Jump to content

ukininkas25

Nariai
  • Pranešimai

    3
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    ukininkas25 reacted to Stasys1962 in Pieno kainos   
    praejusia savaite aplanke su pasiulymais Pienas LT  ir musu apylinkes vidutinius ir stambesnius pieno ukius .Netrukus gavom pasiulymu ir is kitu perdirbeju , net sujudo tartis ir tos pacios Pieno Zvaigzdes , kurioms iki siol visi tiekeme savo ukiu piena.Su kaimynais svarstome , kas cia atsitiko is kur tas toks sujudimas???.Daug visokiu gandu sklando , bet vienas is ju gali buti ir tikrove.Zmones kalba , kad is Pienas LT traukiasi kazkoks labai stambus pieno tiekejas , lygtai lytagros grupei priklausantis .Tad matyt del to ir sis sujudimas rinkoje , vieni gaudo ta pabegusi riebu zuiki , kiti nori pieno trukumo skyles uzkamsyti, treti  stengiasi neprarasti dabartiniu savo pieno tiekeju.Kaip ten bebutu , kai vyksta arsi kova tarp perdirbeju, mums ukininkams nuo to tik geriau .Sveikinu visus su artejanciomis SV Kaledomis ir teissipildo visi musu lukesciai, norai ir viltys.Sekmes ir palaimos jusu seimoms.
  2. Patinka
    ukininkas25 reacted to Kombainininkas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Supraskite kaip norite  dede pries desimt metu kai tik prasidejo paramos, rase projekta ir kai nieko nepatepe tai negavo nieko nes iskele reikalavimus kuriuos ivykdyti butu kainave daugiau negu skiriama parama kai tuo tarpu kaimynas turintis tinkama prieiga ir pazistamu zmoniu gavo vos ne dvigubai didesne negu numatyta parama ir salia traktoriu dar sugebejo isigyti dalyku kurie su zemes ukiu ne is tolo nesusije  tai tokie dalykai lietuvoje vyksta jeigu nezinojote.... vieniems del traktoriaus kelia auksciausius reikalavimus o kitiems jauniems ukininkams iseina ir ekskavatoriu prisipirkt ir kondicionieriu pildymo irangu ir visokiu kitokiu dalyku...
  3. Patinka
    ukininkas25 reacted to JCB in Pieno kainos   
    Virš tonos dabar 0,28 duoda už rugsėjį bazę, natūralaus kaina priartėjo prie 2013m kainų. Atsiranda kurie jau porina, kad dabar labai gera kaina. Tai paimkim ir paskaičiuokim, kiek nuo tų 2013 iki 2018m (nes jau baigiasi 2017m), pabrango priemonės( gyvulininkystės inventorius, vet priemonės ir paslaugos, premiksai, ž.ū. technika, žemės kaina, nuoma), darbo užmokestis, mokesčiai, registrų centrai, notarai, matininkai, galų gale pačiam maistas, apsirengimas, atostogos, nepigo. Ir šitas pakilimas kiek bus, metus? o kad visus du metus į ragą rietė vidurį baltos dienos (visi matė, bet nieko nedarė) niekam neįdomu.
  4. Patinka
    ukininkas25 reacted to AGROMAN in Pieno kainos   
    bet nelogiska skirti parama uz kiekius kurie buvo pries 10 metu...
  5. Patinka
    ukininkas25 reacted to neptūnas in Pieno kainos   
    juokinga ta mūsų vyriausybė,vėl mokės paramą(nacionalinę) už kvotinį pieną kurį pardavėme 2006-2007metais .Kiek žinau europoje ir kvotos jau panaikintos,jau ir dalies ūkių nebėra arba tais metais tik kūrėsi. Parama yra už parduotą pieną. 2006-2007metais pardavėme apie 350 tonų ,o 2016 -850t. Įdomu negi gaus paramą ir tie kurie jau ir užmiršo kaip juodmargė atrodo
  6. Patinka
    ukininkas25 reacted to caper in Presavimo kaina   
    Uzsipuolet zmogu visi i technologija nesigilinu nes nelabai mane domina, bet paskaitineju jusu postus.  Kraut ir vest reikia priekabu ir tiem ir tiem pakrovejo irgi.  Del krovimo apsuktu plevele ir ne, tai nera nei kalbu kad neapviniotus kraut du kartus lengviau ir greiciau ir galima daugiau prikraut guldan rulonus, tai kaikurie jusu argumentai jau irgi atitruke nuo relybes. Nesu nei uz nei pries. Taika  
  7. Patinka
    ukininkas25 reacted to Karve in Ruloniniai presai   
    rulono aukštis yra tada kada jis yra stačias ir tas matmuo yra nekintantis,nes yra toks koks yra preso kameros plotis,o skersmuo kaip žinom vienuose presuose yra pastovus o kituose kintantis.Tad neišradinėk naujovių geometrijoje.
  8. Patinka
    ukininkas25 reacted to Duncia in Pieno kainos   
    Čia tikrai ne pagyros, o raginimas kiekvienam netylėti truputį naglumo reikšti, būti vieningesniais, ir palaikyti vieni kitus, o ne pavydėti ar menkinti.  Įsivaizduok, jei kokių 80 proc. pieno gamintojų sukiltu, tai stotų ir tie patys perdirbejai, netikiu, kad atsilaikytu ilgiau nei mėnesį. Tik kaip tai pasiekti, kai daugumoj vieni kitiems vos ne priešai, nes žiūrėk kitas daugiau pieno duoda, su technika nauja dirba. Tie patys turtingesni juokiasi, kad anie su sena dirba. Taip neturėtų būti. Visi pamiršta, kad visi po tą patį šūdą braido. Aš pats jaunesnės kartos, tai neprarandu tikejimo, kad ateis ir vienybės laikai.
    Pas pačius, jei samdot darbuotojų, (turiu minty normalių ne bambaliniu) jei visi staiga pradėtų reikalauti didesnių algų, manau daliai tikrai rastume rezervų kelti. Aišku kam jiems mokėt daugiau jei jie ir už tiek dirba. Daugiau nebesiplesiu. Čia manau visos Lietuvos bėda.
    Sakai būtų pakėlę jei viskas patyliukais, abejoju. Tai kodėl iškart rėkė niekas tiek nemoka, ką čia šnekat ir panašiai. Tik paskui skambino tai kitai įmonei tipo ką čia viliojat mūsų ūkininkus, bandė apšmeižti mus. Klaidą padarėm, kad išdavėm kas daugiau siūlo. Tokie jų metodai. Bet gale visvien nusileido.
    Čia tik mano nuomonė niekam nenoriu, nei girtis nei kažką šmeižti.
×
×
  • Create New...