Jump to content

Zirgu istvermes varzybos "Smiltynai 2011"


Egle_Smiltynai

Recommended Posts

VARŽYBŲ NUOSTATAI

(Smiltynai, Kauno raj.)

I. Distancijų ilgiai – 20km („Takko-Fashion taurė“), 40 km („Smiltynų taurė“). 20km- karietų rungtis (globėjas M. Norvaiša).

II. Privalomi poilsio ir veterinarinio patikrinimo punktai (vet. stotelės):

2.1. Privalomos vet. stotelės jojant 40 km po 20 km

2.2. Žirgų sveikatos būklė tikrinama prieš startuojant, finišavus ir tarpiniam finiše.

2.3.Karietininkai žirgus veterinarinei apžiūrai pateikia iškinkytus be kinkymo įrangos.

III. VARŽYBŲ TAISYKLĖS:

3.1. Laimi raitelis ir žirgas tiksliausiai laikui įveikęs numatytą atstumą (t.y. 20km – 1h 40min, 40km – 3h 20min). Jeigu keli raiteliai finišuoja tokiu pat tikslumu, nugalėtoju tampa tas, kurio žirgas atsistato per trumpesnį laiko tarpą. Karietų rungtį laimi greičiausiai įveikęs numatytą atstumą.

3.2. Duetas, įveikęs 20 km atkarpą, atvyksta į vet. stotelę. Pažymimas atvykimo laikas. Per 20 min. žirgo pulsas turi būti ne daugiau nei 64 dūžiai per min. Tam neįvykus, žirgas ir raitelis varžybų tęsti nebegali. Atvesti žirgą pakartotinam vet. patikrinimui galima ne daugiau kaip 2 kartus. Duetas išjoja į sekantį etapą po 30 min. nuo žirgo patikrinimo. Kirtus finišo linijà, žirgas veterinrinei komisijai gali būti pristatomas tik kartą.

3.3. Startuoti leidžiama po vet. patikrinimo tik su sveikais žirgais.

3.4. Veterinarijos gydytojas atlieka atžymas apie žirgo tinkamumą dalyvauti varžybose individualioje žirgo-raitelio kortelėje bei varžybų žurnale.

3.5. Judėjimo greitis 12km/h. Raitelis gali vesti ar sekti žirgą, bet turi sėdėti balne, kirsdamas starto-finišo liniją.

3.6. Dalyvis, turintis problemų lenktynių atkarpoje arba judantis mažesniu greičiu, privalo netrukdydamas leistis pralenkiamas jį pasivijusį varžovą.

3.7. Galima pagalba per varžybas:

3.7.1. padėti pagirdyti ar išmaudyti žirgą;

3.7.2. padėti susitvarkyti inventorių ar duoti to ko trūksta (vandens, maisto, aprangos);

3.7.3. padėti užlipti į balną;

3.7.4. pametus pasagą, padėti pakaustyti žirgą;

3.7.5. pagalba galima tik tam nustatytose vietose.

3.8. Uždrausta pagalba:

3.8.1. draudžiama visa kita pagalba nenurodyta 7 punkte;

3.8.2. uždrausta būti lydimam (eiti pirma, šalia ar iš paskos) automobiliu, dviračiu, pėsčiomis ar kito raitelio.

3.9. Uniforma:

3.9.1. apsauginio standartinio modelio šalmas;

3.9.2. saugumui reikalingi batai su kulnu arba uždaros balnakilpės;

3.9.2. rekomenduojamos aptemtos jojimo kelnės arba galife, aukšti batai arba auliukai, marškiniai;

3.9.3. apranga turi būti neiššaukianti ir tvarkinga.

3.10. Inventoriui iš principo apribojimų nėra, bet jis turi būti geros kokybės ir pritaikytas žirgui. Slankiojantys pavadžiai, įvairūs parišimai bei pentinai yra draudžiami. Šmaikštis – draudžiamas.

3.11. Žiaurumas. Visi veiksmai ar eilė veiksmų, kurie be abejo gali būti laikomi žiauriais yra draudžiami- tai gali būti pavargusio žirgo smarkus raginimas, netinkamas ar kraštutinis šmaikščio naudojimas.

3.12. Minimalus svoris su inventoriumi – nenustatytas.

3.13. Kiekvieno dalyvio starto laikas, kai jis nepasirodo starto metu yra rašomas toks koks buvo numatytas. Dalyvis negali startuoti vėluodamas daugiau nei 15 minučių.

3.14. Apdovanojimas

3.14.1. Apdovanojami 20km, 40 km distancijų ir karietų rungties laimėtojai ir prizininkai.

IV. BENDROJI INFORMACIJA

• Varžybų pradžia 2011 birželio 25 dieną 11.00 valandą.

• Paraiškos pateikiamos iki 2011 06 23 dienos.

Paraiškos formos teirautis paštu: [email protected] arba [email protected]

• Žirgų atvežimas – iki 2011-06-25 dienos 9.00 val.

• Susipažinimas su trasa – žemėlapiai įteikiami registracijos metu.

• Mandatinė komisija – 2011-06-25 dieną 9.00 val.

• Paraiškos siunčiamos adresu: [email protected] arba [email protected]

• Starto mokestis: 20km - 40Lt, 40km - 30Lt, karietų rungtis - 20lt. Prizinis fondas neskelbiamas

• Gardus galima užsisakyti: (informacija bus savaitės bėgyje)

• Apgyvendinimu rūpinasi patys dalyviai, informacija: http://www.kaunas.lt

• Startai nuo 11val. Pirmieji startuos 40km distancijos dalyviai, antrieji startuos 20km distancijos dalyviai, tretieji karietos rugnties dalyviai (startai individualūs, leidžiant kas 5min.) Kiekvieno dueato individualus starto laikas bus skelbiamas 2011 birželio 25d. 9h.

V. BENDROSIOS TAISYKLĖS

5.1. Organizacinio komiteto teisė

Organizacinis komitetas pasilieka išimtinę teisę, suderinęs su Teisėjų kolegija, priklausomai nuo iškilusių naujų aplinkybių, varžybų metu ar prieš tai modifikuoti ir dalinai keisti šias taisykles.

Savininkų, varžybų dalyvių, arklių ir arklininkų registravimasis reiškia jų sutikimą su varžybų taisyklėmis ir kiekvienos jų dalių sąlygomis, ir aiškiai išreiškia sutikimą atleisti Organizacinį komitetą nuo bet kokios atsakomybės už bet kokį nelaimingą atsitikimą ar bet kokio pobūdžio ligą, kurie gali paveikti varžybų dalyvį, savininką, arklį, arklininką ar kitą nuosavybę, įskaitant, bet neapsiribojant vagystes, kitus praradimus, tiek varžybų metu, tiek ir kitu laiku.

5.2. Atsakomybė

5.2.1.Prieš savininkus, varžybų dalyvius, arklius ir arklininkus

Nei organizacinis komitetas, nei bet koks kitas asmuo, pasamdytas organizacinio komiteto, nebus atsakingas už fizinę arba materialinę žalą, nelaimingus atsitikimus ar ligas, kuriuos gali patirti savininkai, varžybų dalyviai, arkliai ir arklininkai bet kokiomis aplinkybėmis, varžybų zonos viduje ar už jos, nesvarbu, kada tokie kiltų – prieš varžybas, varžybų metu ar po varžybų.

Jeigu dėl nenumatytų aplinkybių savininkas, varžybų dalyvis, žirgas ar arklininkas negalės išvykti iš varžybų zonos visas išlaidas susijusias su jų pasilikimu varžybų zonoje dengia savininkai ar varžybų dalyviai. Organizacinis komitetas atleidžiamas nuo bet kokios atsakomybės už aukščiau išvardintas išlaidas.

5.2.2.Prieš trečiuosius asmenis

Kiekvienas dalyvis, savininkas ar arklininkas bus visiškai atsakingas už bet kokią žalą, kurią jis/ji ar jo/jos arkliai ar kita nuosavybė gali sukelti tretiems asmenims prieš ar po varžybų arba varžybų metu, varžybų zonoje ar už jos ribų.

5.3. Prieštaravimai, protestai

Visi prieštaravimai ar protestai turi būti raštiški, pasirašyti ir įteikti teisėjų kolegijai.

5.4. Reklama

Varžybų dalyviai, savininkai ar arklininkai gali reklamuoti savo rėmėjus darydami užrašus ar logotipus ant savo rūbų arba žirgų inventoriaus. Bet kokia reklama varžybų zonoje (aikštelėje, trasoje) galima tik organizaciniam komitetui leidus.

VI. SPECIALIOSIOS TAISYKLËS

6.1. Varžybų tikslas

• Populiarinti žirgø sportą Lietuvos gyventojų tarpe.

• Įrodyti, kad kiekvienas norintis joti žmogus gali dalyvauti įdomiose varžybose kovodamas su sau lygiais konkurentais (arba pats su savimi).

• Kad lydėtų sėkmė raitelis privalo gerai žinoti savo ir savo žirgo (ir žirgų iš esmės) galimybių ribas, todėl gali prasmingai ir įdomiai praleisti laiką ruošdamas žirgą ir save varžyboms. Raitelis turėtų varžybų metu sugebėti teisingai įvertinti maršruto sunkumą ir atitinkamai pasirinkti judėjimo greitį atskirose trasos atkarpose.

• Suburti mėgėjus joti natūraliose gamtinėse sąlygose, dalytis treniruočių patirtimi, patirtais įspūdžiais. Maloniai praleisti laisvalaikį.

• Ištvermės bandymai – tai varžybos skirtos pademonstruoti žirgo protą, drąsą, greitį, ištvermę ir kitus gabumus.

• Šalies mastu tai galimybė įvertinti dalyvaujančių žirgų sportines savybes reikalingas tolesnei sportinių žirgų selekcijai.

6.2. Reikalavimai dalyviams:

Siekiant išvengti jaunų žirgų perkrovimų nustatomos tokios amžių grupės: a) nuo 4 metų – 20km. ; B) nuo 5 metų – 40km.; c) 6 metų ir daugiau metų žirgams distancijos ilgis neribojamas. Su kumelingomis kumelėmis varžybose dalyvauti nerekomenduotina. Netoleruojamas bet koks žiaurus elgesys su žirgu. Draudžiama žirgus šerti tonizuojančiais pašarais, pašarų priedais arba vaistais bei kitais būdais tonizuoti žirgą.

6.3. Žirgo sveikatos stovio patikrinimai

Žirgo sveikatos stovį tikrina veterinarijos gydytojas vadovaudamasis Lietuvos žirginio sporto federacijos ištvermės išbandymo komiteto patvirtintu reglamentu.

6.4. Distancija.

Trasa yra 20 km ilgio ratas raižyta vietove.

6.5. Kiti klausimai

Visus klausimus, nenumatytus šiose specialiose taisyklėse, tačiau iškilusius iki varžybų, ar varžybų metu spręs varžybų organizacinis komitetas kartu su teisėjų kolegija vadovaudamiesi pasauliniais ištvermės jojimo nuostatais ir turima tokių varžybų vykdymo patirtimi.

REMĖJAI: UAB "TK-Fashion", Marius Norvaiša, Lapių seniūnija, ŽMK "Smiltynai"

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...