Jump to content

Vasaris1

Nariai
  • Pranešimai

    13
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius Vasaris1

  1. On 2023-12-22 at 14:00, JCB pranešimas:

    Paimkim ir kitą variantą. Ne pas visus auksinė žemė ir nebūna kad iš ha 700 kaip nurodyta skaičiavimuose. Yra laukų kur geriausiu atveju uždirbi išmoką. Tai ir paskaičiuokim, tarkim 400ha ūkis -21e=-8400e. Atkurti tarkim reik 40ha dgp, uždeklaruoji dgj ir turi 40x170=+6800e.

    Tai kad nuo ir taip jau likusios mažos išmokos dar nubraukti, daug.

    Faktas vienas, griovių turim visi, visokių palaukių, pelkių irgi turi dauguma. Šienaut vis tiek reiks, tai išdalint ant visų po trupinį ir problema išspręsta. Arėm visi tas pievas, tik kažkodėl durniausi liko, kurie tai darė 2020-2022m.... viskas užsivedė nuo 2015, referencinis 2018, bet va atstatykit tik tie "išrinktieji"...

    Ne nuo čia problema sprendžiama. Pirma tegul atstato tą skaičių dgp, kurias priverstinai jom pavertė, tada ten liks 30-50k ha sumažėjimas ir visai kitokio mąsto problema liks.

    Visiškai pritariu. Visais metais arė VISI, o visus šunis sukorė ant išarusių 2020-2022. Pažeidžiamos visos konkurencijos taisyklės ir įstatymai. Kodėl mano žemė po tokio ŽŪM sprendimo tampa bevertė, lyginant su kaimyno, kuris spėjo suarti 2019?  Ką man veikti su ta DGP, jeigu atsisakiau gyvulių ūkio?

    Mano supratimu, DGP kiekis turėjo/turėtų būti reguliuojamas per išmokų schemas. Jeigu mokėtų už DGP ~400-500 EUR, situacija pati keistųsi be jokių sankcijų. Gal ir gyvulių ūkiai kažkiek atsigautų... Tiesiog tai turi reguliuoti ŽŪM... Bet ne per sankcijas. 

    Bet tam pirmiusia reikia normalaus ministro, o ne lobisto, atstovaujančio tik tam tikros grupės interesus...

  2. On 2023-11-17 at 10:38, Ozas pranešimas:

    nors ir aiškiai parašiau, bet patikslinu, kad nebefantazuotumėt :)

    jokių bonkų, piniginių atlygių nėra

    partneris mano projektui prideda papildomų balų ir padidina paramos sumą

    lygiai taip pat aš būdamas partneriu kitame projekte padidinu paramos sumą ir pridedu balų

    mainai partnerystė už partnerystę

     

    Gyvenime taip biznis nesidaro, deja... :)    Čia yra kvailių ieškojimas ir tiek.

    Tu gauni papildomų 10 balų ir + 25000 Eur. Tai kokia problema partneriui atiduoti jo 25000 Eur? 

    Sėkmės su tokiu požiūriu ir fantazijomis! 😁

     

     

     

  3. prieš 10 minutes , manttys pranešimas:

    Nu man žiauriia keista kai dėl kelių ha jūs čia tryzniojat.

    Mano ūkis 100 proc, iš daugiamečių pievų, niekam per galvas nelipau, bet jeigu jiem reikai tų mano išmokų - tegu. Tikrai nenubiednėsiu dėl kelių tūkstančių, bet jie neis į ekonomiką, vartojimą ir t.t.

    Aš išties nežinau ką žmogus turi vartoti, kad rimtai svarstytų atkūrinėti tas pievas, jeigu, pvz, žemę nuomoja. Nėra net menkiausios ekonominės logikos ir faktas, kad su šita jų sistema gausis visiškas šnipštas.

    Prie tokios infliacijos ir kainų vienintelis šansas didinti pievas - tai mokėti kosmines išmokas už jas, kitų variantų tiesiog nematau.

     

    Čia tu klysti. Už sankcijas sutaupyti pinigai tikrai nueis į vartojimą. Kažkam perskirstys, dadės augalininkam, dar kažkam ir tuos pinigus tikrai bus kam paimti.

    Klausimą aš keliu kitaip: kuo skiriasi ūkininkas, kuris pievas išarė prieš 3 ar 4 metus nuo to, kuris išarė prieš 2 ar 1 metus? Kodėl vienam taikomos sankcijos, kitam ne? 

     

     

     

     

  4. Jeigu sankcija bus ilgalaikė, kasmetinė, tai reiškia tik vieną - Tavo žemę valstybė pavertė beverte.

    Negana to, kad pats negalėsi keisti veiklos krypties, niekas tos žemės nenorės nei nuomoti, nei pirkti.

    Čia jau yra tam tikras konkurencijos ribojimas. Ir konkurenciją riboja pati valstybė....

    Pasitelkus gerus teisininkus, padavus kolektyvinį ieškinį - dar didelis klausimas kaip viskas pasibaigtų. 

     

     

     

  5. On 2017-11-23 at 10:51, Augunstas pranešimas:

    Garantinis aptarnavimas yra vartotojo teisė ir kiekvienam asmeniniam daiktui pardavėjas privalo suteikti garantiją. Garantijos taikymo ypatybės yra reglamentuotos LR Civiliniame kodekse. Ten numatyta, kad pirkėjas, kuriam buvo parduotas netinkamos kokybės daiktas, turi teisę pareikšti reikalavimus dėl nekokybiškos prekės taisymo ne vėliau kaip per dvejus metus nuo prekės įsigijimo.

    http://lzinios.lt/lzinios/Ekonomika/ka-kiekvienas-turime-zinoti-apie-savo-teises-garantinio-aptarnavimo-srityje-/211062/

     

    nemaisto produktu inspekcija yra ,ot jei jus nesikreipiat tai cia jusu beda .

    va cia paskaitom ir sudeje visus popieriukus nusiunciat ir tegu jie dirba

    http://www.vvtat.lt/lt/zinok_4302.html

    Ne visai taip su ta nemaisto inspekcija...

    Jeigu traktorių pirkai kaip ūkininkas - nemaisto inspekcija tavęs negina. Nes traktorių naudoji ūkinei veiklai vykdyti.

    Pats esu kreipęsis, pasiūlė ginčą spręsti teismo keliu :(

     

  6.  

    Sveiki vakar iš NMA gavau laišką dėl „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos srities „Parama investicijoms

    į žemės ūkio valdas“ ir jie prašo manęs, kad aš jiems pateikčiau išsamius investicijos atsiperkamumo
    skaičiavimus pagal mano numatomas pajamas bei numatomą darbų intensyvumą.(čia dėl naujo traktoriaus) Gal kas susidūrėt ar galėtumėte patarti kaip padaryti tuos skaičiavimus. 

     

    Kaip pasibaigė su šiuo klausimu? Bandžiau ieškoti NMA metodikos dėl atsiperkamumo skaičiavimo, tačiau nieko nepavyko rasti. Kas gali atsakyti, per kiek investicijos turėtų atsipirkti ir kaip tai vertina NMA?

  7. Aš ir taip galvojau, kam reikalingas antras šaukimas, jeigu dabar yra 1000 nepatekusių paraiškų.

    Bet kita vertus, visam 1000 papildomų lėšų tikrai neskirs. O papildomai tenkinti tik dalį šių paraiškų - būtų neteisinga kitų atžvilgiu.

    Kaip sakoma "žaidimo taisyklės kuriamos prieš žaidimą, o ne žaidimo metu". Todėl ir reikalingas naujas "šaukimas" su naujom taisyklėm.

    Taip pat rinkau 70 balų. Bandysiu laukt kito šaukimo, tačiau kvailiausia tai, jog šiemet nedeklaravus ir vėl nepraėjus į JŪ, į modernizavimą galima bus eiti tik dar po metų...

  8. Bendrai žvelgiant į šios programos taisykles bei administravimą, manau, ministerija bei NMA turėtų prisiimti atsakomybę už šiandienos situaciją:

    1) Paramos taisyklės patvirtintos pavėluotai prieš pat paraiškų rinkimą;

    2) Paraiškų pildymui ir rinkimui skirtas tik 1 mėnuo;

    3) Rengiant taisykles, neįvertintas paramą atitinkančių/atitiksiančių paraiškų potencialas, nustatyti per maži ribiniai balai arba programai skirta ryškiai per mažai lėšų;

     

    Rezultatas - 1000 nusivylusių jaunųjų ūkininkų ir dešimtys pasipinigavusių konsultantų.

    Pats ėjau su gyvulininkyste ir 70 balų. Lakstymo per tą mėnesį turėjau n+k. Visur viską paskubomis ir su trigubais įkainiais, kad tik suspėti. Džiaugiuosi tik tuo, jog VP rašiau pats, todėl kainavo tik daug bemiegių naktų. Ir tikrai suprantu ūkininkus, kurie sukišo po 1000-2000 EUR ir liko ant ledo.

     

    Šiai dienai vėlgi palikta nežinomybė. Visada lėšų pridėdavo. Kaip bus šiemet - neaišku. Viename NMA straipsnyje yra tokia užuomina "Atsižvelgiant į šiais metais skirtas lėšas, galės būti patvirtinta apie 400 paraiškų. Dėl likusių paraiškų sprendimai bus priimti artimiausiu metu"

    https://www.nma.lt/index.php/naujienos/per-viena-diena-trecdalis-visu-paraisku/6435 

     

    Labai tikiuosi, jog didesnis aiškumas atsiras artimiausiu metu. Nes kyla daug klausimų - ką daryti su deklaravimu, ką daryti su JŪ pradmenų kursais, gal bandyti su kitomis programomis ir pan.

×
×
  • Create New...