Jump to content

Graikiniai riešutmedžiai

Nariai
  • Pranešimai

    67
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to urbonas10 in Informacija apie sodo traktoriukus   
    Bet greičiausiai imsiu šita, nes sitam duos 3 metų garantiją, o cadetui duoda tik metus.
    https://autoplius.lt/skelbimai/hustler-raptor-zoliapjoves-8116575.html
  2. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to vk_ in Lazdynai   
    Pas mane lazdynai žydi, išlindę moteriški žiedai. Apžiūrėjau vieną mažą, žemesnį nei metro lazdyniuką, jame nėra nė vieno žirginėlio, bet ir jame išlindę keli moteriški žiedai.

  3. Haha
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to da-7 in Lazdynai   
    Pasamdziau sarga, gerai barska, todel vaiko stirninus, kurie nori trinti ragus i lazd.kiskai irgi baidosi vaizdo ir garsu. Tik letai sargas juda, tikiu kad nueis iki silauogiu, kai bus uogu.

  4. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to vk_ in Lazdynai   
    Dėl krūmo ar medelio formos, tai man atrodo, kad svarbiausia yra taip genėti, kad būtų daug šviesos ir neužtankėtų. Galima ir medelio formą apleisti ir ji užtankės. O galima krūmą gerai genėti ir bus tiek derliaus daug, tiek riešutai dideli.
  5. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to da-7 in Lazdynai   
    Kur tu radai sniego ? As vakar pasodinau : pap. lazd. forma " Aurea" ir Maxima " Purpurea" ,tiksliau perkeliau i kita vieta , temp . +2C. Siandien   iskeliau dideli lazdyna  Katalonski  is sodo i lazdynu pieva. temp 0C (visos saknys 0 -10 cm.zemes gylyje.) Pas mane blogai auga tie lazdynai , kur zeme pavasari ilgai buna slapia . Bet as juos persodinau 2019m gruodzio men. i lazd. pieva. Tikiuosi gero rezultato , ruduo parodys .
  6. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to vk_ in Lazdynai   
    Apgenėjau šitą lazdyną: 

    Ar taip bus gerai?
    Va dar vienas mažiukas, ar krūmelis/medelis iš dviejų šakų bus gerai? 

  7. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai got a reaction from Linuxx in Lazdynai   
    Galimai ragautas rubinas dar nebuvo prinokęs - tuomet jis tikrai toks prėskas neišraiškingas. Pas mane medelyne šiemet prinoko spalio 1 - 2 savaitę. Šiaip jų skonis geras. Kažkur kelissyk teko matyti ir skonio vertinimo balus - aukšti.
  8. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to vk_ in Lazdynai   
  9. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to Donatas in Lazdynai   
    Na kaip ir minejau trumpinti nebuvo.... O sodinti rudeni ir palieti aisku, ir poto visas ruduo lietingas buvo ir sekanciu metu pavasari ir vasara visad buvo gausiai liejami ir t.t. Manau beda kad nebuvo patrumpinti. Arba kaip sakai jau negyvos saknys galejo but gal prekybon kur veziojo ir pan... o ant galo issiunte man po keliu dienu nepardavimo ar pan.... sunku ka ir pasakyti dabar po tiek jau laiko.
    Tie kurie prigije tai siemet jau ir paaugo biski, aisku ten ne po puse metro kaip pas kitus, bet po 20-30 ugtelejo, kur vazonuose pirkti buvo tai jau antra vasara kaip auga jau padave is apacios ir atzalu. Tai dabar laukiu nesulaukiu sekanciu metu, tikiuosi nebus tokia sausa vasara ir jau kaip treti metai bus tai tikiuosi jau normalaus augimo sekancia vasara.
    Tai vat ir baisu pirktis kazkaip nezinia ka nuperki. Bet mintis apie pervenec ir moskovsky rubin vis neapleidzia minties isbandyti dar syki.
    Dar kila mintis kad gal jei pirktis kaip dauginamajai medziagai iskart tuos didenius sodinti horizontaliai visa medeli guldant ir taip palaidojant paliekant tik virsune islindusia. Tai nuo pavasario ir saknims butu lengviau ir kamienas nedziutu o galetu bandyti leistis papildomas saknis? Kaip tokia mintis? 

  10. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to Tata_02 in Lazdynai   
    Hales milžinai

  11. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to vk_ in Lazdynai   
    Šviežias derlius. Didesni - Halės didieji, maži tamsūs - turbūt Varšuvos raudonieji, dar Cosford yra. Jau skanūs ir lengvai išsiima iš kekių.
    Beje, jau auga żirginėliai.

  12. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to EKOLO in Lazdynai   
    Aš surenku visus riešutus, nežiūrėdamas ar jie sveiki , ar pažeisti straubliuko ar moniliozės . Pažeistus sudeginu. Kai nukrinta lapai pereinam ir nuskinam visas kabančias riešutų mumijas. Jos  irgi eina ugnin. Chemijos nenaudoju. Prasidejus vegetacijai periodiškai purškiu skiestu digėlių raugu. Šitaip vargt pradėjau nuo 2013m. , kai iš gausiai užsimezgusių riešutų  rudenį nebeliko ką skint. 
    Jeigu supranti rusiškai ir toleruoji chemiją
     
    Против орехового долгоносика, ольхового листоеда, фундучного усача весной проводят опрыскивание 0,05%-ным децисом или 0,2%-ным фозалоном. Против ложнощитовки в период покоя (ноябрь-март) проводят опрыскивание препаратом № 30 или его аналогами. Летом во время отрождения ложнощитовок растения обрабатывают 0,2%-ным бензофосфатом или 0,3%-ным карбофосом. Против орешниковой тли растения опрыскивают 0,3%-ным карбофосом, или 0,2%-ным фозалоном, или 0,5%-ным антитлином. Для борьбы с клещами применяют фосфорорганические препараты (фозалон, карбофос), препараты серы, а также специфические препараты (0,2%-ные растворы изофера или хлорэтанола). Против бурой пятнистости листьев и мучнистой росы деревья обрабатывают 0,3-0,4%-ным раствором хлорокиси меди или 1%-ной бордоской жидкостью. Против мучнистой росы используют препараты серы или 0,06%-ный байлетон.
     
    Pažįstamas turi tik porą lazdynų, bet kai tik užmato amarų užuomazgas ar straubliukų judėjimą sakė papurškia  irgi berods deciu. Rudenį nei vieno kirmėlėto riešuto
  13. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to vk_ in Lazdynai   
    Dvi Halės milžinų nuotraukos ir viena Syrenos palyginimui: 



  14. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to ARUNASAS0 in Graikiniai riešutmedžiai   
    Nedaug turiu tai stengiaus apsaugoti nuo stipriu salnu.

  15. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai got a reaction from pauliux in Graikiniai riešutmedžiai   
    Palauk porą sav., pajudės miegantys pumpurai, tada pasirinksi kokiame aukštyje kirpti (ties stipriausiu ūgliu). Jei iki tol nepajudės -trumpink visą.
  16. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai got a reaction from Romasius in Lazdynai   
    Čia tokių stambių žemvaldžių-riešutininkų nėra, arba jie nekomentuoja savo ūkių subtilybių
  17. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to Donatas in Graikiniai riešutmedžiai   
    Trumpas mano video apie graikinių riešutų auginimą https://www.youtube.com/watch?v=_N1YKXpU4RM vakar vakare susukau :)
  18. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to ARUNASAS0 in Graikiniai riešutmedžiai   
    Mano šį pavasari sodintas.

  19. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai got a reaction from Videnas in Lazdynai   
    Čia tokių stambių žemvaldžių-riešutininkų nėra, arba jie nekomentuoja savo ūkių subtilybių
  20. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai got a reaction from mindaugaz in Lazdynai   
    Čia tokių stambių žemvaldžių-riešutininkų nėra, arba jie nekomentuoja savo ūkių subtilybių
  21. Haha
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to vk_ in Lazdynai   
    Įdomus žirginelis: 

  22. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to vk_ in Chemikalų purkštuvai sode   
    Naudoju tokio tipo purkštuvą turbūt jau virš 10 metų, gamintojo nepamenu, pas mane dar purkštuvo vamzdis teleskopinis - dvigubai prasiilgina. Kaip ir viskas gerai. Silpniausia vieta - va tie užsukimai ant korpuso, kur tvirtinasi vamzdelis ir slėgio saugiklis, per juos gali leisti orą.
  23. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to EKOLO in Graikiniai riešutmedžiai   
    Šaknų žudikiškos savybės priskiriamos iš Šiaurės Amerikos kilusiam juodajam riešutmedžiui. Kad graikinis turėtų šią stipriai išreikštą savybę iš savo kuklios praktikos nepastebėjau. Pas  pažįstamus riešutmedžiai pasodinti  4-5 metrų atstumu , bet auga normaliai , veda vaisius kiekvienais metais ( jeigu pavasarį neapšąla). Medeliai  iš mažens  vieni buvo žemesni, kiti aukštesni,tai taip ir auga proporcingai. Šalimais praeina gyvatvorė, auga avietės, šilauogės,  įvairių rūšių dekoratyvinės tujos ir visa tai graikinių riešutmedžių šaknų zonoj.  Medžiams jau 35 metai. Galbūt sakysit, kad mano išvardintų augalų šaknys paviršinės, bet žinau tokį riešutmedį, kuriam šalimais auga vaismedžiai, bet ir čia kažkokio slopinimo nepastebima.  Graikinis riešutmedis didelis ir stiprus augalas, tai savaime suprantama su savo galinga lapija ir dar įspūdingesne šaknų sistema sugeba atitinkamai už save pakovoti. Tai tuo klausimu tiek.
     Dar vienas pastebėjimas. Tipo graikinio riešutmedžio kaimynystės vengia įvairūs mašalai ir musės. Apie tai rašo straipsniuose, teko ir žinomo augintojo sukurtam video šią mintį išgirst. Pernai patikrinau ir sakau- tai mitas . Jau nekalbu apie buvimą šalia medelio. Buvo karšta ir tvanku, mašalų ir musių begalės. Prisiskyniau  negailėdamas lapų , sumaigiau(ore net jautėsi malonus riešutmedžio kvapas) ir ištryniau skrybėlę, marškinius, rankas, bet efektas nulinis. Kaip puolė prieš tai,  taip puolė po procedūros. Pasipurškiau cheminėmis priemonėmis- atrodo lauke mašalų nė nebuvo . Vakare nutariau patikrinti su uodais, tik šį kartą bandomieji buvo du. Aš ir vokiečių aviganis. Pastarasis  matomai nesuprato, kad atliekamas mokslinis eksperimentas , tai pradžioj pasitenkinimo nerodė, bet tryniau, net kailis sudrėko. likusią sutrintą lapų koše pamečiau voljere, patryniau  tvorą. Rezultatas niekinis. Šuniukas liko gintis dantimis, o aš pasiploviau.  Mano supratimu tai mes forume galim rašyt ką kas galvojam ar kaip kam atrodo, bet viešoj erdvėj reikėtų prisilaikyt. Bet yra kaip yra
  24. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to Videnas in Lazdynai   
    Na, jeigu gegužės pabaigoj dar nėra lapų, o tik sprogsta, sakyčiau, šansų nedaug. Bet.... . Matau pasodinti su meile. Ko pridėjai sodindamas?
  25. Patinka
    Graikiniai riešutmedžiai reacted to vygantas1974 in vaismedziai ir vaiskrumiai musu sode   
    mano toks pat tikslas ir sita apie dazus esu girdejas,reiks velyva rudeni ir man nubalinti nes tos kalkes iki pirmo lietaus.
×
×
  • Create New...