Jump to content

Aleksiukas

Nariai
  • Pranešimai

    7
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Aleksiukas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Aleksiukas

    Kurmiai

    O kur pirkot? Bet gal dar atsiras bandziusiu?
  2. Aleksiukas

    Kurmiai

    Sveiki, Gal kas bandet si irengini? http://www.select.lt/?artnr=57968&TASK= ... 1657464273 Ar cia tik eilinis reklaminis triukas?
  3. Aleksiukas

    Šilauogės

    Manau nelabai apsimoka imti bobcato 20 krumu, Patys sodinom 15 krumeliu tai per savaitgali susisukom. Ir ar ne per daug 1 krumui kubo? Jei duobe 1 metro diametro ir 60 cm gylio kaip darem tai gavosi beveik 0,5 kubo. Manau tikrai uztektinai. O durpiu kainos nemazos, skambinau i durpeta (rugscios durpes 3,5-4,5 ph) kaina su atvezimu 45 lt. Tai jei siulo uz 28 lt manau kaina tikrai labai gera.
  4. Aleksiukas

    Šilauogės

    Nieks ir neskaiciuoja, kad nuo krumo po 10 kg renka. Skaiciuoju, kad 5 metais duos po 3-4 kg, aisku priklausomai nuo veisles, dabar naujausios veisles duoda ir po 4-8 kg, bet 10 kg tik viena veisle duoda ir tai tik teoriniuose saltiniuose. Ir gaunasi, kad silauoges gali ikurti tik turedamas savas lesas, nes nei ES parama pades, nei bankai (nes derlius bus tik 3-5 metais, o palukanas reiks moket ne tik 3-5 metais), del to ir nera daug silauogiu plantaciju. Ir gaunasi taip, kad tas pavadinimas "jaunuju ukininku isikurimas" neatitinka realybes, pagal tokia programa ka jie siulo jauniesiems ukininkams turetu buti "pazengusiuju ukininku remimas".
  5. Aleksiukas

    Šilauogės

    Nemazai straipsniu apie silauoges skaiciau, taip ir gaunasi kad 690 kubu reiks:) atrodo daug, bet taip ir yra. Kadangi zeme pas mus sunki, tai duobes butu: 1 metras ir 60 cm gylio, tai laikantis santykio kaip ir pataria 4 (durpes):1 (smelis):1(pjuvenos) tai ir butu tik i duobe pilama, o ne visas laukas:). Atsipirks per 5 metus kazkur. Na zeme yra tokia kokia yra musu apylinkese, jos nepakeisi. O silauogiu norisi:)
  6. Aleksiukas

    Šilauogės

    Ruosiuosi silauoges sodinti. 1 ha sodinuku apie 2200 vnt - 33K Durpes - 31K (690 kubu) Smelis (zvyras) - 12,5K (173 kubai) Pjuvenos - 11 K (173 kubai) Jau gaunasi apie 88K, o kur dar pacios zemes paruosimas pries kasant griovius, aptverimas, laistymo sistema antzemine ir virsutine ir t.t. Kai paskaiciuoji tai tokia sumele ir susidaro. Tai ir gaunasi kad ES parama apie 5-6 %, tai daugiau naudos gausi deredamasis del sodinuku, durpiu nuolaidos nei is tos paramos:)
  7. Sveiki, Mane irgi domina ES parama - jaunuju ukininku isikurimas, bet kaip supratau tai cia tik toks pavadinimas:). Arba beveik nieko nekeicianti parama:), bent jau mano atveju. Noriu uzsiimti uogininkyste ir uz 1 ha - apie 7000 lt duoda. Tai kokia cia parama? Mano atveju 1 ha ikurimas uogininkystei kainuotu apie 120K-140K,tai parama gaunasi 5%?
×
×
  • Create New...