Jump to content

Rimelis

Nariai
  • Pranešimai

    71
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Rimelis

  1. prieš valandą, dariius 30 pranešimas:

    Keista skaityt grikio nauda laukams, nes kazkada skaiciau cia jog jis sugadina dirvozemy, po jo niekas neauga, saknys isskire rugsty kazkokia ir pan :)

    Dang metų grikius sėju kaip pagrindinę kultūrą ir viskas po jų kuo puikiausiai auga.

  2. On 2021-11-19 at 11:56, Uk. Jomantas pranešimas:

    750 modeliui  nezinau bet kitiems krosteiniukai su dviem varztais prisisuka  ir kaisciu persikisa. Del geresnio prispaudimo yra plienines ploksteles tipo geresnes. Siu daiktu turi ukrainieciu viena firma.

    Perziurejau 60.  90 serijai yra tie kronsteinai

    Taip, pas ukrainiečius yra visko. Ir remontinių įvorių, ir tokių tvirtinimo varštų įtempėjų. Kai kuriems parašiau, bet į Lietuvą jie nesiunčia. Gal žinai konkrečiai kuri firma tai daro? 

  3. prieš valandą, Vilius pranešimas:

    Matyt ne tam rašei.... Kad čia visi draugiškai. Kas važiavo pas mane dėl striptill triejų valandų turas prabėgo idomiai kai kurie padarė išvadas kai kurie ne ;)

    Būtent, čia yra draugiški, o kai parašai asmeniškai, na žodžiu....  Viskas gerai. 

    Aš pats buvau , kaip sakoma, lauko dienoje pas Romą, Kupiškyje dėl no-tiil technologijos. Puikus žmogus, papasakojo daug apie šią technologiją, sėjamają , apie galimas problemas. Tikrai yra ir daugiau tokių, spaudžiu dešinę tokiems.

  4. prieš 57 minutes , jevgenijus pranešimas:

     Ir pagal tą vieną pasidarei išvadą apie visus kitus? Jau ne pirmą sykį etiketės klijuoji. Mes gi ne feisbuke, kur gali rašyt ką nori. Nedaryk taip. 

    O kas per daiktas tas feisbukas....?

  5. Prieš 2 valandas, jevgenijus pranešimas:

    Dėl tos rapso šaknies...  Aš pas save jų randu įvairių, bet didžioji dauguma tokia pat šaknis kaip bet kada anksčiau. Visai kitas klausimas digimo tolygumas , šliužai, pelės. 

    Vat su tuo informacijos poreikiu tai įdomiai. Tokie mes anokie... O patys ką padarėte, kad gauti tą info? Ta prasme, sunku parašyti pm, susiskambinti, gal pasiprašyti į laukus? Kaip no till nėra tik sėjos būdas, taip bet koks klausimas apie no till gali būti atsakytas tik pilnai  ir su visu kontekstu. O atsakimai visiškai nesigaudančiam, tai jau paklodės rašymo. 

    Aha, bandžiau vienam tokiam protinguoliui parašyti, taip taip nudėjo, kad praėjo noras bet kam rašyti asmeniškai. 

  6. prieš 19 minutes , Juodas pranešimas:

    Kas sėja no till, galėtų dažniau pasidalinti padarytom klaidomis. Dėl ko taip gavosi, kodėl nebuvo norimo rezultato, ką keisit kitą kartą. Gražių pasėlių nuotraukos nieko nesako, nėra iš ko pasimokyti.

    Vytautas No-till kanalas Youtube, ten parodoma gana išsamiai apie šią technologija ir jei kas neaišku, jis visada atsako į klausimus. Rekomenduoju pasižiurėti.

  7. prieš 55 minutes , Vilius pranešimas:

    Tai kad dalinasi kur bėda matai tik čia daugiau nei puse komentaru lygina kaimynu laukus su savo nors toks palyginimas kažin ko vertas. Pkugao skutikai ir t.t tam yra kita tema emės dirbimas. Turim forume nedaug notillsčiku kurie nebijo nerti į naujas technologijas Lietuvoje ;)

    Chebra nesuoranta no till esmė dėl to tiek daug puslapių prirašyta bet realiai šiukšlynas

     

    Bet tema čia ne kaimynų laukai, o no till tecnologija ir turėtų būti viskas apie tai.

    Aš neteigiu,kad visiškai visi, bet yra tokių. Geras pavyzdys, kur dalinasi žiniomis narys vk... iš Visagino.  Ūkininkai šitaip turėtų bendrauti, o nesistengti  įrodyti tik savo tiesą.

  8. Sveiki. 

    Sėjamosios noragai turi gana nemažą vertikalų laisvumą . Gal kas yra su tuo susiduręs, kaip jį pašalinti? Klausiau Dojuje, gal turi kokį remontinį komplektą, deja...

    Noragai yra geros buklės, kietai užtvirtinti jų negaliu, nes jie turi spaustis prie disko.

    Dar gal kas estate ant sėjamosios užsidėję skystų trąšų terpimą, kokia talpa, kokia išpurškimo sistema?  Galvoju kažką suburti ant šios sėjamosios.

  9. On 2020-12-25 at 17:56, Regis* pranešimas:

    Sveiki. Matau temoje rašėte, kad keitėte darbinio veleno sankabos diskelius. Aš turiu JD1640, sistema manau tokia pati turėtų būti. Ir pas mane neveikia darbinis velenas. Tuščia eiga sukasi, bet padargo jokio nepasuka. Čia diskelių problema? Ar siurblio? Kas dar į tą pačią hidro sistemą įeina?

    Sveiki.

    Kurį laiką nebuvau užėjęs čia, tai nemačiau, kad parašėte. 

    Na, jei daugiau viskas veikia, tai sakyčiau, kad siurblys yra geras. Priežasčių gali būti daugiau, nebūtinai diskeliai. Yra keletas sandarinimo guminių, plieninių žiedų. Viršuje, ant dėžės yra darbinio valdymas, ten reiktų pasižiūrėti.  Nuėmus dėžės dangtelį matysis tokie keturi vamzdeliai, jie sandarinasi tokiais kaip ir plastmasiniais  žiedais. gal pro ten praleidžia slėgį. Reikia tikrinti, aš viską tikrinau su oru, į tuos vamzdelius po vieną padaviau oro ir žiūrėjau kaip kas veikia. Tik reikia atsargiai, nes nuo slėgio tie vamzdeliai  gali išlėkti. Kai viską  išanalizuoji, jokio stebuklo ten nėra. Jeigu visur viskas gerai, tada  tik reikia dalinti traktorių į tris dalis viskas pasimatys. Lengvai ten viskas ardosi. Labai geras yra John Deere atsarginių daliu katalogas. Forume yra jo nuoroda. Patariu atsisiųsti.  Dar keletas nuotraukų kaip tas daiktas atrodo.

    20200613_175821.jpg

    20200616_104827.jpg

    20200616_110029.jpg

  10. On 2020-07-07 at 14:46, Karsonas pranešimas:

    Tiek cia tų ir patarėjų... kai surinksi pakomentuok kaip baigesi

    Sveiki.

    Žadėjau parašyti traktoriaus remonto finalą. Praėjo nemažai laiko...

    Taigi, sankabos diskatorių tvirtinau kaip rodė katalogas  Dėjau 4 varžtus ir 2 veržles. Dar prie to paties remonto pakeičiau darbinio, palėtintojo - pagreitintojo diskelius, visus sandarinimo žiedus, žodžiu, dariau kaip sau. 

    Užvedus variklį, vibracijos nesijaučia, viskas kas turi veikti puikiai veikia. Tepalas niekur nebėga. Išbandytas ir darbinis velenas, suka gerai, stabdis irgi veikia. Tai va, patenkintas savo darbu ir rezultatu. Darbe traktorius labai patiko. Nustebino jo manevringumas. Žodžiu, liuks.

    IMG_20201119_124054.jpg

    IMG_20201119_124118.jpg

×
×
  • Create New...