Jump to content

axe

Nariai
  • Pranešimai

    1691
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    10

Atsakymai kurių autorius axe

  1. prieš 3 minutes , MFarmer pranešimas:

    Pirma foto purkšta su univoq 1.2l. prieš veliavinį ir viskas daugiau nieko, antra foto purkšta dar ir varpa su juventus

    tai antroj foto pries veliava tas pats univoq + papildomai ant varpos juventus? veisle ta pati?

  2. Toks pamastymas, idomi jusu nuomone, pernai buvo augintas zaliasis pudymas, jame dominavo garstycia, iterptas garstycioms perzydejus, su ankstimis jos jau buvo, dabar ten kvieciai, o rugpjuti noretusi paseti rapsa, gal deretu rinktis veisle su atparumu saknies gumbui? Del apsidraudimo ir kad nesugadinti lauko. 

  3. On 2024-05-20 at 06:52, Tomas01 pranešimas:

    Aš tai nesirenku laukų, bet įvedu naują objektą, t.y. Sandėlio adresą, pasirenku augalą, beicą, kiek tonų apdorota ir datą. 

    Kaip įvedinėji jeigu pvz laukas yra 10 ha, bet purkšta buvo sakykim tik 5 ha, nors norma pesticido yra 3l/ha, ir ivedus 15 litrų gausis kad į hektarą panaudota tik po 1,5 litro, ar nebus blogai kad atrodys jog purškiama žymiai mažesne nei registruota norma?

  4. Prieš 1 valandų, JCB pranešimas:

    Antras jų klausimas buvo ar tušti laikomi po stogu.

    Idomiai, siaip isskalautas bakelis lyg ir nera laikomas kazkokia pavojinga atlieka tai kodel ja po stogu laikyt dar reikia. Kodel rulonu pleveliu dar nepraso po stogu laikyt, arba siuksliu konteineriu 🤔

  5. Prieš 7 valandas, Witalikas pranešimas:

    As ir galvoju ar cia ant veliavos salietros ar karbamidu geriau purksti 😕

    Veliava kita sav bus, riektu lietaus bet nerodo kolkas.

    Kiek karbamido galima det ant veliavos?

    Nesu to dares niekad, bet turiu kelis maisus likusius, noreciau juos sunaudot, patarkit kokias normas saugu purksti

  6. Prieš 5 valandas, Garix pranešimas:

    Ankštarų turbut, kai kurie nemate prasidariusiu 20-30% nuo ankštarinio

    Va va, as siaip galvociau siemet irgi gal nepurkst, nes sausus orus rodo, bet tie ankstariniai ramybes neduoda, nemazai matosi ju, tai siaip ar taip reikes vaziuoti🤔

  7. Jei planuoju purkšti kviečius fungicidu Makler (azoksistrobinas), jo etiketėje nėra įrašo "pavojingas bitėms", bet yra parašyta taip: 

    DĖMESIO! "Draudžiama purkšti žydinčius augalus, kuriuos apdulkina bitės ir kiti vabzdžiai nuo 4 val. iki 21 val. Būtina ne vėliau kaip prieš 2 kalendorines dienas apie planuojamą purškimą paskelbti Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje."

    Ar registracija būtina tik tada kai norėsiu purkšt pvz žydintį rapsą, ar ir dabar beleką purškiant reikia užsiregistruoti purškimą? 

    Žinau, kad ant insekticidų jei būna parašyta "Pavojingas bitėms" tai jau reikia registruot kad ir ką ten žadi purkšt. O kaip čia?

     

     

  8. Kokia ten išimtis šiemet taikoma dėl gaab 8, žinau kad galima deklaruoti azotą kaupiančius augalus ir jie užsiskaito 8 gaab, tik negalima naudoti tuose plotuose augalų apsaugos produktų, o kaip su derliaus nuėmimu, galima nusikult bus ar negalima? Arba dobilus padeklaravus nušienaut?

  9. Prieš 6 valandas, Heartbreak-kid pranešimas:

    Kazkada klausiau vadybininko del herbicido garstyciom.tai sake jei gerai pamenu registruotas vienas ir tera - galera.auginaus seklai  anksciau aliejinio.tai jokio herbicido nenaudojau.norma 14kg/ha.tai pakankamai svarus paselis buvo

    Garstyciom dar registruotas Butisan 400, bent budavo

×
×
  • Create New...