Jump to content

Toras

Nariai
  • Pranešimai

    16
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    vilnius

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Toras pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Toras

    Šilauogės

    Pas mane šiemet sodinti dvimečiai, tai atrodo labai panašiai. Kadangi auginu su plėvele, per kurią nelabai patenka vanduo, laistau lašeliniu vamzdeliu 3 kartus per savaitę po 1 val. (du vamzdeliai). Patikrinus drėgmę atrodo drėgna, tačiau ne permirkę. Jokių trašų ar rūgštinimų dar nesu daręs. Svarstau, ar tiesiog laukti, ar reikia kažko imtis. Kaip manote? Iš esmės visi krūmeliai atrodo panašiai.
  2. Toras

    Šilauogės

    Svarstau, kokias veisles rinktis, atsižvelgiant į dydį ir saldumą bei sutampantį derėjimo laiką. Internete labai skirtinga informacija apie derėjimo metą, tad velnias žino... Ką manote apie Toro ir Sierra veisles? O gal ką geresnio už šias turite pasiūlyti? Svarstau tarpus daryti ~1,20 m. tarp augalų. Ar ne per dideli? Ar ne per anksti būtų sodinti po kokių 2-3 savaičių?
  3. Toras

    Šilauogės

    Priklausomai, kokių matmenų bus tranšėjos, kokiais atstumais bus sodinami sodinukai ir pan. Lygiai tas pats su laistymu - koks jis bus, kokie filtrai ir t.t. Akivaizdu, kad 10 000 Eur tikrai nepakaks. O jau nekalbant apie vandens šaltinį, jei reikės kasti, jei nebus vandens - gręžinys ir t.t. O dar kiek nenumatytų išlaidų... :)
  4. Toras

    Šilauogės

    Apie 8 eur. Darbų rezultatas. Leisim susigulėti durpėms ir teks kloti plėvę. Gal žinote, kur galima būtų ją gauti už padorią kaina? Kur pirkote sodinukus? Beje, gal turite minčių, kaip išlyginti aukštyn žemyn nelygius tarpueilius? beje, Svarstau, ar aklinai dengti plėvele, ar tik iš šonų ir per vidurį mulčiuoti pjuvenomis, tai ką manite apie tokią diskusiją? Gal tikrai nereikia mulčo ir pakaktų laistant rūgštinti?
  5. Toras

    Šilauogės

    Šiandien atvežė ale mišinį durpių. Bet panašu, kad vien plaušai. Ar į tokį pasodinus nieko tokio? Ryt jau susitaręs su ūkininku, kad praartų ir sumestų jas :/
  6. Toras

    Šilauogės

    Reikės bandyti sumaišytą gal :) Radau, kas turi spygliuočių pjuvenų, tačiau jos sausai laikytos nuo pernai. Ar gerai jomis ką tik pasodinus mulčiuoti? Ar neatims azoto? Taip pat, labai įdomios nuomonės dėl mulčiavimo laikosi visų galų ekspertas Amšiejus. Svarstau iš šonų dėti agro plėvelę ir per vidurį palikti juostą, kurioje mulčiuočiau pjuvenomis. Ką manote apie tokį variantą?
  7. Toras

    Šilauogės

    Tuomet gal iš https://www.rekyva.eu/produktai/ optimaliausias ir geriausias variantas būtų A kategorijos šviesios durpės: Ir vidutinio stambumo frakcija (ne stambiausia): Kaip manote? Kaip atrodė Jūsų durpių frakcija sodinant krūmelius?
  8. Toras

    Šilauogės

    Sveiki, galvoju, iš kur pirkti durpes. Durpeta siūlo trupininių nesijotų durpių šilauogėms (pH 3-4). Rėkyva siūlo kažkokį durpių mišinį (pilti apačioje) ir švylį (pilvi viršuje prie šaknų). Kaip manote, kuris variantas geresnius? Ar verta žaisti su švyliumi, ar užtenka tiesiog paprastos durpės?
  9. Toras

    Šilauogės

    https://tvplay.tv3.lt/svajoniu-ukis-10325626?fbclid=IwAR01z85hjkUsJVAlUjgJh9iQv8HNzJOKNyXsiNWNZaerzRzhEbFg27W4JWE čia labai skeptiškai apie pjuvenas pakalbėjo dėl azoto. Man irgi kyla klausimų, kaip užlaikyti drėgmę, kadangi bus plėvelė, tad ir mulčiuoti nepavyks... Daug klausimų kyla
  10. Toras

    Šilauogės

    Taigi, nusimato nemažas projekčiukas. Planuojame pasisodinti kelias eiles šilauogių - kelis šimtus krūmų ir svarstau, kokį tranšėjų gylį daryti, atsižvelgiant į gan molingą gruntą. Kaip manote, gal užtektų šiek tiek didesnio kaupo, per daug giliai nekasant? Beje, šiuo metu yra neblogų kainų durpei rėkyvoje. Švylis, pH 3,5-4,5. Kaip manote, ar ne per daug "plaukų"? Ar geriau rinktis kitokios frakcijos durpes?
  11. Toras

    Šilauogės

    Tėvų krūmai. Ar dėl tų dėmių ir taškų viskas OK, ar galimai kažkokia liga? Pumpurus ėmė megzti lyg neblogai
  12. Toras

    Šilauogės

    pažiūrėjus youtube daugeliu atvejų atrodo, kad sodina bet kaip. Arba labai siauras vagas daro, arba apskirtai, kad sodina smėlyje arba paprastoje dirvoje ir jiems auga. O mes, Lietuvoje, 100x60 duobės, rūgštinimas, mikrozė ir kt. Labai svarstau dėl plėvelės ir mulčiavimo, rūgštinimo, tačiau nelabai kas linkę tokia praktika dalintis. Informacijos mažai
  13. Toras

    Šilauogės

    Sveiki, Donatai, jūs su kibiru lakstote semdamas vandenį iš prūdo ar šulinio? Ar kitas vandens šaltinis? Taip pat, ar visose duobėse dėjote plėvę? Kyla klausimas, kaip su drenažu, jei ant plėvės šakos, žvyras ir kt? Ar prabadote skyles plėvės apačioje? Svarstome, koks būtų geriausias būdas ir laistymui. Kol kas jokio vandens šaltinio sklype nėra, o ir neaišku, ar prūdą iškasus vandens būtų. Kokiu vandeniu kiti laistote? Kaip manote, jei į prūdą prileidus gręžinio vandens ir keletą dienų palaikius laistyti augalus?
  14. Toras

    Šilauogės

    Ačiū už atsakymus. Tikslas būtų, kad tėvai galėtų prisidurti prie pensijos, tačiau šioje srityje maža dar žinių, o ir piniginių investicijų didelių neturime. Tikėtina, kad su keliais tūkst. eur nelabai ką daugiau pavyktų čia nuveikti, norint auginti didesnį kiekį augalų. Tai dabar bandome pasidėlioti planą, kiek bent jau pradžiai galėtų reikti investicijų Kalbant apie verslininkus konsultantus, kurie parduoda sodinukus, manau reikia nepamiršti, dviejų dalykų: 1. jie suinteresuoti parduoti savo sodinukus, 2. kam jiems "augintis" konkurentą. Taigi, tokie verslininkai nelabai kelia pasitikėjimą.
×
×
  • Create New...