Jump to content

pamarys

Nariai
  • Pranešimai

    3
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    pamarys reacted to jawax in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Šnipštas iš tokios akcijos bus. Viskas organizuojama skubotai, kažkas nusprendė - darykim. Nėra vieningumo nei ūkininkų tarpe, nei jų organizacijų lygmenyje, nes gal paprasčiausiai visi garsiai rėkiam ir kitų nesiklausom - dar nepribrendom.
    Ne valdžia žemdirbių "atsakovas", nes po rinkimų ir vėl bus kiti, o visuomenė, kuriai suformuota nuomonė kad kaime pijokai arba latifundininkai, o pastarieji ir taip privilegijuota kasta dar bijo mokesčių, laukia kompensacijų.
    Vietoj to kryžių statymo gal geriau reikėjo visos šalies mastu suorganizuoti atvirų durų dienas ūkiuose darbymečiu ir parodyti tikriesiems atsakovams kokia realybė kaime: kiek trunka darbo diena, kaip ūkiai balansuoja ant prarajos, kaip bankai laukia lizingo imokų.
    Pykit nepykit, bet visokių sąjungų, organizacijų, asociacijų veiklą galim palyginti su kaimo bendruomenėmis, kurios bent jau mūsų krašte sistemingai dalyvavo šventėse ir renginiuose pristatydamos save, investavo į ryšį ir palaikymą - kiek kartų lus virė košę miesto švenčių metu, kiek kartų save pristatė miesto žmonėms?
    Visuomenės palaikymas yra svarbiausias ginklas, kurio mes neturėsime.
  2. Patinka
    pamarys reacted to Valakinis in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Man tik įdomu - Zarasuos, matyt, nieko nebus, nes nė žodžio nesigirdi. Nors pas mus yra draugų ratelis, kuris suvuose koridoriuose viską sau aptaria ir vieni daro. Vienybė net pro kraštus liejasi.
    Man irgi juoką kelia tokia protesto forma - kryžiai copy paste nuo vokiečių, bet jau ir taip copinam nuo lenkų kryžius prie kelių, tai dabar dar daugiau tos beskonybės. Jei būčiau prašalietis sakyčiau - kam tą medį kirsti, geriau būtų pasodinę. O tiek vargo, laiko, ot neturi žmonės ką veikti. Nors tai ir dabar sakau - matyt daug laiko ir jėgų turit kryžius kalti, o dar ir pinigai į balą(gal geriau tada į mokesčius?)
    Tie visi protestai su technika. Kiek dar galima šito nudurnėjimo banalaus? Visi, save ir kitus gerbiantys žmonės, eina į protestus savomis kojomis, gal privažiuoja su mašina, bet išlipa ir pasivaikšto. O jau ūkininkui tik su technika - ir vėl originalumo nebuvimo ir beskonybės viršūnė. Jei būčiau prašalietis, sakyčiau - ot žmonės, duok jiems traktoriais pavažiuot, kad šiltai, kad maloniai, kad turtą pademonstruot, o dar trukšmauja, miesto orą gadiną, eismą trukdo. Nors ir dabar sakau, gal pinigų neturi kur dėti, gal laisvo laiko per daug, kad vežti traktorius tokį atstumą, jei į Vilnių, tai dar tralą samdyt. Ir dar save "silpniausia sritim" vadina, oi ne, regis, tokiom nesąmonėm pinigų yra kaip šieno, bet silpnumas kitur - galvose ir požiūryje. Silpniausia sritim galit vadinti save, bet ne visus, nes aš taip savęs ir savo darbo nevadinsiu. Dar sugebu save ir savo darbą gerbti ir teigiamai vertinti.
    Niekada neprisijungsiu prie tokių protestų, nes jie neturi prasmės. Čia reikia būt buvus auklėtam ar mokytam kiek vertybių, kad suvokti, jog kai kalba eina apie pingus - prasmės niekada nebus. Protestuos, nes nenori mokėti mokesčių, spėju, kad daugelį žmonių tokia ūkininkų arogancija net supykins. Mane, ūkininką, pykina kitų kolegų toks vienetenis tikslas. 
    Bet čia buvo išsakyti auksiniai žodžiai - eiti drauge su gydytojais ir mokytojais. Juk nuo seno mūsų trys profesijos buvo pagrindinis valstybės pamatas. Ir eiti kojomis, gana tą metalą traukti su savim, geriau protą atitraukti į protestą, ir tada sugebėti pasakyti daugiau, nei traktoriaus signalą paspausdinėti. 
    O ką sakyti, kad būtų toji prasmė? Tai gal pagaliau suformuojam žemės ūkio politikos rėmus ir turinį? Būtų gerai žinoti, kur mes einam, jo? Einam žinodami koks bus valstybės žemės ūkio tiklas, kaip jis atrodys, o ne plaukiam su srove, o jau kur nuneš...
    Jei mokytojai prašys didesnių atlyginimų - niekada neturėsim reformos švietimo sistemoje. Ir sovietinius laikus menantis absurdas toliau gadins jaunimą, kuris vis labiau nesimokys, nes nematys prasmės. Jei medikai prašys didesnių atlyginimų - niekada neturėsim reformos sveikatos srityje - korupcija, vagystės pirkimuose, vadovų savivalė, o tai jaunus medikus išstums iš šalies, nes argi žmogus matys prasmę, savo milžiniškų ir perteklinių pastangų kaina?
    Žemės ūkis irgi turi turėti kitokį veidą - kur prioritetas kooperacijai, realus, o ne žodinis bei smulkiam ir vidutiniam  ūkiui. O mūsų bendruomenė iš savęs gali išspausti tik - didesnių mokesčių mokėti nenoriu. Argi negerai gyvenasi, jei mokesčiai yra tapę vieninteliu ir didžiausiu skauduliu, kuris geba apvienyti šitą bendruomenę, ar bent dalį, - oi, kaip gerai gyvena, atsako liaudis ir aš prie jų.
  3. Patinka
    pamarys reacted to Raime in Kas vyksta Lietuvoje?   
    nenoriu numust teisingai nusiteikusiu zmoniu entuziazmo bet man sitas streikas kazkokia beprasmybe kvepia. ideja su kryziais tai super gera bet kas is to jeigu nei delfis nei 15 min nei jokia televizija netransliuoja sitos zinios. sklaida eina tik per ukio portalus ir fb ukininku grupes. tai mes cia patys sau tuos kryzius statom ? kaip zmonem nesusijusiem su ukiu zinot del ko tie kryziai pakelese atsirade? aplamai as cia pasigendu zmogaus kuris butu sitos akcijos velevnesys ir stovetu visu priekyje, kad ir taspats Talmantas galetu imtis tokio vaidmens, db net nuotraukos su kryzium nepasidare. nieko gero nepasieksim jei prie akcijos neprisides zinomi ir bent kiek ytakingi veikejai
  4. Patinka
    pamarys reacted to jevgenijus in Kas vyksta Lietuvoje?   
    A... Tai čia pasirodo lokalios problemos, rajonų reikšmės. Ir tikrai yra skaitoma, puikiai žinai. Ir aš labai konkrečiai. Yra ieškovas, t. y. ūkininkai, ir atsakovas - prezidentūra, vyriausybė ir žūm.  Ieškinys tokio ilgumo, kad norint surašyti ant popieriaus reiktų iškirsti Šimonių girią. O mūsų advokatai, t. y. savivalda, sako pasivažinėkim prie savivaldybės... Ar jūs visai ten nupušot? 
    Mano miestiečiai draugai sako, nu, pasodinai jau grūdus? Sakau, jo, pasodinau.  Tai, sako, laisvas iki rugpjūčio ane?... Tai ir klausiu labai konkrečiai, kokie dar ten nacher kryžiai? Kam jie ir ką pasakys? 
    Aš konkretus kaip taburetė, mūsų atsakovai yra Gedinimo 11,  Gedimino 19 ir Daukanto aikštė, galų gale galime užduchint Delfi, šeip dėl ponto. Jei ne važiuojam ten,  tai papypsinam savo kiemuose ir gana, naudos bus daugiau. 
×
×
  • Create New...