Jump to content

sz sejamoji smulkioms sekloms


Recommended Posts

sveiki iskilo kalusimas gal kas duos privedima kiek kartu tarkim sejamajai nuvazevus 100m apsisuks smulkiu seklu sejimo velenelis ? :eusa-think: labai svarbu gal kas zinote, pas mane ji ne ant sejamosios tad snekekit rimtai

Yra paprastas senas būdas - išmatuok sėjamosios padangos išorę su metru . Sakykim padangos išorė 2m 50cm , vadinasi ratas apsisuks 4 kartus ir nuvažiuos 10m atstumą .Kadangi 1 aras yra 10 ant 10 metrų , tai išmatuok sėjamosios plotį , kad žinotum kiek kartų sėjamąja reikėtų pravažiuoti į plotį tame 10 ant 10 kvadrate .

Sakykim padangos išorė 2m 50 cm ir 2m 50cm sėjamosios plotis , vadinasi ratą pasuki 4 kartus , o išbyrėjusią sėklą pasveri ir padaugini iš 4 ( kadangi su sėjama reiktų pravažiuot 4 kartus ) o tada daugini iš norimo apsėti ploto ir žinosi kiek tau išbyrės sėklos , tačiau reikia žinoti normą 1ha kad galėtum pareguliuot velenėlį .

Pvz : apsukus ratą 4 kartus išbyrėjo 80 g žieminių kviečių , padauginus iš 4 gaunam 320g - 1 arui , vadinasi 1 ha išbyrės 320kg .

Sėkmės :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

..sveikas Aloyzai

...

:eusa-hand: aciu tevuk..

bet as klausiau, na tarkim tas jusu minimas 10m. kiek kartu apsisuks velenelis smulkiu seklu dezeje per ta 10 m nes kaikur montouti planuoju ta sejamaja ir neturiu "atramos tasko" jei butu ant sejamosios neklausineciau :eusa-doh:

...manau ,reiktų suskaičiuot varomųjų ir varančiųjų pavadinkim "skriemulių "dantukų skaičių o toliau ...matematika...ir bus "atrama"

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...