Jump to content

Virgis.

Nariai
  • Pranešimai

    2731
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    15

Atsakymai kurių autorius Virgis.

  1. Prieš 6 valandas, tadasjo pranešimas:

    Pinigų daug, priklauso kaip ir kur jį komplektuosi. O dėl angaro už tiek pinigų, tai reiktų skaičiuoti, nes jei pats nestatai nėra prošvaisčių sutilpt į tokius pinigus

    Tentinis 12x18m ant betoninių lego blokų sienų laisvai išeina ir su grindimis. 

  2. prieš 15 minutes , kestoxs pranešimas:

    Savininkas žirnius slėpė po žeme. Kokios medžiotoju parievoles ir atsakomybė? 

    Neužtenka tiek, reikia turėti bent kokį pirkimo dokumentą petardu ar repelento. 

     

    On 2024-04-11 at 15:58, LS1 pranešimas:

    vakar pasejau žirnius šiandien vienas laukas kaip po bombardavimo, realu išsireikalaut iš medžiotojų atlyginima žalos ir kada tą reiktų daryt, dabar kad ivertintų, kai sudygs kas liko?

    Dėl žalos atlyginimo reikia kreiptis per  lygtai per 3 dienas po to kai pastebėjai kada padaryta žala, pačiam spręsti kada tinkamas laikas pranešti ir aišku nepamiršti paminėti kad naudojai priemonių apsaugoti pasėlį. 

  3. Prieš 3 valandas, Miezis pranešimas:

    Mf 5465 nekelia ant šlaunų padargo pašylus, tik sukėlus variklio apsukas letai kelia. Kas galėtų būti sugedę? Tepalai, filtrai ką tik keisti. Vairas veikia puikiai, hidroporos irgi.  Dar pastebėjimas, kad nuspaudus kurią nors nenaudojamą hidroporą pradeda ir šlaunis kelti.

    LS sistema? 

  4. 180t, su krautuvu kiek eina sukelti, teleskopas daugiau sutalpintu. Turiu dar galimybe susiaurinti ir užstatyti vartus lego blokais, tada dar daugiau būtų galima supilti. Čia šitas boksas neplanuotai atsirado, isbetonavau aikštelę ir paskui suradau kad galiu tentini 12x12 pastatyti, dabar matau kad būtų buvę daug praktiškiau 12x18 buvę statyti. 

  5. Prieš 10 valandų, UK. POVILAS pranešimas:

    Apie 130t lenkiškas Plokščiadugnis grūdų bokštas Michal Z 711/18 (Lenkija) Talpa (m³): 169,6 Talpa t: 132,3 

    Jei plokštės ant žemės, tai nieko gero nes reikia smėlio ir žvyro normaliai papilti. 130t nėra didelis su pakeltom bokšto grindims toks pagrindas iš bėdos bet siūlyčiau palyginti kiek toks bokštas be pakeltų grindų kuriam reiktų daryti jau rimtą pagrindą su ventiliacijos kanalu. 

  6. prieš 31 minutes , jawax pranešimas:

    Konsultavimo buhalterė net po pastabos daro atvirkščiai😬, sumą sutartyje į rankas daro, mokesčiai +. Žinau, kad mokestis išskaičiuojamas turi būti, kaip kokioj metalo supirktuvėj. 

    Dar pasakyk kad konsultavimo tarnyba pervedus 300 eur/ha mokestį GPM už savininką skaičiuoja 45 eur 🤣

  7. prieš 9 minutes , AgroP pranešimas:

    Tai čia priklauso kaip ta sutartis surašyta. Gali būti parašyta tada ar 15% sumokamas papildomai ir rankas eina 300, ar iš 300€ išskaičiuojamą. Jei parašysi, kad nuoma yra 353€ be prierašo jokio, tai gali nuo 353€ skaičiuoti 15% ir gausis vėl kitokios sumos. Reikia susirašyt sutarti aiškiai.

    Prie 300 papildomi 53 eur yra ne 15%, o daugiau daugiau. Su matematika ne visiems žiūriu daeina. 

  8. Prieš 1 valandų, manttys pranešimas:

    gpm išskaičuoja ir sumoka nuomininkas. čia ne pasirinkimas, o prievolė

    Žinoma kad nuomininkas. Aš ne apie tai, o tai kad ūkininkai vietoj to kad rašytų nuomos sutartyje kad nuoma yra 353 eur/ha, rašo 300eur/ha kurie lieka savininkui po gpm mokesčio. 

  9. Turiu žemės savininką kuris nuomoja žemės sklypus skirtinguose rajonuose, vieną iš jų Kauno rajone stambiam ūkiui kuris augina salotas. Turiu klausimą kaip jūs mokat GPM už nuomą, nes tas savininkas sako gauna sutartyje nurodytą sumą 300eur/ha, plius gpm sumoka ūkininkas, tai gaunasi kad prie nuomos prideda dar 53 eur, vietoj to kad nuskaičiuotų 45eur ir čia?

  10. Prieš 3 valandas, Mindzius pranešimas:

    Pavasariniam trešimui pilu į dėžę amonio sulfato 90 kg ha. 90 kg ha. Dapo ar mapo ir 300kg kaso. Viską terpių į 5cm  gylį. Daugiau jokių trešimų nedarau. Nupurskiu nuo žolių ir visi darbai baigti. Tręšimas darau kai žemė jau subrendus. Tai apie balandį. Pirma savaitę atrodo baisiai bet po trijų savaičių pasidaro kosmosas. Tad patys spręskite kaip tręšti. IMG_20230414_182042.thumb.jpg.9882f169f0aac1a0a73f6924b5c12cf6.jpg

    Kokie kviečių tarpueiliai, įdomu kaip pataikai tarp jų su šiuo agregatu, nes tokiam vairavimui jau reikia rtk su auto vairavimu? Kaip su kalio trešimu? 

×
×
  • Create New...