Jump to content

zyg1sak47

Nariai
  • Pranešimai

    15
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Panevezys

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

zyg1sak47 pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. na jai kalba eina apie tai kad pasudyni ir su tech. viska nori daryti tai daug sukysi lt. bet siaip kaip del kelitas ha uztenka ir 10tuks. pvz: http://www.autogielda.pl/sprzedam_maszyny_rolnicze_sadzarki,sadzarka_do_czosnku_i_cebuli,IM343ME.html
  2. pazurejau nera taip brangu tos sodinamos lenkijoje. galima pasimti uz 4tuks lt. o kasimo uz 6. bendrai gaunasi 10tuks. bet va jai turi kelis ha tai su laiku labai atsipirks.
  3. Sveiki man idomu kas superka bulvias, sogunus, ir cesnakius ir kokais kiekai ir kainos.
  4. zyg1sak47

    Ka naudoti 15h plote.

    Tai va db ir taip yra. kad Noretume patis kultis nes uz 1h ima 300lt. o Spejam kad mums ir uzteks mazo kombaino. Bet ir tuo paciu galvojam rapso jau neseti, Nes sitais metais galvojom kad nebus to rapso. Bet viskas gerai buvo. O Nivos nlb ir noreciau nes Niva yra Niva, O ka manote apie volvo 800? Galima gauti detalu tokiam?
  5. Sveiki turiu db Toki klausima Ka , Naudoti 15h plote. Bus jau Antras zezonas kaip kula mums, Bet jau kitais metai kulsim 30h ir dar yra kur mums plestis, as esu jaunas ukinkas kaip ir dauguma zeme gavau palikimu ir Bandau ta duona kasti. Ir tuo pačiu gal galite pasakyti kaip toki plota išnaudoti geriau sitais metais pasejau 10h ziemino rapso, ir 5hkvieciu.( o visa informacija imdavau is senelo kaip ka daryti, bet nusprendžiau reikia klausti tu kas tuo verčiasi. )
  6. Daba klausimas. O kaip su realizavimu ?
  7. zyg1sak47

    malku kainos

    Ten tiek netelpa. kaimynas sau vezasi,pats pasikrauna,tai sake,kad iki 12 metru pakrauna tik nezinau kokius jis ten metrus turi uomenyj. as simet jau ir susimaisiau tarp tu kubiniu metru;erdvemetriu ir kietmetriu. zinau,kad 10kubu medienos,tai 15 su kapeikom erdvemetriu (gal 15,60erdv./metr.) 10kubu- 17 erdvemetriu. cia berzas. nes 1 kubas berzo sudaro 1.681erd. uosis 1.721 berodos.
  8. Sveiki galvoju pirkti ukine zemes 5h, ir statyti toje vietoje sodyba, esu baiges kursus ukinko, ir daba man kila klausimai. 1. ka man reiks daryti nusipirkus. 2. ko tiketis is pinigines puses. 3. Jai galyte mazdaug isvardinkite kiek gali kainuoti namu valdos sklypas0.5h apie 200kw.
  9. Taip sutinku, bet ką man daryti jeigu nėra jokio noro būti užsienyje ir ten darbuotis visą kaiką? Ir net negalvoju apie būsto įsigyjimą užsieny. Galvoju apie gyvenimą lietuvoje ir pastovų darbą. Ir dabar galvoju padaryčiau 1h - 10 prūdų, o gal 3 h vien prūdų kompleksui palikti ir likusią dalį žemės auginimui, nes galvoju, kam man pirkti pašarus jeigu galima pačiam užsiauginti (būtų maloni išgirsti visus jūsų pasiūlymus ir patarimus). Ir man kyla toks klausimas, gal padėtumėte išsiaiškinti ar galima kokios nors paramos tikėtis? Ir kiek reikia žemės turėti, kad būtų galima tą ūkį užrašyti (užregistruoti) kaip žuvininkystės ūkį? O gal geriau išvis neturėti tvenkinių, tik mėginti apdirbti produkciją? Nes manau produkcijos gauti būtų įmanoma, o apie paramas vangiai kažką randu internete. Nes pvz. jei gaučiau tokias pajamas, kad galėčiau europinę rūkyklą pasidaryti ir mažą cechąžalios žuvies apdorojimui, plius ledukais atšaldytą šviežią žuvį (ir rūkytą) tiekti į turgų. Maniau Laimėčiau ir aš ir žuvies augintojai. Visą info mielai priimu ir dar mieliau priimu siūlymus ''geriau nedaryti, nes neverta'', jei neverta ir į minusą, tai pasakykite dėl kokių priežasčių ir įtikinkite. Nes pasakyti ''neverta'' yra lengva, o - pavyzdį pasakyt sunkiau. O dar sunkiau pasakyti, nedaryk taip, nes bus anaip. Taip esu čia naujas, žalias ir jaunas, bet laiko dar turiu gyvenime. Tai laikiu visos info kurią galite pasiūlyti ir kuri mane gali įtakoti šia linkme. Ir paskutinis klausimas. Gal žinot ar lietuvije yra tokie žmonės kaip patarėjai jaunam pradedančiąjam kurti kažką savo ir daug visokių klausimų, kad paaiškintų nežinančiam apie popierinius klausimus ir įstatymus irt.t. Pagarbiai sakau ačiū jums už viską
  10. laikas eina. O jau reikia galvoti apie kasimus, tai Kaip jus manote jai nusipirkciau pats jumz eo ir kasciau ? nes galvoju mazu prudu kolpleksa daryti.
  11. Dėl prūdų tvarkymo suprantu. Tas kur miške vandens telkinys yra , tai jį lengvai bus galima po 2 metų padidinti, o tas kur gilus jau sudėtingiau . Nebent daryti negilų ir parengti kokį tai įvažiavimą.Na reikėtų naikinti kelią ir aišku jis nėra koksai iš asfalto, bet daryti naują ėvažiavimą neverta. Kadangi už mano žemės yra mineraližacijos griovys ir tik vienas keliukas, o įvažiuoju aš per miškelio plotą ir tuomet šalia kelio eina tvenkinys. Taigi jegu norėsiu didinti tai tik į kelio pusę, o už kelio obelys, bet galiu ir naikinti. Tada atvivertų 5a vietos. Ir dar toje vietoje kilo keletas klasimų. Ar negalima auginti žuvį melioracijos grioviuose, nes aplink mano sodybą eina tas griovys ir ilgio gautūsi apie 300 m. Dabar sužimojau kad žmonos draugės vyras turi 2h prūdą. Seniau buvo kasamas žvyras, bet negikus ir ne vien smėlis ir priemolis, vanduo gan skaidrus. Gylis eina iki 1,8 m (max), vidutiniškai 1,3m gylis. Kiek žinau sočiai tokio gykio dėl šeryklų, bet ar užtektų. Šiaip augmenija įvairi, žuvis auga visokia, karosų nelabai ir daug lynųyra, pilna vadinamų selepkų (pagrindas jos). Dugnas nuklotas žolėmis ir vietomis nendrės.
  12. Misko prudas pilnas mazu karosiu. o kitame yra kelitas senu karpiu, vezu, ir karosiu taip pat mazu, tai va ir kilia man klausimas ka geriau auginti. dar planuose turiu prie namu kasti jai viskas gerai 1h pruda. (asiq ne db). O del pajamu nlb ir butu bedu jai man tereiktu iki 30000lt ideti. sitas varentas mane domina del to kad dirbu ne pirmus metus norvegijoje prie zuvies, ir jau išmokiau rūkyti zuvi ir vietinai imigrantai mielai perka. tik va daug kam jau nusibodo menke. 05men iki 11men bunu lietuvoje ir laiko yra tam o ziema yra kas juos zuretiu. Tik va ziniu apie prudu auginama mažokai. bet cia ne beda, nes viskas galima jai noras, ir kaip sako neverta, verta jai noro yra, nes su noriu viska galima. Žuvink europiniais šamais, greitai auga ir karosų apmažins... Nu tada man kila klausimas, kiek ju reikia ant tokio dydzio prudo. ir kokio turi buti amziaus ir kuo dar galima butu papildyti, nes vien samais nesinori.
  13. Misko prudas pilnas mazu karosiu. o kitame yra kelitas senu karpiu, vezu, ir karosiu taip pat mazu, tai va ir kilia man klausimas ka geriau auginti. dar planuose turiu prie namu kasti jai viskas gerai 1h pruda. (asiq ne db). O del pajamu nlb ir butu bedu jai man tereiktu iki 30000lt ideti. sitas varentas mane domina del to kad dirbu ne pirmus metus norvegijoje prie zuvies, ir jau išmokiau rūkyti zuvi ir vietinai imigrantai mielai perka. tik va daug kam jau nusibodo menke. 05men iki 11men bunu lietuvoje ir laiko yra tam o ziema yra kas juos zuretiu. Tik va ziniu apie prudu auginama mažokai. bet cia ne beda, nes viskas galima jai noras, ir kaip sako neverta, verta jai noro yra, nes su noriu viska galima.
  14. Nuo ko patartumėte pradėti žuvininkystę, ir ką manote apie žuvies rūkymą? Turiu du vandens telkinius. Vienas 8 a , o kitas 3 a ploto. 8a gilus kaip velnias, vanduo tamsios apalvos, dugnas dumblėtas ir įdomu ką ten būtų įmanoma užveisti? O 3a vandens telkinys yra miške, negilus ir labai švarus vanduo, dugnas taip pat dumblėtas ir ten gausi augmenija. Aišku šis nėra gilus, taip pat ten patenka mažas kiekis šviesos, vasarą vanduo labaio įšyla. Dugne dumblo gal 1m storio sluoksnis. Ir net nežinau kiek žuvies reikėtų ir kokios, ir domina ar abudu telkinukus ar vieną jeigu intensyviai šerčiau. Ar apsimoketų man rūkyti ir džiovinti žuvį žiemai na, kad būtų daug jos namuose ir, kad giminėms užtektų. Ir jeigu tame 8a tvenkiny įrengčiau 5x5m tinklinę dėžę kurioje būtų dedamas pašaras, po to gal būtų lengviau žuvš sugauti, kadangi jos ten pastoviai plauktų.
×
×
  • Create New...