Jump to content

Avių ir mėsos savikaina


Loreta

Recommended Posts

Kolegos, įdomu ar pasiskaičiuojate avių, mėsos savikainą? Ar kainas iš lubų imate?

Šitaip pernai sakė G. Prakapavičius:

"Pelnas - tik popieriuje

Nors visą savo produkciją parduoda ir net nespėja tenkinti rinkos poreikių, realaus pelno avių augintojas sako neturįs: „Balanse įrašyti skaičiai neblogai atrodo, bet kišenėse kaip neturiu pinigų, taip neturiu. Žemės ūkyje investicijos nesibaigia - tai stogą turi tvarkyti, tai tą pirkti, tai kitą... Ką uždirbti, viską įdedi atgal."

Jis pateikė tokius skaičius: tarkime, jo ūkis šiemet turės 400-500 ėriukų. Dyzelino litras pabrango vienu litu, o jo sunaudoja 20 t. Tai - jau papildomi 20 tūkst. litų. Sunaudoja apie 50 t grūdų, už kuriuos daugiau mokėjo 12,5 tūkst. litų. Tad vien tik dyzelinui ir grūdams ūkininko išlaidos padidėjo daugiau kaip 30 tūkst. litų. „Tai kiek baroniukų turiu parduoti, kad išlyginčiau šituos brangimus? - retoriškai klausia G. Prakapavičius. - Galiu pasakyti, kad, nepaisant didelės avienos paklausos, jos pabrangimo, mes neuždirbome nė vienu litu daugiau, o dar net mažiau. Juk viskas pabrango ir už viską mes turėjome mokėti."

Visas strpsn čia - http://www.manoukis.lt/?s=2406&m=1&z=107

Radijo laidoje vasarą jis sakė, kad jo ūkyje savikaina sudaro pusę kainos.

Atrodytų, kad pigiausiai ėriuksu užauginti būtų tuose ūkiuose, kurie gano avis be jokių aptvarų, palaidai, nekilnoja. Bet tada įdomu, kokia tada būna šaip užaugintos skerdenos išeiga, kiek pvz. 15 kg skerdenoje sveria kaulų masė, ir kiek gryna mėsytė? Jeigu mėsos mažiau, tada ir mažesnė kainą galima pateisinti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...