Jump to content

tadasg

Nariai
  • Pranešimai

    3894
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    17

Atsakymai kurių autorius tadasg

  1. On 2023-03-11 at 06:10, Ukius_bulvinskis pranešimas:

    Turėjau omenyje ne galinį kablį, o šakių ar kaušo prikabinimo mechanizmą, Manitou vienas labiausiai besimalančių, paskui su tokiu jokio tikslumo nelieka, viskas ten palaida. 

    s-l1600.jpg

    Pas manęs normaliai su šita vieta. Pamalta, bet kažko baisaus nėra.

    Neteigiu niekam kad Manitou Nr1, aš antra 940 rinkausi principe dėl trijų dalykų - belaipsnės dėžės, visi padargai manitou užkabinimo ir žinomas valdymas bei bėdos, nes kieme stovi mažesnis toks pat. Žiūrėjau Case, bet neturėjo pasiūloj 9m strėlės. 

    O kitų gamintojų tieisiog nebandžiau, galbūt geresni yra. 

  2. On 2023-03-05 at 18:08, Ukius_bulvinskis pranešimas:

    Kiek teko ieškoti Manitou, tai prikabinimas būdavo išmaltas, aišku valandų būdavo pasukę po 8000-9000h, paskui buvau išsinuomavęs 627 ar 632, buvo tik 1600h, prikabinimas išmaltas, tai po to Manitou iškart atkrito. 

    940 su belaipsne dėže naują pirkau. O 735 prieš 7 metus pirkau su 2000mth. Jei kalbame apie padargų užkabinimą, nepasakyčiau kad buvo pamaltas. Apskritai, natūraliai tas užkabinimas malasi, nemanau kad dėvėtą perkant to ne bus  pas JCB ar CLAAS ar Merlo. Viskas nuo priežiūros ir ką ten veiki su tuo prikabinimu. Vieni po kiemą priekabas valkioja ant to užkabinimo užsikabinę, kiti dar ką kilnoja. Apie Manitou galimybes ir patogumą nespręsčiau vien tik iš padargų prikabinimo išmalimo

  3. Prieš 17 valandų, Ukius_bulvinskis pranešimas:

    Antrasis vėl Manitou, ar koks kitas? 

    Manitou. Kitų tik komercinius susirinkau, bet praktiškai nesvarsčiau. Turėtas tarnavo puikiai, plius kaušų, šakės to užkabinimo, tai kam ką keisti. Dabartinis 940 su belaipsne dėže, smagus aparatas. O kainos visų panašios. 

  4. VBS kalba, kad po metų kitų bus bėdų su RTK signalu dėl senų modemų, kurie palaiko tik 2G arba 3G ryšį. Nes mūsų operatoriai uždarys tuos signalus ir liks tik 4G ir naujas 5G . Jau šiemet pastebėjau kad iš  3G liko tik 2G ir ilgiau užsikraudavo. Sprendimo būdas bus labai paprastas - keisim senus gerus modemus į naujus. 

  5. On 2022-10-16 at 19:02, M&M pranešimas:

    žydintį rapsą rekomenduoja "išmaudyti", ir vandens kuo daugiau naudoti, siekiant geriausio fungicido efekto, įdomu kaip jis "išsimaudo" su 30ltr/ha, ar nebus tik + užsidėjimas už 20 eur/ha? :rolleyes:

    Paslaugos teikėjas siūlydamas savo paslaugą reglonuoti rapsą su dronu, pasakojo, kad kažkuris ūkininkas regloną dronu išpurškė ir ale po dienos važiavo kulti nes jau buvo suveikęs reglonas 😁

  6. Prieš 20 valandų, nerijus69 pranešimas:

    Kasi atvežė 2022-09-24. Nors ir viską nuodugniai aptarėme su pačios Agrokalina konstruktoriais, kai ką padarė kaip patys įsivaizduoja. Nors sėjos pradžia buvo švelniai tariant- nesklandi, rezultatai tikrai džiugina. Tam, kuris sukūrė turbodiską, reikėtų duoti Nobelio premiją. Šiam ukrainiečių kūriniui dar iki pavasario matau eilę reikalingų patobulinimų, tačiau pats principas mane tenkina. Sėjamąją pagamino pagal mūsų užsakymą, su atskira trašadėže, trašą įterpinėjant giliau nei sėkla. Horomechanikoje stovi jos bazinė versija.

    20221010_184733.jpg

    IMG-20220715-WA0003.jpg

    Matau valo prieš trąšų diskus? O kaip su sėklos diskais? Yra valytuvai prieš juos? Ar čia pirma dėžė sėja o galinėje trąšos?

  7. prieš 7 minutes , Planetarke pranešimas:

    2017 rudenį pasėjom 21 rugsėjo, žiauriai pradėjo lyti ir vėsti, jokių kerų nebuvo, pavasarį atsėjom vasariniais. Hibridas, 40balų žemė. 2018 rudenį pasėjom laiku, bet 2019 buvo sausra, tai liko kaip sėmenys. Sudžiuvo žiauriai. Hibridas, 40 balų žemė. Tada padarem pertrauka.  2020 rudenį pasejom linijinius 5 rugsejo. Irgi 40 balų žemė. Išsikerojo žvėriškai, po sniego danga iššuto visi, praakėti nebuvo ką, nes viskas nutrūkinėjo su šaknimis. Kūlem apie 3 t/ha, kviečių tame lauke apie 4 kuldavom. Pernai rudenį pasėjom 15 rugsejo i smėlius. Balų nežinau, bet nemandriai. Rudenį labai puikiai išsikerojo, pavasarį šį atrodė puikiai, bet kai prasidėjo pavasarines šalnos tai nyko, nyko, tai faktiškai po kelis rulonus šiaudų pasiėmem, apie derlių nekalbu. Prakeiktas augalas, nemokam užauginti mes. 

    Kokią normą sėjot linijinius? Gal per tankiai?

  8. On 2022-10-12 at 20:02, TITAS pranešimas:

    Sveiki, gal kas turite diskini skutika Vaderstad Carier XL dvigubas u profilio volas, 61cm diametro diskai, domina informacija apie juos, kaip dirba durpynuose/ smėliuose? Ar nešokineja?  Ar nėra silpna vieta kai reguliuojasi atakos kampas lėksciu neissiplaka tos vietos? 

    Turiu xl 425 su tokiom lėkštėm jau 5 metai. Guoliavietės neišsiplakė, šokinėti nešokinėja, nebent daug augalinių liekanų. Durpynę ir lakiam smėlį stebuklų nėra, jei tikra durpė, stumia ir dar kaip, kemšasi tarp diskų, neišmeta žemės. Aš durpynuose nieko nedarau, ir sėju su rapisu tiesiai prisikėlęs jį, nes ir tas stumia.

  9. prieš 14 minutes , homer pranešimas:

    be azoto užaugs 2-3 tonos pašaro priklausomai nuo dirvožemio ir trąšų žemėje likučio gal galima tikėtis ir daugiau. neinvestuojant į brangius purškimus pelno galima tikėtis panašaus pelno kaip ir su pilna programa

    pagal Jūsų išvardintas sąlygas, netręšus gauti tą patį ar panašų pelningumą kaip ir viską padarius, reikia būti optimistu. 

×
×
  • Create New...