Jump to content

medeliu sodinimas


smalsutis

Recommended Posts

galiu gauti dovanu apie 5ha salia misko zemes ir noreciau ja apsodinti medeliais. esu dirbes su medeliu prieziura, bet kainose produkcijos nenusimanau (pvz sodinuku, tinkleliu nuo gyvunu ir t.t) ar man butu pelninga bandyt gaut ES parama kokiu nors sodinu sodinimui? kokia ismoka galeciau gaut? per kiek laiko man tai atsipirktu? koks butu procecas leidimams gauti?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Nu viskas gan paprasta- nueini i zemetvarkos skyriu. ten jie tau duos leidima kad gali sodiniti. tada susirandi miskininka- jis tau padarys zeldinimo projekta. tada uzpildai paraiskai ir su visais popieriais eini i NMA. ten atliek vertinima ir pranesa ar gausi ar ne paramos. Sodinimui duoda apie 5000lt paramos(rpiklauso nuo to ka sodinsi) ir paskum 5 metus duoda prieziura apie 1000 su kapeikom. Jai noresi pinigus gaut- turesi pateikt saskaitas ir daugu sertifikatus- nu kad pirkai ir nepavogiai ir tavo daigai yra kokybiski ir panasiai. O daigai mazdauk pusis nuo 12 cnt uz vnt, egle nuo 20cnt, berzas juodalksnis nuo kokios 30cnt. azuolas apie 1 lt kiek pamenu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...
Pirmiausiai nuo žemėtvarkos pradėk . Jeigu tai žemės ūkio paskirties sklypas ir našumo balas daugiau negu 30 gali ir neleisti miško sodinti . Paramai gauti jis turi būti tavo nuosavybė ir jei neklystu , nemažiau kaip 5 metai .

jis mano gimines nuosavybe buvo, bet dovanoja man.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

svarbu kad tau priklausys dabar ir ateinancius 5 ar kelis ten metus. Gali pats sododint bet daigus butina pirkti su sertifiktais kad butu ir saskaita faktura. Ar lkeis miska sodinti- pasimk dokus ir lek i savivaldybe i zemetvarkos skyriu ir grazei paprasyk kad paziuretu ar ten galima sodinti ar ne. arba dar geriau- nusiusk dabartinius savininkus- jiems tikrai zemetvrkininkai tures pasakyti ar galima ar ne.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...