Jump to content

Bendruomeninio daržo Vilniuje įkūrimas


mdanys

Recommended Posts

sveiki

2012 metais planuoju Vilniuje įkurti bendruomeninį daržą, kuriame užaugintos daržovės būtų tiekiamos restoranams ir parduodamos krepšeliais gyventojais, taip pat jame rengtume edukacinius užsiėmimus. Čia idėjos pristatymas: http://www.slideshare.net/mdanys/urban- ... ius-update

Šiuo metu ieškau projekto partnerių, rėmėjų ir bendraminčių, jei kas susidomėjo, galite kreiptis tiesiogiai el.paštu: [email protected]

Taip pat laukiu idėjos kritikos ir komentarų

ačiū

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

sveikas, ačiū už pastabą, kas ir kaip galėtų taršą produktuose įvertinti? ar galima kažkaip iš anksto ją minimizuoti? Planuojam atvežtinį dirvožemį naudoti, bet aišku, dalį daržovių auginti po atviru dangumi, Šiaurės miestelyje už Domus galerijos nugaros.

Sveikintina iniciatyva ir kad kažkas generuoja ir įgyvendina naujas įdejas.

Pastebėjimas dėl užauginto maisto kokybės didmiestyje: tarša gali būti didelė ir patrauklumas vaisiams, daržovėms bus mažas! :icon-geek:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba www.vmvt.lt manau galėtu įvertinti, po derliaus nuėmimo ir atitikimus hiegienos normoms.

dėl taršos minimizavimo nemanau, kad pavyktų, nebent būtų sudaromos šiltnamio sąlygos ir apsauga nuo iš aplinkos (mašinų, statybų, pramonės objektų kt.) išmetamų teršalų į orą. čia gal reikėtų pasidomėti per aplinkos ministeriją, koks taršos lygis yra būtent tavo minėtame mikrorajone.

Anglijoje teko matyti panašų projektą, tik jis daugiau socialinis ir edukacanis projektas: mikrorajone viešajame parke įkurtas mini zoo parkas, kuriame laikomos ožkos, avys, paršeliai, veršeliai, kailiniai žvėreliai, paukščiai, auginamos daržovės. Projekto tikslas, kad miesto vaikai galėtų susipažinti su naminiais gyvūnais, galėtų pašerti iš vietos daržo išrautomis morkomis kitomis daržovėmis.

sėkmės!

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...