Jump to content

lunacy

Nariai
  • Pranešimai

    155
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius lunacy

  1. prieš valandą, vk_ pranešimas:

    Sveika, Linuxx.

    Manau, kad mulčiuoti tiktų daug medžiagų, bet dabar dar nėra žolės, tai mulčiuoju pjuvenomis. Vėliau mulčiuoju žole. Pernai mulčiavau šviežiomis pjuvenomis, o šiemet atsivežiau senų papuvusių pjuvenų. Pernai toks ankstyvas mulčiavimas padėjo augalams, visų pirma tuo, kad sumažino garavimą nuo dirvos ir labai pagerėjo sąlygos šaknų zonoje. Pamulčiavus augalai geriau ištvėrė sausras. Mulčiuoju serbentus, šilauoges, agrastus, vyšnias, tręšnes, slyvas, mažesnius vaismedžius... Šiemet net braškes apmulčiavau tokiomis spygliuočių pjuvenomis. Pūdamas mulčius dar ir patręšia.

    O serbentai pjuvenu nebijo galima arti pilti? O sausmedzius irgi pjuvenom apsimulciaves?

  2. prieš valandą, -marius- pranešimas:

    Pasibandėme ir mes, savaitgalį reikės pradėti pilti durpę. Gavosi 20m ilgio, 1 metro pločio ir 0,5m gylio. Pabaigus šitą lauks dar viena tokia pat.

     

    20200328_175852.jpg

    Mano pastebėjimas gal toks ne į temą, bet reikėjo iškarto iškastas žemes galvot kur kitur padėt. :D

  3. prieš 38 minutes , AG Paulius pranešimas:

    Idomios trąšos kas gamina ? Taip sudėtis ganėtinai neblaogai suderinta, 

    Tai kuri varijanta palaikytum salietra + yaramila npk ar tik organinės npk?  Cignera ganėtinai identiškas trąšas gamina tik be sieros ir mažokai kalio, kas labai liūdna. O tų sudėtis tai organix šiek tiek brangokai gaunasi, bet gal geriau. (Čia žinai, kai esi pasimetes ar naudoti chemija ar jos atsisakyt ir ieškoti kiek natūralesnių produktų) :D

    Cigneros sudėtis:

    image.png.378c47588a88be351b1a020515db7547.png

  4. Prieš 10 valandų, AG Paulius pranešimas:

    Taip girdėti grečiausiai ir negirdėsi nes Lietuvoje tų augintojų pavieniai ir visi savamoksliai. O mokslas sako kad  reikia tam kad susidarytų eterinaii aliejai. Kurie česnakui suteikia aitrumą, ir jis geriau išsilaiko per žiemą, azotas skatina intensyvų augimą bet mažina aliejų susikaupimą, česnakas prikaupia daugiau vandens todėl jie greitai praranda pirminį svotrį , bei greičiau suserga grybinėmis ligomis. 

    O tai jei atiduodi amonio salietra ir priedu šitas npk trašas. Per daug azoto gaunasi apsiriboti tik npk ar iš viso tokių organinių per akis NPK (Ca, Mg, S) 7-8-8 (+8+2+2)?

  5. prieš 38 minutes , vk_ pranešimas:

    Pas mane pasodinti Karina, Nimfa ir Bakčarskij velikan. Nimfa nepatinka - mažos uogos, mažas derlius, anksti vasaros gale paruduoja lapai ir tada atrodo negražiai. Praėjusį ketvirtadienį mačiau, kad jau Nimfos žiedai išlindo iš pumpurų, gal pergyvens šalnas. Karina kur kas geresnė veislė, deri net vienas krūmas, atrodo gražiai, nereiklus, uogos ir derlius vidutiniai. Bakčarskij velikan dar mažas ir nederėjo, negaliu komentuoti. Sausmedžių veislės būna dviejų tipų - rusiško žemyninio klimato, kurios tik truputį atšilus jau ima skleisti pumpurus žiemą ar net vėlyvą rudenį, ir mūsų klimato lenkiškos. Uogos nėra ypatingai skanios, jų pliusas, kai prinoksta anksčiau už kitas uogas. Rekomenduočiau geriau pirma pasisodinti alksnialapių medlievų, jų uogos skanesnės ir krūmeliai visai nereiklūs. :)

    Va čia pateikta sausmedžių veislių lentelė.

    O kokius tarpus patartum daryt? 

  6. Prieš 3 valandas, vk_ pranešimas:

    Profas video aiškino, kad abu šie variantai turi savo pliusų ir minusų. Krūmo forma užima daugiau erdvės. Man svarbiausias atradimas, kad genimas lazdynas, nesvarbu kokia forma, gali duoti kelis kartus didesnį derlių nei negenimas.

    Mano apleistų lazdynų foto:

    IMG_20191229_135756.jpg

    IMG_20191229_135618.jpg

    Siandien nuotrauka daryta?

  7. prieš 18 minutes , vk_ pranešimas:

    Nadh, taigi mes esame pasiruošę pasitaisyti tavo vadovaujami. :) 

    Sudaryk mums, prašau, planą visam sezonui, kaip reikėtų tręšti šilauoges neuniversaliomis trąšomis, kad būtų ir logika, ir ekonomika.

    Dar pagalvojau, kad jei trąšas pavadinti ne universaliomis, o kompleksinėmis ir skirtomis specialiai tam tikram augalui, tai tada gal tu taip neprieštarautum?

    Manau, kad prieštaraus, nes tos kompleksinės trąšos, kurios skirtos tik tam tikram augalui yra didžiausia nesąmonė ir marketinginis triukas naujokams ir megėjams (nes kai pradedi lygint tam tikro augalo trašų sudėtį su paprastom kompleksinėm tai kaina skiriasi labai). Jei kalbant apie NPK reikėtų atsirinkti optimaliausią varijantą ir naudoti dar kitas papildomas atskirai trąšas sezono metu, nes mano galva taip, kaip Nadh kalba tai manau ne kiekvienas galėtų tinkamai apskaičiuot normas ir su protu (saikingai) naudoti. 

×
×
  • Create New...