tu zmogau stenkis nesistenges kurt sau darbo vieta. Bet sugalvoja visokiu ismyslu ir viskas. Ir nori kad kaimai nenyktu ...
  3. Patinka
    mantukass19 got a reaction from ceck in Pieno kainos   
    Smukdo ta smulku ukininka ir viskas. Tu zmogau stenkis nesistenges kurt sau darbo vieta. Bet sugalvoja visokiu ismyslu ir viskas. Ir nori kad kaimai nenyktu ...
  4. Patinka
    mantukass19 reacted to Valakinis in Pieno kainos   
    Na, čia tarsiu ir aš savo žodį. Vienas dalykas, Britanijoje visada vyravo dideli ūkiai, palyginti su kitomis vakarų šalimis, bet Britanijoje, net karalienė negali turėti daugiau žemės nei 500 ha. Taip pat, "geležinė ledi" buvo labai stipri derybininkė ir išsikovojo geras sąlygas Britanijos ūkiams.
    Kitas dalykas, kodėl britai, vokiečiai ir kiti dirba su sena technika? Galvojate, kad jie gali naudotis ES paramomis, kurias gauname mes? Negi negirdėjote, kad planuojama, jog šių paramų neliks ir Lietuvai, nes mūsų šalies ekonomika pasiekė reikiamą rodiklį, po kurio, šios paramos nebeteikiamos. Ar jūs įsivaizduojate, kad be tų paramų jūs galėtumėte įpirkti naują techniką vien iš išmokų, kad ir gausesnių? Gal ateis laikas, kai važiosime į silpnesnes ES šalis ir ten, kaip pas mus atvykę britai, išsižioję žiūrėsime į jų techniką.
    Vakarų Europoje žmonės jau seniai suprato kooperatyvų naudą ir  jų dėka sugeba uždirbti didžiulį pelną, net ir smulkūs ūkiai, o mūsiškiai? Ant ko mūsų smulkūs ūkiai laikosi, ar ant produkcijos? Ne, tik ES išmokos mus palaiko. Lietuvoje taipogi buvo ŽŪB bumas, gaila, kad tiek daug nesėkmių, o tai paliko labai blogą nuomonę apie kooperaciją, bet būtent ta nuomonė, kenkia dar labiau.
    Lietuviai nebijo darbo, lietuviai bijo kito lietuvio, bijo, kad išduos, apgaus, apvogs. O dar tamsumas žmonių, juk nemažai tų, kuriems prie ruso buvo geriau, tai jūs norite pagarbos, supratingumo bei sutvarkytų laukų, išrinktų akmenų? Dar žiūrėkite, kad tyčia neprimestų.
    Kai visi ūkininkai supras, kad ūkininkavimas nėra hobis, o verslas ir į jį reikia investuoti, investuoti atsakingai, tada sulauksime naujos kartos, kitokio supratimo ir kitokių santykių tarp žmonių.
  5. Patinka
    mantukass19 got a reaction from Ramza in Pieno kainos   
    kas isliks tas isliks,kas dirbo darba su karvem tas ir dirbs,nelengva uzsiaugint gyvuli nuo mazumes.as pats uzsiauginau nuo mazu verseliu ,tai dabar turiu 6 pirmaverses.tai  tikrai neparduosiu meson,ka uz jas gausi centus.zodziu smulkiuju ukiu reikia tik dziaugtis kad zmones dirba sunku darba nestovi drebedami prie baro
  6. Patinka
    mantukass19 reacted to Egida in Pieno kainos   
    Va čia tai tiesa.Tik čia labiau valstybės vardu prisidenge veikėjai kuriuos išrenkam į seimą.Tie laukia subines įtrauke rinkimų.O tiems rinkimams reikia pinigų.O kur jų gaut?Be abejo duos pieno perdirbėjai.Nu sakykim po kokiu 5 limonus.Bet paskui tie išrinktieji jiems gražins per mus ūkininkus nu sakykim kokia 50 limų.Ir taip pasaka be galo.Gyvena valstybėje partijos o tų partijų pirdūnai sotūs ir laimingi.Perdirbėjai taip pat sotūs ir laimingi.O mes,nesvarbu ar dideli ar maži nuo ryto velkam šūdinus batus ir laukiam šviesaus rytojaus.
    KAŽKA NE TAIP DAROM. 
  7. Patinka
    mantukass19 got a reaction from gediminaske in Pieno kainos   
    kas mokat lenku kalba.paprasykit lenku pieno supirkeju,tegu stato supirkimo punktus lietuvoj ir tegu superka piena visu, manau ir kaina butu geresne..jiems viskas apsimoka,o lietuviams niekas neapsimoka.
  8. Patinka
    mantukass19 got a reaction from Aukštaitė in Pieno kainos   
    kas mokat lenku kalba.paprasykit lenku pieno supirkeju,tegu stato supirkimo punktus lietuvoj ir tegu superka piena visu, manau ir kaina butu geresne..jiems viskas apsimoka,o lietuviams niekas neapsimoka.
  9. Patinka
    mantukass19 got a reaction from Ramza in Pieno kainos   
    as vieno dalyko niekaip nesuprantu,kodel dauguma nuraso ta smulkuji ukininka,juk jo rankos sveikata ta pati,dirbti reikia ir mazam uki,karve melsti reikia maziausiai 2kartus dienoj,kazkada rase kad smulkieji pieno gamintojai sunesa 80% pieno,gal dabar maziau nezinau,tiek nuraso tuos smulkiuosius o smulkieji pagrinde ir islaiko perdirbejus.pas musu kaime tiek mama,tiek kiti zmones laiko visa gyvenima ir kiek sunesa tonu nemazai kas dirba tas uzsidirba,daugiau maziau bet pasalpu nepraso,reikia dziaugtis kad zmones tik laiko kad ir kelias karvutes,o raudonosiu prie parduotuves ir taip pilna kai pasalpeles gauna
  10. Patinka
    mantukass19 got a reaction from Aukštaitė in Pieno kainos   
    kaip su pieno kainom?pienas lt kokie reikaliukai?
×
×
  • Create New...