Jump to content

Mastitai, pieno riebumas ir pan...


Donatas

Recommended Posts

o mastitas zmogui negerai? Nes siaip piena geriam ir galvos nesukam. Gal vertetu susirupinti? Beje nezinau kodel ar citrinos rugstis kalta ar kas bet dabar surio normaliai kai darai is sviezio pieno neiseina padaryti normalaus nesutraukia varskes gerai. Kame cia suo pakastas gali buti? Nes is pradziu tai daresi normaliai, o dabar paskutine savaite toks sh... gaunasi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šiaip jeigu buvo mastitas,tai turėjot išmelžt krešulių. Negydant tas ketvirtis,kur yra mastitas,užtrūksta.Sunkiais atvejais nuo stipraus mastito net skrandis karvei sustreikuoja.Būnair atvirkščiai,sunegalavus skrandžiui pasidaro ir mastitas.

Šiaip sūris gal prastai išeina dėl to,kad pieno baltymingumas prastas. Būna,kad tuoj po veršio geras riebumas ir baltymingumas,po to staigiai suprastėja ir atsistato po dviejų-trijų mėnesių.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

o ka daryti kad ta baltyminguma pakelti? Gal kokiu vitaminu ar siaip priedu kokiu reiktu duoti? Ar cia jau toks savaiminis reiskinys kurio nelabai patvarkysi? Na tai kaip supratau mastytai zmogui nieko blogo cia tik karves tesmenio kaip ir kaip supratau liga. Na tas ketvertis patines bet pieno melziasi normaliai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šiaip visoms melžiamoms karvėms būtinai reikia duoti mineralinių priedų,vitaminų.Iš dalies tai yra savaiminis reiškinys,šiek tiek baltymus galima pakelti,reikia į miltus įmaišyti baltyminių priedų- sumaltų žirnių ar pupų, rapso,sojų išspaudų.Galima daugiausiai įmaišyti dvi dalys miltų ir viena baltyminių priedų.

O mastitiniu pienu tai neapsinuodysit,bet šlykštu tokį gert :icon-rolleyes:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

jo buna visose vet vaistinese,ir ten nieko sudetingo siektiek pieno ir to skys cio ir ziurai kaip keiciasi spalva ,tirstumas. ir kainuoja nedaug.as pats turiu elektronini tikrintuva,bet siemet kazkaip labai gerai gal pasarus subalansavom jokiu problemu su pieno tyrimais nei bakteriju nei somatu,viskas normal.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Mastitas buna ir slaptas, tai yra toks, kai be reagento nenustatysi, ir jokių ten krešulių nebuna. mastita rodo padidėjas somatinių ląstelių skaičius, normalu, kai smomatnių lastelių yra iki 400(tukstančiai /1 kubiniam cm) . bet šiaip sveikos karvės pienas turėtu turėti iki 200. Jaunų karviu 1maveršių, 2travešių jei jos sveikos būna iki 100. Karvei su amžiumi šiektiek didėja ir somatinių ląsteliu kiekis piene, beto mastitą sukelia pačios įvairiausios priežastys, -tai yra, netinkamas pašaras, šėrimas, melžimas, laikymo salygos, mastitai neabejotinai atsiranda ir del gyvulio patirto strėso, mušimo ir dar daugybės priežascių. Ir tikrai mastitas niekuo nesusijas su pieno baltimais ir riebalais, bet riebalai ir baltimai, yra tiesiogiai susije su pašaro sudėtimi ir jų kokybe, tad pieno sudėti galima itakoti reguliuojant šėrimą. Tiesa pieno sudėtis priklauso ir nuo gyvulio veislės, tad trumpai bųtu tiek...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...