Jump to content

balnas


Pirklis

Recommended Posts

Šitas didesnis, 12 colių sėdima dalis, tai ilgiau neišaugtų vaikas. Bet sunku pasakyt, jis rėminis ar berėmis :eusa-think: Šiaip tokio tipo balnai poniams dažniausai būna berėmiai. Berėmis tinka bet kokio sudėjimo arkliui, o rėminį būtinai reikia matuot ir žiūrėt, ar tinka.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jeigu raitelis ne per sunkus ir arklio sudėjimas geras (neiškilęs stuburas, o pas ponius dažniausiai taip būna), tai berėmis patogiau ir raiteliui ir arkliui. Nors šiaip rėminiame sėdisi stabiliau, bet jis kietesnis, o berėmis minkštas. Bet tie paprasti berėmiai-kilimėliai neskirti sportavimui, pvz šokinėjimui per kliūtis . Jie naudojami kaip pasijodinėjimo, neilgų žygių balnai. Dėl laikymosi, tai irgi priklauso nuo arklio sudėjimo, vieniems laikosi gerai, kitiems sukiojasi. Kiek man teko susidurt, tai nesisukiojo. Kad extra atveju vaikas su balnu neatsidurtų po arklio pilvu, galima dėti krūtindiržį - jis leidžia balnui kažkiek pasisukt, bet po pilvu jau neatsidurs. Rėminis, jeigu parinktas tinkamai, geriau paskirsto raitelio svorį ir saugo žirgo nugarą, stuburą. Bet irgi nerekomenduojama joti ilgiau kaip dvi valandas.Netinkamai parinktas rėminis balnas labai žaloja nugarą.

Lytagros kataloge pažiūrėjau, tai ten įdėti ponny balnai yra skirti jau didesniems arkliams, tokiems kaip žemaitukai, fiordo poniai ir pan. Šetlandams per dideli.

Va čia daug medžiagos apie balnų parinkimą, jeigu galvojat apie rėminį. Bet čia sakyčiau ateičiai, kai ponį išaugs ir pirksit rimtesnį žirgą ir balną :D O šetlando tipo poniams, kiek teko susidurt, vis dėl to dauguma perka berėmius. http://www.naktigone.lt/lt/amunicija/ba ... nt-nugaros

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kiek mačiau ir išbandžiau šitų pigių vesterniškų balnų suaugusiems (nors ir vaikiški manau bus tokios pačios kokybės), tai jie kieti ir nepatogūs, o į tą ragą vaikas dar gali susižaloti. Mano nuomone, tinkami tik kaip dekoracija, pvz kur nors prie židinio pasidėt :D Pagal viską, vesterniški plačiau paskirsto svorį, todėl tinkami ilgiems pasijodinėjimams, bet vėlgi, neaišku ar tokie pigūs turi gerą, teisingą konstrukciją :eusa-think: Brangus, kokybiškas balnas - kitas reikalas. Mačiau pagal individualų užsakymą siūtą vesterno balną, pritaikytą konkretaus arklio išmatavimams, tokį bet kam rekomenduočiau, nes jo kokybė, patogumas idealūs. Trūkumas tik kaina - apie 3000 euro :eusa-doh:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...
  • po 1 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...