Jump to content

Parausvinis

Nariai
  • Pranešimai

    28
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Parausvinis paskelbtas turinys

  1. Parausvinis

    No-till

    Sveiki, Dar nesu No-Tilleris, tačiau ekspermietnuoju ir išbandau technologiją savo dviejų skirtingų tipų dirvožemiuose. 1 - lengvas dirvožemis - durpė 2 - sunkus molis. Dalinuosi foto kaip atrodo laukas gegužės 4 d. V. kv. Sėta 04-09. Prieš tai laukas buvo suartas, ir atsėliuota žieminiai kviečiai. Po to rudenį sulėkščiuota ir pasėta Šakninis ridikas ir žirniai, posėlis paliktas per žiemą. Pavasarį nupurkšta glifosu ir su Avatar pasėta V. Kv. Pastebėjimas toks kad sėją galėjau atlikti savaite anksčiau. Nors dabar atrodo - kad šie kviečiai vejasi anksčiau pasėtus kviečius. Kitas pastebėjimas- kuris šiek tiek nustebino- žemė, ji pakankamai minkšta ten, kur kiečiausias molis sunkiai dirbdavosi. Sekančiais metais planuoju sėti žieminį rapsą. Norėčiau testi eksperimentą ir sėti no-till. Tačiau šiek tiek bijau.(per gera rapso kaina tokiems eksperimentams ) Kadangi turiu patirties is kito no till lauko...pas mane kombainas be pelų skleistuvo, ir kur pradalgė - rapso beveik nėra. Ražieninių akėčių neturiu.. Klausimas, ar verta bandyti sekliai susilėkčiuoti lauką ir sėti no-till, ar geriau sėti striptill. Jei nepavyks pasėti iki rugpjučio 15 - no till net nesėsiu. Pastebėjau kad no tillinis rapsas turetu buti pasėtas ypač anksti. Ačiū už patarimus Foto iš lauko, ir posėlio - lapkričio 2 d. IMG_0351.HEIC IMG_2572.HEIC
  2. Parausvinis

    žiemkenčių buklė

    Spėju kad čia ETANA. Etana pas visus šiemet panaši.
  3. Parausvinis

    zalioji trasa.

    Jeigu pasirinkai sėti vasarinis posėlis, tai žirniai tinka ir gali stovėti per žiemą. jų įdirbti iki pavasario niekas nedraudžia... Aš taip suprantu.
  4. Parausvinis

    zieminis rapsas

    Gal kas nors pernai augint veislę Expansion? šiemet pasėjau pora maišų. tikiuosi nesuguls, nes Dekalbo veislė.. Expiro gula kas met kiek pastebiu..
  5. Parausvinis

    zieminis rapsas

    Čia pats geriausias variantas būtų, pats pernai pabandžiau, tikrai apsimoka samdyti. pačiam nieko daryt nereikia. Finale sutaupai ir laiko ir pinigų. Mažam ūkiui neapsimoka tokios sėjamosios pirkt.
  6. Na bus labai įdomu palyginti rezultatus, nes aš dėjau 5 kg šakninio ridiko ir 2 kg baltosios garstyčios. Aišku, mano planas palikt per žiemą ir tik pavasarį įdirbt posėlį.
  7. Tikrai Šakninio ridiko? ne Aliejinio? Nes aš manau kad jeigu dėjai 16 kg Garstyčių ir 4 kg ridiko, tai tavo ridikas neišgyvens. Garstyčios viską užstelbs.
  8. Rezultas geras, kūlėm po 8 tonas šiais metais Skagen. Tik sėti pavyko su horsh pronto. Amazone su rotoriniu kultivatorium nepasėja...
  9. Parausvinis

    zieminis rapsas

    Belkar+metazamix pernai bandžiau. Efektas tikrai geras, laukas buvo švarus, tačiau kaina 55 eur/ha Kaip alternatyvą girdėjau žmonės renkasi Salsa+Sultan. tik nežinau koks efektas. Bet kad pigiau tai faktas.
  10. Parausvinis

    zieminis rapsas

    Sėjau du metus, šiemet bus treti metai kai sėju Atora. Man ji labai patinka. Derlingumas stabilus ir aukštas. Gaila kad dar nebuvo gerų metų kai auginu Atorą. Šiemet 4 t/ha.
  11. Parausvinis

    zieminis rapsas

    Ankstyvesnė rapso sėja yra geriau nei vėlyvesnė. Įprastais metais suspėdavome pasėti žieminį rapsą tik Rugpjūčio 20-25 d. Pernai pasinaudojom galimybe pasėti anksčiau, pradėjom sėti Rugpjūčio 17-20. Derlingumas gavosi 4 t. Šiais metais bandysim sėti su Focus tiesiai į ražieną Rugpjūčio 5 d.
  12. Parausvinis

    zieminis rapsas

    Auginau Expiro ir Atorą vienam lauke, tai expiro sugulė visa... o Atora stovėjo. Kūlimas buvo labai komplikuotas ir lėtas... Expiro atsisakėm
  13. Parausvinis

    zalioji trasa.

    Ar esat kas nors bandęs sėti šakninį ridiką kartu su sėjamaisiais vikiais? Aš norėčiau pasisėti šakninį ridiką, bet dabartinės taisyklės įpareigoja sėti dvi skirtingas kultūras, todėl reikia kažką priderinti šalia... Noriu padaryti taip, kad po žieminių kviečių, su skutiku pradirbu žemę, tada pasėju šakninį ridiką +??? ir palieku per žiemą. Pavasarį pravažiuoju su skutiku ir pasėju vasarinius kviečius. Pernai sėjau baltąją garstyčia 15kg/ha + aliejinį ridiką 4 kg/ha tai baltoji garstyčia užstelbė ridikus, reikėtų keisti santykį, bet aliejinis ridikas yra brangus. o garstyčia su šakniniu ridiku nedera nes, šakninis ridikas neaugina tokios aukštos antžeminės dalies. Kokios jūsų mintys ir pasiūlymai?
  14. Parausvinis

    Dirvų kalkinimas !

    Nemanau kad patikimi... Normalesnis pH matuoklis kainuoja apie 40 eur. Distiliuotas vanduo netinkamas nustatyti dirvožemio pH. Reikia Kalcio chlorido 1mol/l
  15. Parausvinis

    Grūdų kainos?

    Aj čia kaip pasiseka, bet pastebėjau kad kuo anksčiau formulę fiksuoji, tuo ji geresnė būna... Čia su vienu žmogum iš elevatoriaus kalbėjau, sakau formulę po -15 turiu, tai sako o tai tau pasisekė, čia Elevatoriaus kaina.. Tai galvoju rudenį kai tokias formules siūlėt, buvo sanaudos kitokios? Nemanau, čia visi jie mėgsta sau kuo daugiau pasiimt...
  16. Parausvinis

    Grūdų kainos?

    Pilviškių ir BA Giedriuose.
  17. Parausvinis

    Grūdų kainos?

    Sudariau formulė 2018 metų spalio mėnesį, tuomet buvo -15.
  18. Parausvinis

    žiemkenčių buklė

    Šiandien buvau ankstyvas žieminių kviečių veisles apžiūrėti. Drėgmės tiek, kad sukandus dantis galima kentėti.... Įdomiai atrodo pačios varpos. Kairėje pusėje Ada C2 Dešinėje Balitus C2.
  19. Parausvinis

    zieminis rapsas

    Rapool vokietukai šiemet per seminarą Kaune taip pat minėjo, kad žirnius ir pupas reikia sėti vasario pabaigoje. Tai kas tinka Vokietukams nebūtina tinka mums.
  20. Parausvinis

    zalioji trasa.

    Jei iš agro įmonės pirksi paruoštą sėklą tai kažkur apie 4,5 eur/kg
  21. Parausvinis

    žiemkenčių buklė

    Balitus po 150 kg sėti stipriai per mažai. Aš Balitus sėjau rugsėjo 6 d. po 240 c2. Balitus labai prastai krūmijasi, o šiemet dar ir tragiškai dygsta.. Sėjau Ada ir Balitus vienam lauke. Tai Ada jau sudygus i balitusas vos vos lenda.. Va šiandien daryta foto...
  22. Parausvinis

    zieminis rapsas

    Nutricompex turi ir daug mikroelementų kurie teigiamai veikia žiemojimą. manau jie nepakenks.. O naudoti fungicidą kai jau matosi ligos požymiai yra per vėlu.
  23. Parausvinis

    zieminis rapsas

    Aš ryt galvoju tokį miksą išbandyt. https://gyazo.com/20b61febf4f50a422e0c7abf3b8fd9d2 Tik nežinau ar ne per silpnai reguliatorių.. nes praneša labai karštą savaitę..
  24. Parausvinis

    Grūdų kainos?

    Čia Elevatoriuije
×
×
  • Create New...