Jump to content

nerka2

Nariai
  • Pranešimai

    52
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario nerka2 paskelbtas turinys

  1. nerka2

    ar reikia kam atkurti pievas

    Gal kam pravers... https://www.arcgis.com/home/item.html?id=7dfe7ca37f214eb9a952f71dfad2e7ba#overview
  2. Panašu, kad smulkini puse smulkintuvo teko smulkinti 1,45 pločio, plaktukiniu, tai didelėje žolėje yra ką veikt ir važiuojant palėtintu....
  3. Na va, antras rinkimas šiemet kaip ir "apkarpytas" pasiseks labai siaurai smulkiųjų grupei... https://www.nma.lt/index.php/naujienos/svarbu-smulkiesiems-ukininkams/28022
  4. Ūkis turi būti pelningas Nuostolingam negausi paramos projekte turi numatyti, kad igyvendinus projektą, veikla bus pelninga.
  5. Ne visai taip. Jei esi PVM mokėtojas ir turi pelno, moki mokesčius, jei virš 4 EDV.
  6. Sveiki, gal pas ką mėtosi svoriai nuo LS mažųjų (U, XR, R serijos)? P.s. Foto dėmesiui, skolinta iš Horomechanikos.
  7. nerka2

    SUNKVEZIMIAI

    Is zum tinklapio: Greitaeigiais laikomi traktoriai, kurių didžiausias projektinis greitis viršija 40 km/h. Šių traktorių kategorija – T5. Pagal direktyvą 2003/37 greitaeigiams T5 kategorijos traktoriams kol kas nėra galimybės taikyti tipo patvirtinimo sistemą, nes nepriimtos visos reikalingos atskirosios direktyvos. Viena iš svarbiausių techninių direktyvų, kurią reikia papildyti dėl greitaeigių traktorių tipo patvirtinimo, yra minėta 1976 m. balandžio 6 d. Tarybos direktyva 76/432/EEB dėl valstybių narių įstatymų, reglamentuojančių ratinių žemės ūkio ir miškų ūkio traktorių stabdymo įtaisus, suderinimo. Taip pat nepriimtos reikiamos direktyvos vairo mechanizmų, darbo velenų, valdymo įtaisų, vairuotojų sėdynių ir kitos. Lietuvoje leidžiama registruoti ir naudoti greitaeigius traktorius, kurių didžiausias projektinis greitis neviršija 50 km/h. Nuoroda į "Agrožinios" straipsnį su išaiškinimu: http://www.agrozinios.lt/portal/categories/203/1/0/1/article/12888/traktoriu-technine-apziura
  8. nerka2

    SUNKVEZIMIAI

    Na taip, šis punktas ir uždraudžia su traktoriumi lysti į autostradą. Traktoriumi daugiau nei 50 važiuot negali, o autostradoje negali važiuoti mažiau nei 60.
  9. nerka2

    SUNKVEZIMIAI

    Manau ne visai teisingai traktuoji šį punktą. Pagal jį- jei traktorius (ar kita transporto priemonė) važiuoja ne mažiau 60 km/val ( jo konstrukcinis greitis, o ne išgalvotas), tokiu traktoriumi (ar kita transporto priemone) galima važiuoti ir autostrada.
  10. Nežinau kiek čia teisybės, bet atsakymas šitame video.
  11. Kur pirkot? Kiek pinigų? Kaip žinot, kad tiks?
  12. Abejoju, kad būtų koks kuro vožtuvas.... greičiausiai išilgėjantis elektrinis solenoidas ant kuro siurblio traukės, kur nuo pedalo ateina.
  13. Užvedimą- tai aišku, bet kaip gesinimą?
  14. Tai kad nelabai čia ką yra ir siūstis: cilindrą su kronšteinu nuperki lenkišką ( nes rusiškame komplekte nėra kronšteino), o siurblį su danfosu ir prioritetiniu kad ir litagroj kokioj. Tik žinant, kad t40 prioritetonis dažnai mėgsta pagrybaut, gal kokį ne rusišką galima būtų surasti... įdomu, prioritetiniai būna dar kur nors be T40? Turbūt dažniausiai naudojama keli atskiri siurbliai.
  15. Dėl razdatkės- sutinku, tai jau rimtas siurblio pajungimas. Razdatkę pats konstravai?
  16. Laba, lenkiškame komplekte hidraulinio siurblio vieta ir pats jo kronšteinas asmeniškai man atrodo suprojektuotas nelogiskai, nes siurblys tvirtinasi ant traktoriaus rėmo (jei tą vietą taip galima vadinti), o ne ant variklio. Gal tai ir nėra didelė bėda, bet kol kas savęs negaliu įtikinti, kad tai geriausias variantas, kurį galima padaryti šiam traktoriukui. Rusijoje pardavinėja vairo stiprintuvo komplektus T25 traktoriui, tai ten cilindras ir danfosas labai panasus kaip lenkisko, o siurblį naudoja tą patį, plius prioritetinis voztuvas nuo T40. Tačiau šis vožtuvas kabo ant šlangų....žodžiu visa konstrukcija atrodo.......nežinau kaip ir pavadinti:) Žodžiu, galvoju jei praktiškai įmanoma daryti vairo stiprintuvą su prioritetiniu ir NŠ 10 AR 16- manau tai tikrai racionalus sprendimas dėl siurblio. Aš svarstau galimybes apjungti kelis sprendimus (vožtuvas +kolonėlė nuo sunkvežimiuko). Imetu video nuorodas.
  17. Sveiki. Noriu prikelti temą. T25 galvoju pastatyti vairo stiprintuvą. Internete informacijos tikrai daug. Lenkiško komplekto vairo stiprintuvo man nepatinka hidraulinis siurblys nuo variklio skyvo. Noriu paklausti, ar yra kas pas save pastatęs prioritetini vožtuvą ant originalaus NS 10 ar 16 siurblio? Kokį vožtuvą statėt ir kaip jis veikia ( ar nėra problemų su hidro sistema)? Jei gautųsi padaryt ant vieno siurblio, statyciau vairo kolonėlė nuo MB 100 ar panase.
  18. Pas mane buvo cilindre atsisukusi štoko veržlė. Liga- kartais kelia, kartais ne. Kelia tol, kol padargas ant plaukiojančio nusileisdavo iki apačios- į viršų nekeldavo, atrodydavo, kad siurblys neveikia. Svirtis kiloji į viršų ir apačią- jokio rezultato tik vos (per kokį cm) sujudėdavo šlaunys. Tada atkabini padargą, rankomis kilstelni šlaunis ir vėl viskas veikia kol padargas vėl ant plaukiojančios padėties nenusileisdavo iki pat apačios. Ten cilindre matyt fiksavimo mygtukas ar kaip ten jį, kažkaip suveigdavo dėl atsisukusio štoko veržlės. Vargo buvo kol radau: keičiau ir paskirstytoją ir siurblį, kol į cilindrą neįlindau...
  19. Ieškok čia: https://www.nma.lt/index.php/parama/lietuvos-kaimo-pletros-20142020-m-programa/dokumentu-formos-1/ataskaitu-sutarciu-ir-kitos-dokumentu-formos/9685
  20. Jei nesudilęs- galąsti galima. jei sudilęs- tik išmesti.
  21. Turiu patirties su T25 ir smulkintuvu. Plotis- 145, su plaktukais, bandžiau ir su peiliukais. Nedidelius plotus galima žaisi. Darbas pirmu bėgiu ar su palėtintoju. T25 nėra tas traktorius, kuris galėtų dirbti su mulčeriu. ROTORINĖ ŽOLIAPJOVĖ "ZS-1.55"- t25 tikrai pasuks, ir ganyklas ar sodus tikrai galima smulkinti, jei aišku, kad ten nebus akmenų ar kelmų.
  22. nerka2

    EDV

    2016-12-15 PASIŪLYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINIO SOCIALINIO DRAUDIMO ĮSTATYMO NR. I-1336 PAKEITIMO ĮSTATYMO NR. XII-2508 1 IR 2 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO ĮSTATYMO PROJEKTO NR. XIIIP-79(2) Pasiūlymas: Pakeisti įstatymo projekto 1 straipsnyje išdėstyto Lietuvos Respublikos valstybinio socialinio draudimo įstatymo 2 straipsnio 9 dalį ir ją išdėstyti taip: „9. Savarankiškai dirbantys asmenys – individualių įmonių savininkai; mažųjų bendrijų nariai; tikrųjų ūkinių bendrijų ir komanditinių ūkinių bendrijų tikrieji nariai; asmenys, kurie verčiasi individualia veikla, kaip ji apibrėžta Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatyme (advokatai, advokatų padėjėjai, notarai, antstoliai, verslo liudijimus turintys asmenys ir kiti asmenys); fiziniai asmenys, kurie verčiasi individualia žemės ūkio veikla, kai žemės ūkio valdos ar ūkio ekonominis dydis pagal valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro atliktus skaičiavimus už praėjusių metų mokestinį laikotarpį nuo sausio 1 d. iki gruodžio 31 d. yra lygus 4 6 ekonominio dydžio vienetams arba didesnis (toliau – ūkininkai ir jų partneriai); šeimynos dalyviai, kaip jie apibrėžti Lietuvos Respublikos šeimynų įstatyme (toliau – šeimynos dalyviai); asmenys, gaunantys pajamas pagal autorines sutartis arba pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos (išskyrus asmenis, nurodytus šio įstatymo 4 straipsnio 1 dalyje).“ Paskutinėmis žiniomis- lyg ir 6 EDV siūlo.... Tiesa- šis siūlymas A. Stančiko. Prieš tai komitetas siūlė palikti tuos pačius 4.
  23. Statyk naujus peilius. Senų galai sudilo. Dėl nenupjaunamos žolės per viduriuką bėdos neliks.
×
×
  • Create New...