Jump to content

Shimshius

Nariai
  • Pranešimai

    175
  • Prisijungė

  • Laimėta kartų

    2

Atsakymai kurių autorius Shimshius

  1. Prieš 18 valandų, AG Paulius pranešimas:

    Matau nesupratai, ką norėjau pasakyti, aš darau kontraktus, fiksuodamas kaina - formulė. Sutartyje yra pateikiama galutinė kaina, aš noriu matyti kokia buvo matiff kaina fiksavimo metu

    Nemaciau nei vienos sutarties, kad tai butu irasyta MATIF verte tavo pardavimo metu.

    Cia daugiau noras stebeti statistika bet nieko daugiau. Vis tiek galiausiai mums yra svarbi galutine kaina.

  2. Prieš 14 valandų, AG Paulius pranešimas:

    Matau problemą kainos skaidrume, kai matiff kaina ne visada lemia tai, kad ūkininkas gaus maksimalią vertę į rankas. Šioje stebuklų karalystėje yra formulės, klasės, aliejingumo procentuotes ir kitas išvestinės, kurios dar skiriasi nuo supirkimo punktų vietos. Žodžiu įmones veikia kaip nori skaldyk ir valdyk principu. 

    Kilo idėja jei sukurti ūkininkams matiff kainos stebėjimo aplinką. Kuri būtų iš principo kitokia, leidžianti patiems dalintis informacija kuris elevatorius kokia formulę taiko. Dažnu atveju visi ūkininkai skambina vadybininkui ir klausia kokia šiandien kainą arba formulė o čia būtų viskas aišku patys didintume įmonių skaidrumą kainos atžvilgiu. Įdomi Jūsų nuomone ką manote ?

    Buvau pakures toki naujienu srauta Telegram programoje. Pritruko paciam laiko ir jegu dalintis info, bet galima butu tai atnaujinti ir viesinti

    https://t.me/grudai - naujienu srautas

    https://t.me/+qqIR-pp0cbw1YmJk - chatas

  3. prieš 38 minutes , heva pranešimas:

    O tai mes nenorime būti inovatyvus, ar važiuoti į keliones? Mes galime tai daryti esant mažesniam firmų godumui, dabartiniame kontekste, dar 2 metai tokie ir dauguma ūkių bankrutuos, ko pasekoje bankrutuos firmos, trumpalaikis labai požiūris, jei gaunam grūdų kažkur pigiau, melzkim ūkininką iki galo,derlių gaunu tokį patį, kaip visada, bet minusas gaunasi, nes tampa nebe darbas, bet kazino ruletė, kažkas išlošė, kažkas pralošė, nepamirškim, kad mes konkuruojam su ukiais kurie vakarų Europoje dirba 100metu ir tiek infrastruktūra, tiek patirtimi lenkia mus 

    Ta fraze "dar pora metu ir musu nebeliks" jau girdima turbut desimtmecius, bet kaip yra tu ukiu taip yra. Ir ju dar tikrai liks.

    Paklausa / pasiula. Jei yra uz tokia kaina parduodanciu, kodel nepirkti? O jei yra uz tokias palukanas imanciu kodel neparduoti? Kiekvienas verslas i tai ziures kaip i sveika sitaucija, tol, kol bus norinciu imti ar duoti.

    Visgi, prisiminkime, kad grudas auga Lietuvos zemeje, bet jis konkuruoja su visu pasauliu. Uzauginamos produkcijos savikainos tarp saliu ar zemynu skiriasi labai. Pigiausiai augina ruskiai, brangiausiai prancuzai ar vokieciai. Na ir mes kazkur prie debesu su savikaina ha ar t.

  4. prieš valandą, AG Paulius pranešimas:

    Formulės yra smegenų plovimas, jei dar nesupratote. Pradžioje siekiama padaryti, kad patys ūkininkai vežtu į uostą, logistika mokesčiai viskas ūkininko reikalai. Vėliau kai bus ūkininkai pripratinti vežti į uostą formulės dar ne tokias pamatysite. Jei matifas susvyruoja 5 EUR ūkininkas per ha gali uždirbti nuo 7 t. 35 EUR. Įmonės per formule nuo 1 t. pasiima -20 eu nuo betokios matif kainos kas bendrai nuo 7 tonų gaunasi -140 EUR.  

    Su tokia filosifija galetum nepagadinti tikrai seimu marso zygio per lietuva :))

    Jei kazkas duoda formule uoste minus 20 tai tu manai, kad cia yra 20 eur i kisene imonei pelno?

  5. prieš 25 minutes , dariius 30 pranešimas:

    Vyrai kokios mintys, prognozes stebint grudu kainas? As galvoju ar nepasieksim tos ribos , o gal jau ir pasiekem jog augalinkystes ukiai prades byret. Jei tokia tendencija kritimo isliks manau reikia nemaza daly   zemiu siems metams palikt pailset, pasigerint dirvozemy ateinantiems derliams, isvengent didesniu investiciju ir darbo su rizikomis pavaryt  y minusa.

    siandiena USDA pateiks ziniu, pamatysim ka pasaulis galvos.

    200 ateina

  6. Prieš 2 valandas, manttys pranešimas:

    prancuzam tai liudesys. ir taip savikaina kosmine toderliaus, tai dar ciuozia zemyn. idomu ka rusai dar turi likucio eksportuiir kada ju pigiena baigsis. nors, itariu, užteks iki naujo derliaus

    Turi dar. uzteks visiems. ir dar busimas derlius jau prognozuojamas kad bus 95 mln.

  7. Prieš 12 valandų, Gunia pranešimas:

    Pas Kinus problemos su ekonomika.

    ruskiai nusimete FOB kainas 10 +- USD

    Prancuzai turi didelius likucius ir susiduria su konkurencija is Juodosios juros

    Mazejantis pirkeju aktyvumas

  8. prieš 18 minutes , Remse pranešimas:

    Per 10 d dar zemyn pavaziavo... realiai prie tokių kainų vasarinių neapsimoka sėti, o tik rinktis ką dėl išmokų. 

    Naujo derliaus mieziu kaina 155, tai ar tikrai neapsimoka?

  9. On 2024-01-15 at 21:24, gabijasu pranešimas:

     

    Tai jeigu furos ir toliau veš ukrainietiškus grūdus,tai tikėtina kad kainos dar gali pakrlsti.Daugybė šalių jų neįsileidžia,o mūsų valdžia pati kviečiasi.Kad tik pelnas būtų elevatoriams ir uostui

    Pasinaudok viesai prieinama informacija ir pasiziurek kiek per du pastaruosius metus i LT importuota ukrainietisku grudu. Ar bent isivaizduoji kokios apimtys?

    Kvieciu LT uzaugina apie 4-5 mln t, importuota i LT ukrainietisku kvieciu yra mazdaug apie 20-30k t.

    Kaip toks kiekis kenkia vidinei rinkai?

  10. Prieš 6 valandas, JCB pranešimas:

    Paprasta. Tarkim kiekis 100t, perveda už 90t ir krauni, o likutis po galutinio susvėrimo, nes turbūt svarstyklių nėra ant kiemo. Jei nesutinka, tai galvoji po mėnesio turės pinigų? Rizikavai derlių augindamas, kam toliau nervuotis.

    a) No name kompanija siulo tokia pat ar panasia kaina - kam rizikuoti jei gali panasu sprendima gauti su varda turincia kompanija.

    b) No name kompanija siulo 10-20-30 eur brangiau nei varda turincios kompanijos rinkoje, vel jungi smegenis ir galvoji: kodel ji gali o kiti ne?

     

    Abiem atvejais atsakymas i pasiulyma: aciu uz skambuti, viso gero.

  11. Prieš 3 valandas, panjabis pranešimas:

    Geriau kogero ir nebus, del Ukrainietisku. 

    O tu speji ar zinai, kad vaziuoja i Klaipeda tik ukranietiski grudai?

     

    vezimui dabar nuo -9 iki -14 yra kainos. Matosi, kad formules gereja, o va ka matif veiks - kita tema. Jei del formuliu tai neparduociau, nes jos po nauju bus dar geresnes.

×
×
  • Create New...